Michael Fassbender Steve Jobs

Dit is de cast van Universal’s Steve Jobs-film

Wie spelen Steve Jobs, Steve Wozniak, John Sculley en de dochter van Steve Jobs in de aankomende film? We zetten de officieel bekendgemaakte acteurs op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Filmstudio Universal heeft officieel aangekondigd wie de hoofdrollen vertolken in de aankomende Steve Jobs-film. Daarmee weten we eindelijk wie nu echt de rollen van Steve Jobs, zijn dochter Lisa en een aantal prominente Apple-topmannen zullen vertolken. De cast van de film was al lange tijd voer voor geruchten.

Michael Fassbender Steve Jobs
De hoofdrol in de film – simpelweg getiteld ‘Steve Jobs’ is weggelegd voor Michael Fassbender. De acteur speelde hiervoor in Prometheus, Inglourious Basterds en de recente prequels v an X-Men.

Seth Rogen Steve Wozniak
Apple-medeoprichter Steve Wozniak zal worden vertolkt door Seth Rogen, onlangs te zien in onder andere The Interview.

Jeff Daniels John Sculley
The Newsroom-acteur Jeff Daniels zal in de Steve Jobs-film in de huid kruipen van John Sculley, één van Apple’s vroegste investeerders en latere CEO (en verantwoordelijk voor het vertrek van Steve Jobs bij Apple)

Kate Winslet Joanna Hoffman
De rol van Apple’s voormalige marketingbaas Joanna Hoffman lijkt een grote te worden: hij wordt vervuld door actrice Kate Winslet, bekend van Titanic en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

De dochter van Steve Jobs wordt door maar liefst drie actrices gespeeld: Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo en Makenzie Moss. Zij zullen Lisa Brennan-Jobs over de jaren heen gaan spelen. De drie actrices zie je hieronder:

Lisa Brennan Jobs

De volgende acteurs zijn ook in de film te zien:

  • Katherine Waterston als Chrisann Brennen, de ex-vriendin van Steve Jobs.
  • Michael Stulbarg als Andy Hertzfield, één van de eerste ontwikkelaars bij Apple.
  • Sarah Snook als Andrea Cunningham, een PR-medewerker die meewerkte aan de Apple Macintosh.
  • Adam Shapiro als Avie Tevanian, Apple’s Vice President of Software Engineering van 1997 tot en met 2003.

De Steve Jobs-film heeft nogal een weg moeten afleggen. Het script werd geschreven door Aaron Sorkin, de man achter onder andere The Newsroom en The Social Network. Het project kwam echter op straat te liggen nadat Sony geen interesse meer had. Het project kon uiteindelijk alsnog verder gaan, omdat Universal de rechten overnam. Het wordt de tweede film over het leven van Steve Jobs in korte tijd. Het in 2013 verschenen Jobs behandelde de vroege jaren van Apple, met Ashton Kutcher in de hoofdrol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 13:45
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.