Nieuw op iPhoneclub: Kort iPhone nieuws

Om korte nieuwtjes wat meer aandacht te geven gaan we voortaan Kort iPhone nieuws invoeren: korte nieuwsitems van maar een paar regels lengte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op dagen zoals deze wordt maar weer eens duidelijk dat het lastig is om alle ontwikkelingen op iPhoneclub bij te houden. Zo hadden we best willen schrijven over het feit dat Telefoonboek uit de App Store is verdwenen of dat de WWDC-keynote nu ook als podcast in iTunes te downloaden is (en helaas inmiddels alweer offline lijkt te zijn gehaald). Veel meer dan twee, drie regels valt daarover niet te schrijven; vandaar dat we dergelijke nieuwtjes meestal maar onderbrachten in verzamelnieuwtjes of via ons Twitter-account (@iCulture) wereldkundig maakten – waarna ze toch nog vaak over het hoofd werden gezien. Vandaar dat we iets nieuws hebben bedacht: Kort iPhone nieuws.

Bij Kort iPhone nieuws gaat het om nieuwtjes die maar een paar regels lang zijn en die in de normale nieuwsstroom meegaan. Intern zijn we al wat langer aan het nadenken hoe we korte nieuwsflitsen onder de aandacht zouden kunnen brengen. Die korte nieuwtjes zou je ook ‘snacknieuws’ kunnen noemen en dat is al een tijdje de interne naam die we hier voor hebben gekozen. Die naam is al zolang bij Onstuimig en onszelf in gebruik dat we om deze nieuwsitems te onderscheiden van het ‘normale’ nieuws hebben gekozen voor een fraai hamburgericoon.

Betekent het dat we nu voortaan extreem korte nieuwtjes gaan schrijven? Ja en nee. We blijven minstens 10 langere nieuwsartikelen per dag publiceren, zoals je van ons gewend bent. De korte nieuwtjes vormen een aanvulling daarop. Het gaat om onderwerpen die we normaal gesproken makkelijk zouden overslaan of wat langer zouden laten liggen, omdat er maar weinig over te zeggen valt.

Neem bijvoorbeeld de Joy of Tech-cartoon eerder vandaag in het nieuwtje over de uitpakfoto’s van de iPhone 3G S. We zouden er een heel verhaal bij kunnen verzinnen over de ontstaansgeschiedenis van Joy of Tech, eerdere leuke iPhone-grappen erbij gaan zoeken of een achtergrondverhaal over de cartoontekenaars vertellen. Maar daar zit niet iedereen op te wachten en het is eigenlijk maar kunstmatige vulling om het nieuwsbericht langer te doen lijken. Dat willen we niet. Vandaar het idee om Kort iPhone nieuws als aparte nieuwscategorie in te voeren, voor korte nieuwtjes zonder onnodige blabla eromheen.

We zullen in het begin vast nog vaak de opmerking krijgen: “Dit is wel het kortste nieuwitem dat ooit op iPhoneclub is verschenen!” maar we gaan er vanuit dat iedereen er snel aan zal wennen. Dit nieuwsitem is tevens het eerste nieuwsitem in deze categorie, ook al is het niet bepaald een kort nieuwsitem. Op deze manier hebben we ook ‘de hamburger’ geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2012, 23:44
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.