weMessage Android

Tiener maakt iMessage geschikt voor Android

De 16-jarige ontwikkelaar Roman Scott heeft een iMessage-app voor Android gemaakt. Maar je kunt 'm niet zomaar gebruiken.

Als we op Apple moeten wachten, kan het nog lang duren voordat er een iMessage-app voor Android verschijnt. Daarom grijpt de 16-jarige ontwikkelaar Roman Scott zijn kans: hij heeft een gratis app gemaakt waarmee je iMessage op Android kunt gebruiken. Maar je kunt het niet zomaar gebruiken…

weMessage is iMessage voor Android

De gratis weMessage-app voor Android werkt met groepsgesprekken, kan bijlagen versturen en nog veel meer. Ideaal voor mensen die in contact willen blijven met vrienden en familie die het liefst via iMessage communiceren. Er zit zelfs verbeterde encryptie in, je kunt contacten blokkeren, emoji gebruiken en de app aanpassen aan je voorkeuren. Allemaal functies die je zelfs niet op de iPhone krijgt.

Maar… het werkt alleen als je naast je Android-toestel ook een Mac hebt.

weMessage Android

weMessage kan namelijk niet zelfstandig functioneren. Er is een koppeling nodig met de iMessage-berichtendienst en daarvoor heb je een Apple-apparaat nodig. Het werkt als volgt: je installeert een server-app op de Mac, waarna alle berichten via deze app worden verstuurd. Daardoor weet Apple niet dat je vanaf een Android-toestel berichten zit te sturen. Het lijkt alsof je een Mac gebruikt.

De jonge ontwikkelaar denkt dat het misschien wel mogelijk is om iMessage via een beveiligingslek misschien wel zelfstandig werkend te krijgen is op andere apparaten zoals een Android-toestel, maar dat zou een overtreding zijn van Apple’s gebruikerslicentie. De kans is bovendien groot dat Apple een dergelijke hack snel onklaar maakt.

Mac als tussenoplossing
“iMessage-berichten moeten via Apple’s servers verstuurd worden, en de enige manier waarop je dat legaal kunt doen is vanaf een Apple-toestel”, aldus Scott. Eerdere pogingen om iMessage op Windows, Linux en andere besturingssystemen te laten werken werden al snel geblokkeerd door Apple. Scott denkt echter dat hij door de mazen kan kruipen, door een Mac te gebruiken als tussenoplossing.

Om het te proberen moet je de weServe-app op de Mac installeren, terwijl je de benodigde Android-app weMessage kunt downloaden uit de Google Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2017, 20:48
Categorie Apps
Onderwerpen android, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.