Deze 10 apps werken al met Touch ID voor betere beveiliging

In iOS 8 wordt het mogelijk voor apps om Touch ID als beveiliging te gebruiken. Deze 10 apps bieden al ondersteuning voor Touch ID.

Touch IDMet de komst van iOS 8 mogen ontwikkelaars voor het eerst ook Touch ID te gebruiken in allerlei andere apps. We zochten alvast uit welke apps Touch ID en iOS 8 combineren: ze maken gebruik van de Touch ID-vingerafdrukscanner om toegang te geven tot vertrouwelijke informatie, persoonlijke instellingen of andere data die je het liefst wil afschermen. Bij al deze apps heb je niet langer een wachtwoord of pincode nodig, maar leg je gewoon je vinger op de scanner.

1Password 5

We schreven al over de update van 1Password. Met deze app kun je nu inloggen met Touch ID, als alternatief voor het hoofdwachtwoord. 1Password kiest voortaan voor een freemium-model, waarbij je met in-app aankopen extra functies koopt. Mensen die al geld hadden uitgegeven aan de app, krijgen de Pro-features gratis.

Day One

Day One dagboek-app maandoverzicht

Zoals je vroeger een slotje op een dagboek deed, zo kan je opnieuw een fysieke beveiliging op je digitale dagboek zetten. Day One vereist niet langer dat je een cijfercode invoert voor toegang; je kan nu ook je vingerafdruk gebruiken.

Evernote

Evernote kreeg een update waarin meerdere iOS 8-functies zijn doorgevoerd. Dankzij extensies in iOS 8 kun je nu foto’s, documenten en webpagina’s opslaan als notitie. Er is een widgets toegevoegd en Evernote Business-notitiieboeken worden op de achtergrond bijgewerkt. De Touch ID-functie is helaas alleen beschikbaar voor Premium-klanten. Zij kunnen voortaan Touch ID gebruiken om toegang te krijgen tot de app.

Keeper

Het is natuurlijk niet zo raar dat wachtwoordenapps zo snel zijn met een nieuwe beveiligingsmethode. Keeper Password laat je in het introscherm nog steeds een wachtwoord invoeren, maar je kan het toetsenbord wegdrukken om met je vingerafdruk in te loggen.

LastPass

Over LastPass op iOS 8 kon je al lezen op iCulture. Net als de grote concurrent 1Password, kan je bij deze applicatie je wachtwoordenkluis beveiligen met de vingerafdrukscanner. De kluis integreert bovendien met andere apps, zoals Safari.

Scanner Pro

scanner-pro

Als het aan de gerenommeerde ontwikkelaar Readdle ligt, willen mensen hun ingescande papierwerk in een app kunnen afschermen met een vingerafdruk. Wij kunnen ons inderdaad wel vinden in de Touch ID-implementatie hier, zeker als je loonstroken, declaraties en meer opslaat.

Camera Plus

Deze camera-app heeft een afgeschermde fotorol met de naam Locked Roll. Daarin zet je privéfoto’s en -video’s die niet voor anderen bedoeld zijn. Sinds de update van deze app kun je toegang krijgen via Touch ID.

Screens VNC

Met de app Screens VNC kun je je computer op afstand bedienen. De Touch ID-functie zorgt ervoor dat niemand anders toegang krijgt tot de app en dus ook geen rechten heeft om op jouw computer te gaan rommelen. Naast ondersteuning voor Touch ID hebben de makers van Screens VNC ook ondersteuning voor de 1Password-extensie ingebouwd.

Memoir

memoir-iphone

Memoir is niet zozeer een dagboek, maar eerder een fotoalbum met mooie herinneringen. Je krijgt foto’s te zien van je eigen camera en van Facebook, Twitter, Instagram en Foursquare, ook foto’s die je niet zelf gemaakt hebt maar waarin je bent getagd. De Touch ID-beveiliging zorgt dat anderen niet zomaar door jouw fotoalbums kunnen bladeren.

IMO

Een app waarmee je gratis videogesprekken en chats kunt voeren met familie en vrienden. De app heeft Touch ID-beveiliging ingevoerd om persoonlijke informatie te wijzigen, bijvoorbeeld je naam.

Heb je meer interessante voorbeelden van apps gezien die al Touch ID ondersteunen? Laat ze weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2014, 15:04
Categorie Apps
Onderwerp touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.