iPhone XS frontcamera

Extreem zwarte coating kan frontcamera onzichtbaar maken

Sinds de iPhone X zijn we gewend geraakt aan een camera in de 'notch'. Een nieuwe technologie voor een extreem zwarte 'pure black' coating kan ervoor zorgen dat de selfiecamera minder opvalt en Apple is de aangewezen partij om ermee aan de slag te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Selfiecamera onzichtbaar

In de notch van toestellen uit de X-familie zit een onderdeel dat nog eens extra de aandacht trekt: de selfiecamera. Hoe zou Apple die camera onopvallender kunnen maken? Sommige Chinese fabrikanten hebben al wel een oplossing bedacht, maar die is verre van ideaal: een uitschuifbare selfie-cam. Die toestellen hebben een brede schermrand, wat weer ongewenst is. En bovendien zijn ze minder praktisch voor Face ID.

Zwarte coating voor de frontcamera

Een ‘pure black’ coating voor selfiecamera’s zou de oplossing kunnen zijn. Smartphonemakers kunnen dan frontcamera’s maken die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Je ziet dan niet meer het starende camera-oog, maar een zwart vlak. Deze speciale coating wordt ontwikkeld door Largan, leverancier van de iPhone-cameralenzen, heeft analist Jeff Pu van de Chinese investeringsfirma GF Securities ontdekt. De diepzwarte coating zorgt er voor dat de lens minder prominent te zien is.

iPhone XS frontcamera

De eerste toestellen die de technologie zullen gebruiken, liggen rond 2020 in de winkel. Apple zal als vaste businesspartner van Largan ongetwijfeld op de hoogte zijn van de mogelijkheid. Volgens Pu zullen één of twee smartphonemakers er in 2020 mee aan de slag gaan en de kans is groot dat Apple daarbij zit.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 september: Uitleg in artikel iets herschreven nav feedback.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2018, 19:45
Categorie iDevices
Onderwerpen coating, selfie
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.