Telegram 5

Telegram 5 is compleet vernieuwd en herschreven in Swift

De berichtenapp Telegram heeft groot nieuws: de app is volledig herschreven in Swift en is daardoor nog sneller. Ook zijn de notificaties verbeterd.

De app is van de grond af opnieuw geprogrammeerd in Apple’s eigen programmeertaal Swift. De gebruikersinterface is hetzelfde gebleven, maar de rest is op alle punten verbeterd. Zo is de app sneller en energiezuiniger geworden. De notificaties werken nu overal in de app, de animaties in chats zijn soepeler en het synchroniseren gaat sneller.


Die notificaties zijn uitklapbaar, zodat je kunt blijven doorgaan met wat je aan het doen was. Komt er zo’n notificatie binnen, dan kun je het omlaag trekken om de relevante chat te openen. Ben je klaar, dan sluit je het weer en ben je terug op de plek waar je bezig was. In Telegram 5 werkt de teller voor ongelezen berichten ook iets anders dan voorheen. Je krijgt nu het aantal niet-gedempte discussies met ongelezen berichten te zien.

Hieronder zie je de vlottere animaties in beeld:

Veel vernieuwingen in Telegram 5.0 zijn eerst getest in de apart verkrijgbare app Telegram X. Het is onduidelijk of die app nu gaat verdwijnen. Telegram X werd speciaal voor de iPhone X uitgebracht als snel en energiezuinig alternatief voor de normale app. Ook die app werd in Swift gemaakt.

Telegram 5

Telegram heeft ook wat bugs opgelost in de laatste update en heeft in de macOS-app nog wat extra’s toegevoegd zoals ondersteuning voor de Touch Bar en veegbewegingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2018, 8:43
Categorie Apps
Onderwerpen swift, telegram
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.