Reacties voor: Toekomst van Augmented Reality dichterbij met iPhone 3G S?

Met de komst van de nieuwe iPhone 3G S en de 3.0 software wordt het voor ontwikkelaars erg interessant om over de mogelijkheid van Augmented Reality na te denken. Als de SDK meewerkt kan het vrij snel realiseerbaar zijn.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 26 reacties

  1. Toch is de SDK om video te gebruiken in je eigen app (nog) niet beschikbaar.

    Een tijdje geleden stond hier op de site dat E-mail programmaatje waarbij je op de achtergrond beelden van de camera zag. Ik heb die app niet zelf gebruikt maar ik kreeg de indruk dat dit ook gewoon bewegend beeld was?

  2. Super vet!…

  3. @nkooiker: Ik heb hier en daar geneust en gezocht maar kon zo geen directe referentie vinden dat het mogelijk was om ook hier wat mee te doen.

    Maar je hebt gelijk dat als je de camera aan kunt sturen dat er bepaalde mogelijkheden geopend moeten worden. Ik wacht even af met wat de echte developers hierover zeggen.

  4. @nkooiker: Je bedoelt Email ‘n Walk. Is dat ook niet een heel klein beetje Augmented Reality, Mike?

  5. Volgens mij was het bij Email ‘n Walk alleen zo dat de camerabeelden je achtergrond waren.
    Augmented Realityvoegt juist echt iets toe aan de beelden die je maakt..

  6. Dat zou inderdaad super nice zijn, als de sdk van apple dit toestaat. Staat die dat nog niet toe op het moment dan? Ik hoop dan dat het eraan komt.

    Maar dat hoop ik trouwens niet voor zo’n foto kaart spelletje. Ik had augmented reality pacman op de nokia n95 en de iphone verslaat dat met de accelerometer.

  7. Denk dat je dat voorbeeld van die ING app voor de G1 er ook bij kunt halen.
    Dat je ergens naar wees met de camera en dat te zien was hoe ver het was naar de dichtste geldautomaat vanaf dat punt.
    In realtime.

  8. Ik kan ernaast zitten, maar volgens mij zit het zo: Surge: lineaire verplaatsing over de langsas, ook wel x-as genoemd. Dus niet boven naar beneden, dat heet heave. Het kompas maakt het volgens mij mogelijk om een rotatie om de z-as te registreren en dat heet dan yaw en zou dus item 5 moeten zijn. Correct me if I’m wrong. Het hangt er natuurlijl wel vanaf hoe het coördinatenstelsel van de iPhone’s accel. meter is gedefinieerd.

  9. Foutje?

    Beweging links en rechtsleft and right (swaying);

  10. Ik ben niet zo heel erg technisch, maar als ik het zo lees zou het in theorie op de 3g ook moeten kunnen, of niet?

  11. Origineel geplaatst door iPhoneMonster.nlVolgens mij was het bij Email ‘n Walk alleen zo dat de camerabeelden je achtergrond waren.
    Augmented Realityvoegt juist echt iets toe aan de beelden die je maakt..

    Dat klopt. Ik reageerde ook op het stukje over beschikbaarheid van bewegend camerabeeld in de SDK. 🙂

    @gonny die bedoelde ik inderdaad. 🙂

  12. @W.D: Volgens mij ook. De kompas voegt wel wat toe in bepaalde situaties maar is geen vereiste voor het herkennen van referentiepunten denk ik.

  13. @Sebastian Hagens: Nice! Heb hem toegevoegd.

    @W.D: Klopt inderdaad, in het filmpje wat ik zojuist hebteoevoegd wordt inderdaad gebruik gemaakt van de 3G. Met de 3G S gaat AR gewoon nog een stap verder ;-).

  14. Vet!

    Kende het gegeven al een tijdje. Nu maar hopen dat TomTom hier ook op gaat ontwikkelen.
    Het zal nog wel een tijdje toekomstmuziek blijven vrees ik…

  15. dit is echt woest. Ik zie allemaal nieuwe mogelijkheden….

  16. @Mike van Hoenselaar: Ik weet niet of ik een ‘echte’ developer ben 😉 Maar ik heb even gezocht naar hoe bewegend camerabeeld in de SDK te bereiken is, mijn conclusie:

    Het is niet officieel supported maar met een workaround/hack kun je bij bepaalde private API’s komen waar je normaal geen toegang tot hebt. De camera is op die manier ook te benaderen. Meer info: http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2008/03/25/the-apple-sdk-apis-apple-didnt-want-you-to-know-about.html

  17. @ Gonny

    Email ‘n walk is geen augmented reality, je plaats slechts tekst over je beeld.
    Email ‘n walk is dacht ik ook jailbreak?

  18. Zeer goed artikel, mijn complimenten. Bizar filmpje trouwens, jammer dat zoiets niet in de App Store mag.

  19. zuper vet!!

  20. Erg mooie techniek, hoewel het misschien heel speel overkomt, heb ik toch wel het gevoel dat dit inderdaad iets toe kan voegen. (Ze hebben de naam van de techniek niet voor niets gekozen). Mike bedankt voor dit artikel!

    Toch even proberen, tegen beter weten in, dat stukje software dat we op dat onderste filmpje zagen op een 3G, dat is zeker niet te downloaden?

  21. Ziet er goed uit. Vind de versie voor de webcam ook erg leuk.

  22. Kijk ook eens op:
    http://www.artoolworks.com

    En onlangs heeft een boekwinkel een reclame campagne gevoerd, waarbij je een pagina uit een boek voor en iMac kon houden, waarmee de pagina tot leven kwam.
    http://www.ibelieveinadv.com/2009/06/wordsworth-books-3d-flyer/

  23. In de nabij toekomst met pech langs de weg: iphone in de hand en richten op dashboard voor indicatielampjes toelichting of op het motorcompartiment en volg de aanwijzingen op het scherm en gesproken instructies. Wellicht met real-life verbinding met garagemedewerker. Zoiets als dit maar dan portable voor de leek onderweg: BMW en Augmented Reality http://www.youtube.com/watch?v=P9KPJlA5yds

  24. Wow dit is echt de toekomst en kan zowat bij alles toegepast worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.