ion vr virtual reality headset.

‘De iPhone wordt dit jaar nog een betere virtual reality headset’

Als het aan een VR analist en een virtual reality bedrijf ligt, kan er veel meer met de iPhone en VR dan nu wordt gedaan. Nog voor het einde van het jaar zouden we 'volwaardige VR-ervaringen' op onze iPhones kunnen verwachten.

ion vr virtual reality headset.

Met headsets als de Google Cardboard kun je een iPhone relatief gemakkelijk ombouwen tot een simpele virtual reality headset. Leuk om kennis te maken met VR-apps, maar het komt natuurlijk niet in de buurt van volwaardige headsets als de HTC Vive en Oculus Rift. Als het aan accessoiremakers en verschillende VR-experts ligt, komt daar tegen het einde van 2016 nog verandering in.

Investeerdersfirma Piper Jaffray organiseerde deze week verschillende presentaties over virtual reality, zo schrijft AppleInsider. Vooral het bedrijf IonVR toonde in deze gesprekken interesse in de volgende stap van VR op de iPhone. Volgens analist Gene Musters komt IonVR dit jaar nog met een VR headset voor de iPhone die apps mogelijk maakt die een stuk verder gaan dan we nu van Google Cardboard-achtige accessoires gewend zijn.

Volwaardige VR-ervaring op je iPhone

Volgens IonVR is de iPhone namelijk prima in staat om ‘volwaardige VR-ervaringen’ te bieden met een beetje hulp van accessoires van derden. Deze apparaten die rechtstreeks met de iPhone gekoppeld worden zouden naar verwachting dit jaar nog moeten verschijnen.

Een van deze mogelijke accessoires is de MotionSync-techniek van IonVR. Dit accessoire voorkomt dat mensen misselijk worden als ze virtual reality gebruiken, en kan daarnaast wat van de zware rekenkracht die VR van een iPhone vergt op zich nemen. Dit komt bovendien de batterijduur van de iPhone ten goede en staat app-ontwikkelaars toe om zwaardere VR-apps te ontwikkelen.

Een voordeel van de techniek is dat het modulair is, zodat er na verloop van tijd nieuwe onderdelen aan toegevoegd kunnen worden. Hierdoor kan verouderd materiaal ook vervangen worden. Gene Musters is ervan overtuigd dat Apple de komende jaren intensief inzet op virtual reality. Zo verwacht hij dat er binnen twee jaar een virtual reality onderdeel aan het Made For iPhone-programma wordt toegevoegd. Wij vroegen ons onlangs nog af of Apple de boot mist door nog niet met een eigen virtual reality bril gekomen te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2016, 22:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen analist, iPhone, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.