apple-pay-iphones

Tim Cook: ‘2015 wordt het jaar van Apple Pay’

2015 wordt het jaar van Apple Pay, zegt Tim Cook. De groei van betaalpartners en locaties zet flink door en bij sommige winkels gaat al 80% van de contactloze betalingen via Apple Pay.

2015, het jaar van de Apple Watch? Misschien, maar als het aan Tim Cook ligt wordt 2015 vooral het jaar van Apple Pay. Dat zei hij in een toelichting op de kwartaalcijfers van het fiscale kwartaal Q1 2015. Sinds de start in oktober 2014 is een gigantische groei te zien geweest. En in de loop van dit jaar zal die groei nog verder stijgen. Momenteel is Apple Pay goed voor twee van de drie dollars die via contactloos betalen worden afgerekend in de VS. Dat is knap, in een periode van minder dan drie maanden.

apple-pay-iphones

“We zijn nu nog zekerder dan ooit dat 2015 het jaar van Apple Pay zal worden”, zei Cook. Aanvankelijk deden al 500 banken en financiële instituten mee en dat aantal is inmiddels gestegen naar 750. Aanvragen van nieuwe partners stromen binnen. Bij broodjeszaak Panera is Apple Pay goed voor 80 procent van de contactloze betalingen en bij supermarktketen Whole Foods was een stijging van 400 procent in contactloze betalingen te zien, sinds Apple Pay van start ging. Cook is verbaasd dat winkeliers zo snel hun systemen willen aanpassen om Apple Pay te kunnen aanbieden. En het gaat maar door: gisteren werd bekend dat Apple Pay nu ook op 200.000 zelfbedieningsplekken in de VS werkt, waaronder parkeermeters, snoep- en frisdrankautomaten.

Lees ook: Dossier Apple Pay

Apple Pay komt naar verwachting begin 2015 naar Europa, al is nog onzeker of Nederland erbij zit. ING heeft al laten weten dat ze meedoen. Rabobank denkt er ondertussen een slaatje uit te kunnen slaan, door klanten extra te laten betalen voor Apple Pay. Het is maar de vraag of Apple dat toestaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 12:50
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.