Animatie van Telegram Desktop.

Vernieuwde desktop-app van Telegram laat je thema’s instellen

Telegram heeft een vernieuwde desktop-app uitgebracht. De nieuwe versie heeft ondersteuning voor thema's, zodat je zelf het uiterlijk van de app kan bepalen.

Animatie van Telegram Desktop.
Telegram heeft een compleet vernieuwde app beschikbaar gesteld voor de desktop. Met Telegram op Mac, Windows en Linux kun je vanaf je desktop berichten sturen naar je Telegram-contacten. De nieuwe versie ondersteunt thema’s, zodat je zelf de vormgeving van de desktop-app kunt aanpassen.

Telegram met vernieuwde desktop-app

Telegram op de desktop is al sinds 2013 beschikbaar. Er waren echter meerdere versies van Telegram op de desktop beschikbaar, die allebei afkomstig zijn van de officiële ontwikkelaar. De desktop-app Telegram (versie 2.30) is het meest recent bijgewerkt en heeft een wit en fris design. Deze app werd in juni uit de Mac App Store gehaald, om daarna weer beschikbaar te komen. De andere desktop-app heeft de naam Telegram Desktop (versie 0.10.20) en heeft ook een iets ander appicoon. Deze app ziet er echter enigszins verouderd uit en heeft ook niet de meest recente nieuwe toevoegingen. Nu is daar wederom een nieuwe desktop-app bij gekomen met versie 1.0, die op dit moment echter alleen beschikbaar is via de Telegram-website. Mogelijk gaat het hier om een bijgewerkte versie van Telegram Desktop, waarvan de update nog niet in de Mac App Store beschikbaar is.

Telegram op de desktop.

De nieuwe desktop-app van Telegram heeft in ieder geval alle functies die je kent van Telegram, inclusief de onlangs toegevoegde optie om berichten te verwijderen. Telegram op de desktop ondersteunt ook concepten, zodat je een bericht alvast kunt typen op je iPhone en af kunt maken op je computer. De belangrijkste nieuwe functie is echter de komst van thema’s.

Donker thema van Telegram op de desktop.

Iedereen kan thema’s maken voor Telegram op de desktop en deze worden gedeeld in een speciaal Desktop Themes-chatkanaal. Er is bijvoorbeeld een blauw thema, zodat ook de verstuurde berichten blauw zijn in plaats van groen. Ook is er een donkere versie beschikbaar. De thema’s zijn gratis te downloaden en je kunt via de instellingen op ieder moment terug naar het standaard thema. Op Telegraph (het blogplatform van Telegram) lees je meer over het instellen van thema’s.

De vernieuwde versie van Telegram op de desktop is te downloaden vanaf de Telegram-website. Het is nog niet helemaal duidelijk of de Mac App Store-versie met dezelfde naam nog bijgewerkt gaat worden. De andere Telegram-app in de Mac App Store (link) is ook nog steeds beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 10:42
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.