Periscope-landschapmodus

Periscope laat je streamen en kijken in landschapmodus

Periscope laat streamers en kijkers voortaan video's bekijken in landschapmodus. De mogelijkheid om horizontaal te streamen met je iPhone is een langverwachte functie.

Periscope-landschapmodus

Livestream-app Periscope voegt (eindelijk) de mogelijkheid toe om video’s te bekijken en uit te zenden in landschapmodus. Kijkers kunnen er overigens zelf voor kiezen op welke manier ze de video bekijken.

Periscope in landschapmodus

Door je iPhone te kantelen tijdens het streamen, zal je video automatisch in landschapmodus gezet worden. Handig als je iets filmt wat beter tot zijn recht komt als je de volledige breedte van een scherm kunt benutten, in plaats van de lengte.

iPhone-Periscope-Stream

Kijkers van Periscope-streams hebben zelf in de hand of ze de stream ook daadwerkelijk in landschapmodus willen bekijken. Mocht je ervoor kiezen om een horizontale video toch verticaal te bekijken, dan zal het filmpje verkleind worden om hem passend te maken, net zoals YouTube dat doet.

Naast de optie om horizontaal te streamen voegt versie 1.2 van Periscope voor iOS nog wat andere functies toe. Zo kun je meldingen ontvangen als mensen die je volgen een stream delen en is de app geschikt voor stembediening. Daarnaast is het gemakkelijker om chathartjes uit- en in te schakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2015, 16:46
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.