TomTom Touch azuurblauw

[IFA 2016] TomTom kondigt fitnesstracker aan die vet- en spiermassa meet

TomTom heeft drie nieuwe fitnessproducten aangekondigd, waaronder de TomTom Touch die vetpercentage en spiermassa kan meten.

TomTom heeft iets nieuws: een fitnesstracker die qua uiterlijk lijkt op de modellen van budgetmerk Xiaomi. Toch zit er iets nieuws in: de armband belooft je lichaamsvet en spiermassa te kunnen meten. Het gaat om drie modellen, die vandaag werden aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn.

TomTom Touch fitnesstrackers

Standaard design
Terwijl andere fabrikanten kiezen voor een steeds geraffineerder design (zoals de nieuwe Fitbit Flex 2), zien TomTom’s fitnesstrackers er op het eerste gezicht nogal gewoontjes uit. Het is veel meer een gebruiksvoorwerp die je wegmoffelt onder je kleding, dan een sieraad.

TomTom Touch fitnesstrackers in verschillende kleuren

TomTom Touch meet spiermassa

Het eerste model is de TomTom Touch, een fitnessarmband die je vet- en spiermassa meet. Daarnaast meet de Touch ook stappen, slaap en hartslag. De andere twee modellen zijn updates voor het sporthorloge. Ze zijn voorzien van GPS, zodat je ook zonder smartphone de afgelegde route kunt meten.

Maar het meest interessant is de TomTom Touch: een smal bandje in meerdere felle kleuren die rond de €129 gaat kosten. Vanaf 8 september ligt het accessoire in de winkel. Het touchscreens-scherm laat je hartslag zien en het aantal stappen dat je hebt gezet. Ook maakt de armband een schatting van het aantal verbrande calorieën en je slaapgedrag.

TomTom Touch azuurblauw

Bovenlijf
Simpele notificaties houden je op de hoogte als er een telefoontje binnenkomt. De fitnessarmband gaat 5 dagen mee op een batterij en is waterbestendig. Via bioelektrische impedantie meet TomTom je vetpercentage en spiermassa, vergelijkbaar met een slimme weegschaal. Het verschil is dat een weegschaal vooral de vet- en spiermassa in het onderste deel van je lijf kan meten, terwijl het polsbandje waarschijnlijk niet veel verder komt dan het bovenste deel van je lichaam. Uit ervaringen met de Jawbone UP 3 werd duidelijk dat deze metingen eigenlijk niet zo nauwkeurig zijn. Maar mogelijk heeft TomTom hiervoor een nieuwe technologie gebruikt.

Om de meting te kunnen uitvoeren moet je op twee punten contact met je huid maken. De ene zit aan de binnenkant van het bandje op je pols, de andere is je vinger die je op de zilverkleurige knop aan de buitenkant moet leggen. Die knop zorgt er ook voor dat het scherm van de Touch inschakelt.

TomTom Spark 3 voor serieuze sporters

Voor de serieuzere sporters zijn er nieuwe versies van de TomTom Spark 3. Het bedrijf heeft GPS toegevoegd en functies om routes te ontdekken. Zo kun je makkelijker terug naar je beginpunt (waar je je auto of fiets had geparkeerd) maar je kunt ook een spoor van digitale broodkruimels achterlaten zodat je altijd weet hoe je dezelfde weg terug kunt lopen. Het kan handig zijn bij sporten in het bos of op onbekend terrein. Verder kun je nu .gpx-bestanden uploaden op het horloge zodat je een vooraf uitgestippelde route kunt lopen.

TomTom Spark

Deze nieuwe Spark-modellen liggen ook vanaf 8 september in de winkel. Het topmodel (€250) heeft een hartslagmeter en 3GB opslag en wordt geleverd met Bluetooth-sportoordopjes met nekband. Het goedkopere model zonder muziekopslag en hartslagmeter kost €130.

TomTom Adventurer

TomTom kondigde ook nog de Adventure aan, een variant van de Spark 3 met ingebouwde barometer bedoeld voor wandelen, trailrunning, skiën en snowboarden. Deze kost €350 en wordt vanaf oktober eveneens geleverd met Bluetooth-sportoordopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 12:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, fitnessarmband, fitnesstracker, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.