ProtonMail heeft nu ook versleutelde contactgegevens

ProtonMail biedt versleutelde contactgegevens

ProtonMail gaat nu ook contactgegevens versleutelen. De e-maildienst geeft de mogelijkheid om meer contactgegevens toe te voegen aan de app. Jij bent de enige die deze gegevens kan zien; zelfs het Zwitserse bedrijf achter de mail-app kan niet bij deze gegevens.

Protonmail: versleutelde contactgegevens

De e-maildienst ProtonMail staat bekend om het versleuteld vesturen van e-mails. Door de goede beveiliging kunnen alleen de zender en ontvanger het bericht lezen. Zelfs het Zwitserse bedrijf achter de mail-app kan de e-mails niet lezen. Deze beveiliging is nu ook doorgevoerd in de contactenlijst van de app. De versleutelde mails waren tot vorig jaar alleen te versturen vanaf de mobiele app, maar in december heeft ProtonMail het mogelijk gemaakt om via Apple’s Mail-app ook versleutelde mails te versturen.

Complete contactenlijst
Voorheen was het alleen mogelijk om een naam en e-mailadres in de app te zetten. Daar is nu de mogelijkheid bijgekomen om bijvoorbeeld ook adresgegevens en een telefoonnummer toe te voegen. De naam en het e-mailadres van het contact zijn niet versleuteld, omdat het bedrijf deze gegevens nodig heeft om een e-mail te kunnen versturen. De gebruiker krijgt wel een waarschuwing wanneer een ander bedrijf deze gegevens in handen krijgt. De rest van de contactgegevens is wel versleuteld om te voorkomen dat iemand anders erbij kan.

ProtonMail heeft nu ook versleutelde contactgegevens

Zero-access encryptie
In de app kun je contacten importeren vanaf je iPhone of iPad, maar je kunt er ook nieuwe contacten inzetten. Voor het versleutelen wordt gebruik gemaakt van zero-access encryptie. Zelfs ProtonMail kan niet bij de adresgegevens, alleen de naam en het e-mailadres zijn te zien door het bedrijf. Deze beveiliging kan bijvoorbeeld handig zijn voor journalisten die te maken hebben met een geheime bron. Of voor mensen die bang zijn dat andere mensen achter hun contactgegevens komen.

De extra mogelijkheden in de contactenlijst, maken de app nog bruikbaarder als volledige mail-app. Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om voorzichtig om te gaan met je contacten, maar de extra beveiliging maakt het een stukje makkelijker. Meer informatie lees je op de website van de appmaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2018, 17:22
Bron Bron ProtonMail
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, e-mail, encryptie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.