FaceApp Rijksmuseum portretten

FaceApp laat portretten van het Rijksmuseum lachen

Laat de serieus kijkende portretten van het Rijksmuseum ook eens lachen! Met FaceApp geef je al die serieuze schilderijen een iets vrolijker tintje.

e zien er vaak zo serieus uit, de portretten van verre voorouders in het Rijksmuseum. Dankzij kunstmatige intelligentie is er iets aan te doen: met de immens populaire FaceApp laat je iedereen lachen, zelfs een voornaam portret. Olly Gibbs, een illustrator uit Londen, bezocht onlangs het Rijksmuseum in Amsterdam en kreeg het idee om de gezichten eens aan te passen.

FaceApp Rijksmuseum portretten

We schreven eerder al eens over FaceApp, de app waarmee je portretfoto’s kunt laten lachen, jonger of ouder maakt of van geslacht laat wisselen. Met slimme gezichtsanalyse zorgt FaceApp ervoor dat het eindresultaat er vrij natuurlijk uitziet. Het Rijksmuseum vond het idee zo leuk dat ze een paar foto’s hebben getweet. De bekende gezichten, die al eeuwenlang serieus kijken, zien er veel gezelliger uit met een glimlach op het gezicht. Je kunt FaceApp natuurlijk ook gebruiken voor je eigen oude familiefoto’s of voor serieuze nieuwsfoto’s. Zo is de app al meermaals gebruikt om een serieus kijkende president Trump te laten lachen. Wil je het zelf proberen, dan vind je FaceApp voor iPhone en Android in de App Store en de Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2017, 15:22
Categorie Apple
Onderwerpen kunst, museum, rijksmuseum, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.