Ditto Pokémon Go

Pokémon Go voegt Ditto toe, die zich vermomt als gangbare Pokémon

Niantic heeft Ditto toegevoegd aan Pokémon Go. Hij vermomt zich als gangbare Pokémon zoals een Pidgey.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Niantic heeft uitbreidingen voor Pokémon Go gepland. In code van de game is te zien dat Generation 2 klaarstaat, maar eerst introduceren ze nog een aparte, nieuwe Pokémon: Ditto. Deze biedt een extra uitdaging voor spelers, omdat je Ditto niet zomaar in het wild tegenkomt. Hij ziet eruit als een standaard Pokémon, bijvoorbeeld een Pidgey of Rattata, maar verandert na het vangen in Ditto.

Ditto Pokémon Go

Ditto in Pokémon Go toegevoegd

Ditto leverde al vanaf het begin raadsels op bij spelers. Toen duidelijk werd dat Ditto niet standaard aanwezig was in de aanvankelijke collectie van 145 Pokémon, zijn spelers bezig geweest met theorieën hoe je Ditto zou kunnen vinden. Nu lijkt Niantic de schakelaar te hebben omgezet, want zonder update van de game blijken er sinds dinsdagavond toch steeds meer meldingen te zijn van mensen die er eentje hebben gevangen.

Ditto verstopt in een Pidgey

Tot nu toe is Ditto volgens meldingen van spelers op The Silph Road verschenen na het vangen van een Pidgey, Zubat, Rattata, Spearow, Metapod, Magikarp, Venonat en Paras. Op deze subreddit vind je nog veel meer interessante feitjes voor mensen die alles over Ditto willen weten.

Zo vind je Ditto in Pokémon Go

Ditto is een Pokémon die elke vorm kan aannemen. Hij is vermomd als een normale Pokémon, maar zal in Ditto veranderen zodra je deze gevangen hebt.

Ditto is een van de eerste generatie Pokémon die nog niet in de game beschikbaar was. Wil je je Pokédex aanvullen met deze nieuwe Pokémon, dan zul je erop uit moeten trekken. Je kunt Ditto niet zien in de Sightnings of de Nearby-radar en er zijn geen zichtbare hints waar hij zich verstopt. Pas na het vangen krijg je een melding ‘Oh?’ in plaats van het gebruikelijke ‘Gotcha!’. Daarna wordt Ditto toegevoegd aan je Pokédex. Je zult dus weer alle gangbare Pokémon moeten vangen om zeker te weten dat je Ditto niet misloopt. Ook zou Ditto zich in een ei kunnen verschuilen.

De strategie: meer gangbare Pokémon vangen
Je zult je de komende dagen dus weer wat meer op gangbare Pokémon moeten richten, maar dat komt goed uit: er loopt vanaf vandaag een speciaal evenement waarbij je dubbele XP en Stardust krijgt. Mocht er geen Ditto in zitten, dan heb je in ieder geval extra veel XP en Stardust verzameld.

Iedereen kan Ditto vinden

Ditto is te vinden bij PokéStops, Gyms en andere plekken waar vaak meerdere standaard Pokémon tegelijk verschijnen. Je kunt proberen om Ditto sneller te vinden door Incense te gebruiken, dat vaak de wat gewonere Pokémon aantrekt. Krijg jij een Ditto uit een Rattata, dan kunnen anderen dezelfde Rattata ook vangen voor een Ditto. Bij het vangen wordt dus niet willekeurig bepaald of er een transformatie naar Ditto plaatsvind. Het heeft dus zin om anderen erop te attenderen.

Ditto vangen in Pokémon Go

Ditto is bijzonder in een Gym

Wil je Ditto in een gym gebruiken, dan heeft deze maar één moveset: Transform en Struggle. Die eerste move is interessant, omdat Ditto daarmee onmiddellijk verandert in de Pokémon waar hij tegen vecht. Hij neemt daarbij ook de eigenschappen over van de Pokémon waar hij tegenover staat. De CP kan wel variëren. Vecht je met een Ditto tegen een Ditto, dan verandert deze uiteraard niet.

Je kunt Ditto ook als buddy gebruiken. Je moet dan 3 kilometer lopen om een Candy te verdienen.

Er zijn nog andere Pokémon van de eerste generatie die Niantic moet vrijgegeven voordat Generation 2 aan de beurt is, zoals Mew, Mewtwo en de legendarische vogels. Mogelijk komen die in december of begin volgend jaar.

Nieuwe Nearby-functie op meer plekken

Niantic heeft ook de nieuwe Nearby-functie breder beschikbaar gesteld. De afgelopen weken was deze alleen in San Francisco te zien. De voetstapjes komen niet terug en het nieuwe systeem werkt eigenlijk ook niet goed. Maar het is beter dan de huidige Sightings, waarbij je geen idee hebt welke kant je op moet lopen.

Niantic tracker Pokéstops

De nieuwe Nearby-functie laat zien welke Pokémon bij bepaalde PokéStops rondhangen, maar het is verre van compleet. Je kunt dus een Snorlax straal voorbij lopen terwijl je op weg was naar een Machop in de Nearby-radar. Niantic gaat de functie nu uitbreiden naar alle Amerikaanse staten ten westen van de Mississippi-rivier, de Canadese staten British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba en de westelijke helft van Ontario en alle staten in Australië. De functie wordt nog wel getest, dus het werkt niet altijd goed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 12:50
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.