Telegram verdwijnende foto's en video's

Telegram laat je foto’s en video’s vanzelf verdwijnen binnen 1 minuut

Met Telegram kun je nu verdwijnende foto's en video's sturen. Die bijven maximaal 1 minuut zichtbaar en verdwijnen dan.

Telegram heeft een nieuwe functie toegevoegd, die je waarschijnlijk al van andere apps kent: foto’s en video’s die na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Voorheen kon je alleen tekstberichten sturen die na verloop van tijd verdwenen, vanaf versie 4.2 kan het ook met foto’s en video’s.

Telegram verdwijnende foto's en video's

Verdwijnende foto’s en video’s in Telegram

Bij het kiezen van een foto of video zie je een klokicoontje die je kunt instellen op een waarde van een paar seconden tot maximaal 1 minuut. De timer start zodra de ontvanger de foto of video opent. Je krijgt een waarschuwing als de ontvanger probeert om een screenshot te maken. De enige manier om dit te omzeilen is om met een andere smartphone snel een foto te maken van het scherm. Als de timer is afgelopen verdwijnt de foot voorgoed, net als in Secret Chats.

Telegram: foto's verdwijnen binnen 1 minuut

Telegram heeft een verbeterde fotobewerker toegevoegd (zie afbeelding) en heeft het gemakkelijker gemaakt om stickers te gebruiken. De ruimte onderin het scherm waarmee je door de stickers bladert is groter, zodat je meer stickers tegelijk in beeld hebt.

Sneller foto’s en video’s downloaden
Telegram gaat vanaf versie 4.2 gebruik maken van content delivery networks (CDN’s) om publieke foto’s en video’s op te slaan in de cache, zodat je ze sneller kunt opvragen in kanalen met meer dan 100.000 leden. Het resultaat is dat je de downloads sneller in beeld ziet. Wil je hier meer over weten, dan kun je bij deze blogposting terecht. De CDN’s zijn uiteraard versleuteld.

Tenslotte geeft Telegram je nu ook de mogelijkheid om een biografie op te nemen in je profiel. Dat komt vooral van pas als je deelneemt aan grote groepsgesprekken waarin je niet iedereen persoonlijk kent. Anderen kunnen dan zien wie jij bent en wat je achtergrond is. Je bepaalt uiteraard zelf wat je in dat profiel wilt delen.

Telegram is gratis te downloaden voor de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2017, 10:58
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.