Seaters concert

Seaters en Qrash: toch nog een plekje bij uitverkocht concert of festival

Wil je graag naar een uitverkocht concert of festival? Seaters en Qrash maken dat mogelijk door de allerlaatste plaatsen aan te bieden. Ook als de voorverkoop al is gesloten of als een event al is uitverkocht.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Komt je favoriete band eindelijk naar Nederland, is het concert binnen no-time uitverkocht. Vervelend, want wie weet wanneer ze weer hier zijn? Seaters en Qrash zijn twee partijen met een mooie oplossing: zij verkopen de allerlaatste lege stoelen aan de echte fans en ook nog eens tegen een flink lagere prijs. De twee apps vormen een alternatief voor de al bekende aanbieder Ticketswap.

Seaters concert

Seaters: tickets voor uitverkochte concerten

Bij vrijwel ieder evenement hebben de organisatoren en sponsors nog een aantal vrije stoelen over, ook al is het eigenlijk al uitverkocht. Die willen ze natuurlijk ook gevuld hebben en dat is waar Seaters op inspringt. Groot voordeel: de kaartjes zijn vele malen goedkoper dan ze origineel waren, omdat Seaters met sponsors werkt.

Seaters Seaters fangroepen

Binnen de app zie je een lijst van allerlei fangroepen waar je lid van kunt worden. Denk bijvoorbeeld aan een groep voor Adele, Justin Bieber en Lowlands.

Zodra je de fangroepen hebt gekozen die bij jou passen, heb je de mogelijkheid om een evenement te kiezen. Bij het evenement staat wat informatie, zoals de plaats en de datum. Vervolgens kies je hoeveel zitplaatsen je wilt en zie je direct wat het kaartje kost.

In de wachtrij
Seaters LowlandsMet het boeken heb je echter niet direct een plekje bij het evenement veroverd. Je komt slechts in een wachtrij, waarbij de eerste die zich aanmeldt het kaartje krijgt. Zijn er meerdere plaatsen, dan hebben natuurlijk ook meer mensen geluk. Je krijgt vooraf wel een indicatie hoe waarschijnlijk het is dat jij bij dit evenement aanwezig bent. Dit geven ze aan door te vertellen op welke plaats in de wachtrij je staat en een waarschijnlijkheidsscore, zoals je hierboven op het screenshot ziet. Wij gingen voor €17,72 in de wachtrij staan voor een dagkaart Lowlands, maar de kans is klein dat het gaat lukken. Seaters schat in dat er een kans van 0% is dat we inderdaad naar Lowlands kunnen afreizen. Je kunt de wachtrij op ieder moment weer verlaten.

Overigens bestaat het aanbod van Seaters niet alleen uit concerten en festivals, ook zijn er evenementen op het gebied van bijvoorbeeld e-gaming en sport. De focus ligt wel vaak op Amsterdam.

Qrash: soortgelijk idee, maar dan Nederlands

Vrijwel gelijktijdig kregen we op de iCulture-redactie een bericht binnen van de makers van Qrash. Deze start-up werkt samen met 15 clubs in Amsterdam met de bedoeling om ‘spontaan uitgaan’ te stimuleren. Je downloadt de app en ziet meteen alle clubs en festivals die nog vrije kaarten hebben. Zelfs als de voorverkoop gesloten is kun je nog kaartjes bemachtigen, omdat er bijvoorbeeld een no-show is op de gastenlijst. In de app krijg je een push-notificatie dat er tickets beschikbaar zijn. Als je snel handelt kun je voor een leuk prijsje naar een event.

Qrash Hed Kandi Qrash ticket

Voordat je boekt kun je aan de hand van genres en door het beluisteren van playlists kijken of het iets voor jou is. De app lost het probleem op dat festivalbezoekers en event-organisatoren elkaar op het laatste moment niet kunnen vinden via bestaande kanalen zoals Facebook. Je kunt zelf op het allerlaatste moment nog een ticket kopen, want alles wordt afgehandeld op je iPhone. Met de QR-code op de telefoon kun je inchecken bij het event.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 10:09
Categorie Apps
Onderwerpen app, evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.