COVR Photo: iPhone-case met slimme lensspiegel

De Covr Photo is een iPhone-case met een spiegel voor de cameralens. Zo maak je foto's vanuit een subtiele kijkhoek.

Covr Photo case iPhoneAfgelopen maand schreven we nog over de Spy Cam Peek-I: een subtiel iPhone-accessoire waarmee je stiekem foto’s vanuit een andere hoek kunt maken. De COVR Photo op Kickstarter belooft ongeveer hetzelfde, maar weet het idee op een wat strakker in te pakken: in plaats van een klein, rond accessoire voor alleen rond je iPhone-lens, is de COVR een volledige iPhone-case. Hierdoor is de gebruikte spiegellens ook makkelijk in- en uitschuifbaar, zodat je snel wisselt tussen foto’s vanuit een geheim en vanuit een gewoon perspectief.

De COVR Photo gebruikt een spiegellens zodat je iPhone-foto’s kunt maken terwijl je de iPhone ‘gewoon’ vasthoudt. Hierdoor hebben mensen het idee dat je bijvoorbeeld je mail zit te lezen terwijl je eigenlijk een foto maakt. De Spy Cam Peek-I beloofde met vergelijkbare wijze een manier om mensen in de buurt te bespioneren, maar de COVR Photo lijkt met een wat eervollere insteek te zijn gemaakt. Met de lens willen de makers het leven van fotografen makkelijker maken, die proberen om bijvoorbeeld mensen zo natuurgetrouw te fotograferen. Mensen zouden minder snel proberen te poseren als ze niet doorhebben dat ze worden gefotografeerd.

Er is uiteraard ook een schaduwzijde aan het bestaan van de COVR Phote. Hoewel er genoeg fotografen zijn die de spiegellens op gepaste wijze gebruiken, zijn er ook genoeg situaties te bedenken waarin deze iPhone-lens misbruikt kan worden. Het is daarom verstandig om van het bestaan van dergelijke iPhone-cases bewust te zijn. Zie je een iPhone met een vreemd uitstekende lens? Dan kan hij wellicht vanuit andere perspectieven foto’s maken.

De COVR-case kan op Kickstarter worden besteld voor 55 dollar, plus 10 dollar verzendkosten. De makers zijn in elk gevoel goed op weg richting hun streefbedrag: met nog een maand te gaan zitten ze al bijna op de helft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2014, 19:42
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen case, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.