Flo-snelheidsmeter

Met Flo weet je nu wie van je vrienden het beste autorijdt

Heb je met je vrienden vaak discussie over wie er nu het beste kan autorijden? Met de app Flo kun je dit nu meten, want de app biedt ondersteuning voor online ranglijsten waar je de rijscores kunt vergelijken.

Ken je de app Flo (link) nog? Deze app meet je rijgedrag aan de hand van de sensoren in je iPhone. De app gaf je al korting op een autoverzekering, maar je kunt nu ook zien wie van je vrienden de beste bestuurder is. Met ranglijsten worden al je geregistreerde vrienden gerangschikt, zodat je meteen kunt zien wien er het zuinigst en het groenst rijdt.


Flo-dashboard met ranglijsten van vrienden.

Flo bekijkt het rijgedrag van je vrienden

De Flo app berekende altijd al een score van je eigen rijgedrag, op basis van hoe je een bocht neemt, hoe je optrekt en hoe hard je rijdt. Deze data wordt bijvoorbeeld gebruikt om korting te geven op een autoverzekering, maar bracht ook al in kaart waar de beste bestuurders vandaan komen. Nu kun je dus ook je eigen gegevens vergelijken met je vrienden, zodat rijden een soort competitie wordt.

flo-app-rijgedrag-schermHet vergelijken van gegevens werkt echter niet direct via de Flo-app, maar alleen via de website. Door daar in te loggen en in het menu te kiezen voor Groepen, kun je vrienden uitnodigen om een groep aan te maken. Deze groepen kun je voorzien van een naam, afbeelding en beschrijving. Je kunt een groep tevens privé maken, zodat niet iedereen er deel van uit kan maken. Uitnodigingen verstuur je via e-mailadressen die gebruikt zijn bij het aanmaken van een Flo-account. Om de scores met je vrienden te vergelijken is geen Premium-account vereist. Het vergelijken van je rijgedrag dient onder andere als stimulans om zelf beter en zuiniger te rijden, zodat je hoger op de ranglijsten komt. Uit eigen onderzoek van Flo onder 220 gebruikers blijkt bovendien dat mensen hun eigen rijgedrag gemiddeld een 8 geven, terwijl andere bestuurders een schamele 5 krijgen. Deze nieuwe optie is een mogelijkheid om dit eens goed met elkaar te vergelijken.

De iPhone-app wordt vervolgens wel gebruikt om de data daadwerkelijk te verzamelen. De app maakt daarvoor onder andere gebruik van GPS op de achtergrond, maar Flo start automatisch met het verzamelen van informatie zodra je begint met rijden. Omdat het niet om een wijziging in de app zelf gaat, is het niet nodig om deze te updaten om je gegevens met vrienden te vergelijken. Meer over hoe Flo werkt lees je in onze eerdere review van de Flo-app. Flo is inmiddels al meer dan 200.000 keer gedownload en registreert maandelijks honderduizenden ritten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2016 om 14:13
Onderwerp
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.