Telegram: betalen voor producten en diensten

Telegram laat je betalen voor producten en videoberichten versturen

Een grote update voor chat-app Telegram vandaag. Je koopt voortaan producten en diensten rechtstreeks vanuit de app en je kan videoberichten opnemen en versturen.

Telegram: betalen voor producten en dienstenChat-app Telegram heeft weer een grote update uitgebracht, waarmee de app alweer bij versie 4 is aanbeland. Met de chat-app kun je voortaan betalen in bots en videoberichten versturen en delen via het nieuwe videoplatform Telescope. Dankzij het nieuwe Instant View-platform kan je op termijn alle artikelen die via Telegram gedeeld worden openen zonder dat je een browser nodig hebt.

Betalen voor producten en diensten

In Telegram kun je voortaan ook betalen voor producten en diensten dankzij de nieuwe Bot Payments. Die kunnen ontwikkelaars toevoegen aan hun bots en daarmee wereldwijd betalingen van gebruikers accepteren. Voor bots die dat ondersteunen verschijnt er een betaalknop. Vervolgens voer je je creditcard-gegevens en de verzendlocatie in en bevestig je de betaling.

In Telegram kan je nu ook betalen voor producten en diensten

Als je tweestapsverificatie gebruikt kun je die gegevens eenvoudig opslaan voor later. Telegram maakt voor het afhandelen van betalingen gebruik van de diensten van Stripe, maar in principe kan elke aanbieder zich aansluiten.

Videoberichten en videoplatform Telescope
Ook kan je met deze update videoberichten van maximaal 1 minuut lengte naar andere gebruikers versturen. Dit werkt vergelijkbaar met de manier waarop je gesproken berichten in de app verstuurt. Hiervoor tik je één keer op het microfoontje rechtsonder in een gesprek, dat vervolgens verandert in een camera. Om een video-opname te maken hou je de knop vast en als je klaar bent met opnemen laat je de knop weer los om je videobericht te versturen. Telegram heeft nog een handigheidje ingebouwd zodat je de knop niet de hele tijd hoeft vast te houden: veeg naar boven in de opnamemodus om verder te gaan met opnemen als je je vinger van de knop haalt. Deze functie werkt ook voor het opnemen van gesproken berichten.

Telegram: videoberichten en videoplatform Telescope

De nieuwe videoberichten kun je alleen binnen Telegram delen, maar voor wie dat niet genoeg is komt Telegram vandaag met nog iets nieuws: een apart platform voor videoberichten. Met het nieuwe Telescope videoplatform kun je videoberichten ook buiten Telegram delen, vergelijkbaar met de manier waarop bijvoorbeeld YouTube werkt. Je kan een publiek kanaal openen dat een eigen telesco.pe-link heeft en voor iedereen toegankelijk is. Losse video’s hebben ook hun eigen directe link om bijvoorbeeld te delen op Twitter of Facebook.

Alle artikelen in Telegram openen
Met Telescope probeert Telegram steeds meer uit te groeien tot een chat-app waar je alles kan doen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld WeChat in China. Telegram introduceert vandaag ook een grote update voor Instant View, waarmee je artikelen snel kan weergeven in de app. Een belangrijk onderdeel daarvan is het nieuwe Instant View-platform, waarmee elke website-eigenaar zijn artikelen gereed kan maken voor snelle weergave. Het uiteindelijke doel is om alle artikelen in Telegram te kunnen openen zodat je geen browser meer nodig hebt. Om dit doel nog extra kracht bij te zetten looft Telegram een prijs van 200.000 dollar uit voor degene die daarvoor de beste template bouwt.

Ook voor eindgebruikers introduceert de update een aantal belangrijke verbeteringen aan Instant View. Je kan nu ook het lettertype en de lettergrootte aanpassen en wisselen tussen de kleuren donker, grijs of sepia om artikelen beter te kunnen lezen. Ook is er een aparte nachtmodus toegevoegd, zodat je ook bij weinig omgevingslicht nog prettig kunt lezen. Ten slotte kun je tekst in artikelen kopiëren of eenvoudig delen met je contacten.

Ook bellen in desktop-app Telegram
Eind maart introduceerde Telegram met Voice Calls de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren. Sinds deze week werkt deze nieuwe manier van communiceren ook in de desktop-apps voor onder andere macOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 9:23
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.