Twitter-banner

Twitter laat je een gedeelte van een live video delen

Twitter komt met een nieuwe functie voor live video's. Je kunt nu een fragment delen van een uitgezonden filmpje. Zo hoef je niet de complete video met je volgers te delen, maar alleen de interessante stukjes.

Fragment van live video op Twitter delen

De afgelopen maanden heeft Twitter al flink ingezet op het gebruik van video en vanaf vandaag voegt het social media-platform een nieuwe feature toe aan de iOS-app. Het is nu mogelijk een bepaald gedeelte van een live video te delen met je volgers. Deze feature werkt ook in Periscope.

Twitter maakt het mogelijk om gedeelte van live video te delen

Wanneer je een live video tegenkomt waarvan je een gedeelte wil delen, druk je op de deel-knop rechts onderin. Je kunt kiezen of je de complete video of een gedeelte ervan wilt delen. Als je kiest voor een deel van de uitzending geef je aan waar de video moet starten. Vervolgens kun je de video delen via Twitter of bijvoorbeeld via een e-mail naar iemand versturen.


Onderscheiden van Facebook
Met deze nieuwe functie onderscheidt Twitter zich van Facebook. Beide platformen zijn bezig met het verbeteren van hun live video-dienst en deze functie kent Facebook nog niet. YouTube kent deze functie al een lange tijd. Deze feature zorgt ervoor dat het makkelijker wordt op Twitter om bij te dragen aan een discussie. Je kunt makkelijk een quote uit een speech halen die ooit op Twitter uitgezonden is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2018, 14:26
Categorie Apps
Onderwerpen live uitzenden, periscope, twitter, video
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.