Tweetbot voor Mac

Veroorzaak een tweetstorm met Tweetbot Topics voor Mac en iOS

Met Tweetbot voor Mac kun je nu ook Topics gebruiken, waarbij je tweets over hetzelfde onderwerp aan elkaar koppelt. Op iOS was Tweetbot Topics er al.

Anderhalve week geleden kreeg Tweetbot voor iOS (link) al een update en nu is ook de Mac-versie (link) aan de beurt. Beide zijn nu voorzien van Tweetbot Topic, een manier om tweets aan elkaar te koppelen met een optionele hashtag. Dit maakt het volgen van een tweetstorm of gewone conversatie een stuk makkelijker. In Tweetbot voor de Mac zijn bovendien een hoop bugs opgelost.

Tweetbot voor Mac

Tweetbot Topics

Op iOS kon je Tweetbot Topic al gebruiken, waarbij ze worden gesynchroniseerd met iCloud. Het maken van een Topic op de Mac gaat op dezelfde manier. Bij het schrijven van een tweet kies je het tandwielicoon rechtsonder en vervolgens kies je ‘Topics’. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als je een evenement wilt livetweeten, bijvoorbeeld #GoogleIO2016 of #WWDC2016. Zo kunnen anderen makkelijker een reeks tweets terugvinden, die bij elkaar horen.

Tweetbot Topics

Topic maken: tik op het tandrad
In de standaard Twitter-app zit zo’n Topics-functies nog niet. Daar moet je een hashtag gebruiken of op jezelf reageren, als je wil dat gerelateerde tweets bij elkaar komen te staan. Tweetbot 4.3 op iOS en Tweetbot 4.2 op de Mac maakt dat een stuk makkelijker. Op de iPhone en iPad tik je bij het schrijven van een tweet ook op het tandrad voor de optie om een reeks tweets aan elkaar te koppelen met een Topic.

De update voor de Mac bevat verder nog de gebruikelijke bugfixes en kleine verbeteringen. Zo is er een verbeterde preview van citaten bij het schrijven van een tweet. En de Play/Pauze-knop is verwijderd bij video’s. Je hoeft er alleen maar op te klikken om het afspelen van de video te starten en te stoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2016, 9:21
Categorie Apps
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.