Elder Scrolls Blades

The Elder Scrolls: Blades van Bethesda na vertraging nu toch te downloaden

Maar met beperkingen

De nieuwe game The Elder Scrolls: Blades van Bethesda was vorig jaar tijdens de keynote voor de iPhone XS al te zien. Nu is de game na vertragingen eindelijk te downloaden.

The Elder Scrolls: Blades

Eigenlijk werd The Elder Scrolls: Blades al in de zomer van 2018 aangekondigd tijdens de E3 gamesbeurs. Het zag er veelbelovend uit en toen Apple tijdens het iPhone XS-evenement een demo liet zien wilden veel fanatieke gamers er meteen mee aan de slag. Maar dat kon niet, want Bethesda was nog niet klaar. Vanaf nu is de first person role-playing game nu wel te downloaden, al zitten er wel beperkingen aan. Je moet een Bethesda-account hebben en je aanmelden voor early access via PlayBlades.com. Later zullen er ook nog Arena-modes worden toegevoegd, dus het is nog niet helemaal af.


The Elder Scrolls: Blades

In Blades ben je lid van een groep elite-agenten, genaamd de Blades. Zij zijn verbannen en ontdekken dat hun stad is vernietigd. Er zitten prachtige omgevingen in de game, met visuele effecten die je tot nu toe zelden hebt gezien. Bethesda heeft echt geprobeerd tot het uiterste te gaan van wat er op een iPhone mogelijk is. Tijdens het iPhone-event in september prees Bethesda-topman Todd Howard dan ook de performance van de nieuwe A12 Bionic-chip. Het draait overigens ook op een iPhone 7 of nieuwer.

Je kunt in de iOS-versie je eigen stad maken en aanpassen, zorgen dat de stad weer in oude glorie hersteld wordt, karakters ontwikkelen en unieke wapens ontdekken. Daarbij ga je uiteraard vechten. Omdat je de game met één hand moest kunnen bedienen betekent het wel wat beperkingen in de manier waarop je op ontdekkingstocht kunt gaan, maar de mooie graphics maken veel goed.

Het kan wel even duren tot je toegang krijgt via het early access-programma. Bethesda verstuurt de uitnodigingen namelijk in batches. De gameservers worden op 31 maart aanstaande ingeschakeld, dus aanstaande zondag. Ondertussen kun je alvast gaan sparen, want hoewel het een free-to-play game is zitten er wel in-app aankopen in die oplopen tot honderd euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2019, 9:25
Categorie Apps
Onderwerpen first person shooter, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.