MacBook touchscreen door Project Sistine.

Deze ontwikkelaar geeft de MacBook een touchscreen voor maar $1

Altijd al een touchscreen op je MacBook willen hebben? Ontwikkelaars laten met een concept zien hoe je voor maar $1 (en de nodige handigheid) een touchscreen toe kan voegen aan een MacBook. De techniek maakt gebruik van de webcam en de weerspiegeling van je vinger.

Het is algemeen bekend dat Apple een touchscreen op een Mac niet zit zitten. Apple heeft daarvoor meerdere redenen, bijvoorbeeld omdat de bediening niet comfortabel is. Om liefhebbers van touchscreens tegemoet te komen, heeft de nieuwste MacBook Pro wel een Touch Bar boven het toetsenbord. Maar als dat voor jou niet genoeg is, laten ontwikkelaars zien hoe je voor een dollar een volledig touchscreen toe kan voegen aan een MacBook.

Project Sistine: touchscreen voor maar $1

Onder de noemer Project Sistine heeft de ontwikkelaar Amish Athatye samen met enkele vrienden een manier gevonden om een touchscreen toe te voegen aan een MacBook. Ze maken daarvoor gebruik van de ingebouwde webcam en een spiegeltje. Dit spiegeltje plaats je voor de webcam met een soort scharnier. Dankzij dit spiegeltje kijkt de webcam van je MacBook recht naar beneden langs het scherm. Door slim gebruik te maken van de weerspiegeling van je vinger in het scherm, weet de MacBook wanneer je het scherm aanraakt. Hij ziet namelijk precies de afstand tussen je eigen vinger en de reflectie in het scherm. Dit spiegeltje kost alles bij elkaar maar $1, maar je hebt wel nog wel iets meer nodig.

De benodigde software die de ontwikkelaars gemaakt hebben registreert vervolgens het contact met het scherm. Op basis van je aanraking verplaatst de muis zich over het scherm. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om te tekenen in een tekenprogramma of piano te spelen door met je vinger op het scherm te tikken. Het gaat hier echter nog maar om een concept. Als je een beetje handig bent, kun je op Github meer vinden over dit project. Het enige risico is dat het scherm van je MacBook binnen de kortste keren vol zit met vingerafdrukken.

Ben je niet zo handig maar wil je toch een touchscreen op je MacBook, dan kan dat ook met AirBar voor de MacBook Air. Dit is een balk die je onderaan het scherm van je MacBook Air bevestigt, zodat je gebruik kan maken van handgebaren voor het bedienen van apps. De AirBar is wel een stukje duurder, want exclusief verzending ben je al zo’n €110 kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2018, 9:51
Bron Bron Amish Athatye
Via Via Cult of Mac
Categorieën Achtergrond, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, touchscreen
Device MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.