Apple Thunderbolt Display

Thunderbolt Displays bijna uitverkocht in Apple Stores, tijd voor een nieuwe?

Het Thunderbolt Display is momenteel uitverkocht bij diverse Apple Stores, wat geruchten aanwakkert dat Apple aan een nieuw model werkt. Vlak voor WWDC 2016 klinkt dat best aannemelijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De voorraad Thunderbolt Displays blijkt stevig te zijn gedaald in de Apple Stores in aanloop naar de WWDC. Zowel in Noord-Amerika als in Europa en Australië is de voorraad laag. De situatie wakkert geruchten aan dat we op WWDC 2016 eindelijk een nieuw extern beeldscherm van Apple te zien krijgen. Maar bij de Thunderbolt-schermen weet je het maar nooit.

Apple Thunderbolt Display

Thunderbold Displays uitverkocht

Veel mensen die op zoek zijn naar een opvolger van het huidige Thunderbolt-scherm zullen de moed al hebben opgegeven. Het laatste model verscheen in 2011 en heeft sindsdien geen update meer gekregen, ondanks de opkomst van 4K- en 5K-beeldschermen. De laatste geruchten over een nieuw model dateren ook alweer uit 2014. Sindsdien heeft Apple geen nieuw model uitgebracht. Aan het huidige model Thunderbolt Display met een resolutie van 2560 x 1440 kunnen maximaal zes apparaten worden aangesloten.

In diverse Apple Stores in de VS is het Thunderbolt Display niet meer verkrijgbaar. In Londen is in een straal van 160 kilometer rondom Londen geen Thunderbolt Display te vinden. Je kunt alleen terecht in de flagship store op Regent Street. Een bron van MacRumors vertelde dat het Thunderbolt Display al maandenlang uitverkocht is bij de Apple Stores rondom Londen. Een andere tipgever vertelde dat het 27-inch beeldscherm uit de handel is gehaald en dat resterende voorraad is teruggestuurd naar het magazijn.

Thunderbolt Display met aangesloten MacBook

Uit het assortiment of nieuw model?

Nu WWDC 2016 eraan komt zijn we benieuwd wat Apple gaat doen. Er zou een nieuw model aan kunnen komen, maar de schaarste kan ook gewoon wijzen op een gebrek aan onderdelen of een beslissing van Apple om het scherm helemaal uit het assortiment te halen. Onlangs waren de AirPort Extreme en AirPort Time Capsule ook slecht leverbaar bij meerdere Apple Stores, maar het probleem leek daar vooral te maken te hebben met een verlopen keuring van toezichthouder FCC.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 01 juni: In een eerdere versie van dit artikel stond dat de huidige iMac 27" als basis kan dienen vanwege de aanwezigheid van een usb-c poort. Dit is incorrect. De huidige iMac beschikt nog niet over een usb-c poort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 13:29
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp thunderbolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.