TVGids.nl na update voorzien van live televisiekijken

Live televisie kijken naar Nederland 1, 2, 3 en regionale omroepen kan in televisiegids-app TVGids.nl. Je ziet ook net gemist uitzendingen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TVGids.nl app icoonSteeds meer applicaties op de iPhone en iPad geven je de mogelijkheid om live televisie te kijken via een internetverbinding. Het geldt niet alleen voor speciaal daarvoor uitgebrachte apps als Live TV Kijken, maar bijvoorbeeld ook de tv-gids app van Veronica Magazine. Het is nu niet langer de enige programmagids waarin je uitzendingen kan volgen. TVGids.nl heeft een update gekregen waarmee je direct inschakelt op Nederland 1, 2, 3 en regionale omroepen.

Net als in andere applicaties ontbreken commerciële kanalen in TVGids.nl. In tegenstelling tot de publieke omroepen en regionale omroepen, zijn die niet open benaderbaar. Het aanbod blijft in TVGids.nl dan ook beperkt tot Nederland 1, 2 en 3, AT5, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, RTV Noord, Omrop Fryslan, Humor24, NPO Cultura en NPO Doc. In tegenstelling tot Veronica Magazine, heb je geen toegang tot de commerciële kanalen van de SBS-groep. Ook de RTL-kanalen ontbreken.

TVGids.nl programmaoverzicht TVGids.nl live tv kijken

De manier waarop je tv kijkt is helaas weinig sjiek. Zodra je op een van de zenders drukt die je live kan bekijken, zie je onderin beeld een soort zapbalk met knoppen van de verschillende kanalen. Die laden echter niet direct de livestream in, maar de webpagina van een zender. In onze test wordt de Friese omroep geplaagd door een cookiemelding groot in beeld, start Humor24 niet en bij de publieke kanalen lijkt de menu van de mobiele website die van TVGids.nl over te nemen. Op het grotere iPad-scherm werkt het overzichtelijker en handiger.

Wie over een Apple TV beschikt, kan gebruik maken van AirPlay om de uitzending op de televisie te bekijken. Dat geldt zowel voor de live uitzendingen als de onlangs geïntroduceerde optie Net Gemist, waarmee je idealiter de vorige programma’s kan terugkijken vanuit de app. Nieuw in versie 3.4 is verder dat je een programmaoverzicht voor meerdere dagen vooruit hebt op de genrepagina’s.

Downloaden: TVGids.nl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:53
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.