Apple 3D Touch in OLED-schermen

‘Apple ontwikkelt eigen OLED-technologie om onafhankelijker van Samsung te worden’

Apple heeft eigen machines voor de productie van OLED-schermen aangeschaft. Ze willen daarmee onafhankelijker worden van Samsung, als het om OLED-schermen gaat.

Apple zou bezig zijn om eigen OLED-technologie te ontwikkelen, zodat het minder afhankelijk is van Samsung. Ze hebben machines gekocht en een R&D-centrum in Taiwan geopend dat volledig gericht is op OLED-technologie. Het doel is om zelf alle technologie voor OLED-schermen in huis te hebben, zonder dat Samsung daarvoor nodig is.

Apple 3D Touch in OLED-schermen

Apple investeert in eigen OLED-technologie

De kans is overigens klein dat Apple zelf alle productie in eigen hand neemt. Waarschijnlijk zullen ze de technologie zelf ontwikkelen, om het vervolgens door een externe partij te laten maken. Nu is Apple voor OLED-schermen nog afhankelijk van anderen, zowel wat de technologie als de productie betreft.

OLED-machine van Canon Tokki.

Volgens geruchten wil Apple de iPhone 8 voorzien van een 5,8-inch OLED-scherm. Deze zal uitsluitend worden gemaakt door Samsung, de huidige marktleider op het gebied van OLED-schermpjes voor smartphones. Daardoor is Apple afhankelijk van de grootste concurrent en dat wordt ongetwijfeld gezien als een onwenselijke situatie. Volgens ET News gaan ze dat oplossen door zelf te investeren. De technologie en de machines kunnen ze vervolgens licenseren of leasen aan partners zoals Pegatron of Foxconn. Zo zouden ze Chemical Vapor Deposition (CVD)-machines gekocht, die worden gebruikt voor de productie van de OLED-schermen. Dit zijn vrij zeldzame machines die voornamelijk worden geleverd door het Japanse bedrijf Canon Tokki (zie foto). Zij leveren de meeste machines aan Samsung.

Productie door LG of andere partners
Met eigen CVD-machines kan Apple de productie meer naar eigen hand zetten. De machines zijn nodig voor de schermpjes in de Apple Watch en toekomstige iPhones. Vanaf de iPhone 8 zal Samsung nog tenminste 160 miljoen OLED-schermen gaan maken, verspreid over twee jaar. Apple meerdere opties overwegen. Zo zouden ze ook in gesprek zijn met LG Display voor de levering van OLED-schermen. Volgens geruchten wil Apple vanaf 2018 of 2019 alle drie iPhone-modellen met OLED-scherm gaan leveren en daarvoor is een flink hogere productie nodig. Zoals we eerder schreven heeft Apple last van het eigen succes: omdat er zo extreem veel iPhones worden verkocht (momenteel ca. 200 miljoen per jaar) is het lastig om op zo’n grote schaal vernieuwingen in te voeren. Fabrikanten van componenten kunnen vaak deze grote aantallen niet aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2017, 23:48
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 8, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.