PowerPic: draadloze oplader in fotolijstje

Dit fotolijstje is tegelijk een draadloze iPhone-oplader

De Twelve South PowerPic kun je gebruiken als fotolijstje, maar je kunt er ook je iPhone mee opladen. Het is de meest vernieuwende draadloze oplader die we tot nu toe hebben gezien.

Twelve South PowerPic

De meeste draadloze opladers zijn zwarte plankjes of schijfjes, die er qua design veelal hetzelfde uitzien. Maar Twelve South staat erom bekend dat ze altijd een eigen draai geven aan accessoires. Zo schreven we eerder vandaag nog over de Twelve South Compass Pro, een kompasvormige houder voor de iPad. Maar het bedrijf heeft nog meer accessoires voor komende winter aangekondigd, zoals deze PowerPic. Deze 10 Watt draadloze oplader is onopvallend in je huiskamer of slaapkamer te plaatsen. Op het eerste gezicht ziet het er namelijk uit als een simpel fotolijstje.


Het fotolijstje is geschikt voor foto’s van ongeveer 13 bij 18 centimeter en voldoet aan de Qi-standaard. De spoel om op te laden zit ingebouwd in het lijstje. Je kunt hoesjes gebruiken tot een dikte van 3 millimeter. De oplaadkabel is verstopt in de stand en er is een lampje aan de achterkant aanwezig om je te waarschuwen als er een probleem met opladen is, of als de accu vol is. De meegeleverde 1,5 meter lange kabel (USB-C naar USB_A) zit meegeleverd in de doos.

Het lijstje zelf is gemaakt van hout uit Nieuw-Zeeland en je kunt qua afwerking kiezen uit zwart of wit. Om te zorgen dat het fotolijstje nauwelijks opvalt krijg je er voorgedrukte foto’s met bijpassende wallpapers voor je iPhone bij. Je kunt kiezen uit afbeeldingen van bijvoorbeeld Parijs en New York. Uiteraard kun je ook je eigen foto’s in het lijstje stoppen, eventueel aangevuld met een zelfgemaakte wallpaper.

Twelve South PowerPic draadloos fotolijstje

Het is voor Twelve South de eerste keer dat ze zich aan een draadloze oplader wagen. Het lijstje kost 80 dollar exclusief verzendkosten en is rechtstreeks bij Twelve South te bestellen. Of de PowerPic ook naar Europa komt is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.