TomTom Vio

[IFA 2016] TomTom VIO is een navigatiesysteem voor scooters

TomTom VIO is een navigatiesysteem voor scooters, die ook waarschuwt voor flitsers en telefoontjes. En met TomTom Curfer verbeter je je rijstijl. Beide zijn aangekondigd op de IFA.

Op een scooter is een normaal navigatiesysteem onhandig en je bevestigt ook niet zo snel een smartphonehouder aan je stuur. TomTom kondigt daarom VIO aan, een speciaal navigatiesysteem voor scooters. Het ronde apparaatje maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone. Daarnaast kondigde TomTom een meetapparaatje voor je rijstijl en nieuwe fitnesstrackers aan.

TomTom VIO

De TomTom VIO maak je bijvoorbeeld vast aan de spiegel van je scooter. Het ronde schermpje geeft eenvoudige navigatie-instructies, waarschuwt als er een telefoontje binnenkomt en slaat zelfs alarm als er een flitspaal op de weg staat. Helaas waarschuwt VIO niet als er een rollerbankcontrole om de hoek is.

TomTom Vio

Er is rekening gehouden met winterse omstandigheden, want de VIO werkt ook als je handschoenen draagt en is weerbestendig. Bij een inkomend telefoongesprek toont de VIO een foto van de beller, zodat je beter kunt beslissen of je moet afstappen. Overigens is het apparaatje ook te koppelen aan een Bluetooth-headset, zodat je draadloos het telefoongesprek én de gesproken navigatie-aanwijzingen kunt volgen. Als het scherm van de VIO rood kleurt, rijd je te hard.

TomTom Vio

De VIO is verkrijgbaar in zes kleuren en gaat €169,90 kosten. Het is een aanvulling op het al bestaande assortiment navigatiesystemen voor automobilisten, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs. Op termijn denkt TomTom eraan om ook een navigatiesysteem voor fietsers uit te brengen.

Rijstijl verbeteren met TomTom Curfer

TomTom heeft op de IFA-beurs in Berlijn ook de Curfer aangekondigd, een meetapparaatje voor automobilisten. De Curfer registreert de g-krachten bij het wegrijden, maar ook het rem- en stuurgedrag. Via de bijbehorende app krijg je een inschatting van je rijstijl, wat je moet motiveren om zuiniger te gaan rijden.

TomTom Curfer

De Curfer sluit je aan op de OBD-poort in de auto, die sinds een paar jaar in veel auto’s te vinden is. Via Bluetooth maak je verbinding met je iPhone, zodat je de data kunt uitlezen. De Curfer gaat €79,95 kosten en is deze maand al te koop. Behalve over je rijstijl geeft Curfer ook informatie over je accu, olietemperatuur, motorbelasting en meer. Bovendien kun je met het apparaatje je geparkeerde auto makkelijker terugvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 20:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen Navigatie, scooter, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.