Metro-app startscherm en artikelen

Nieuwe Metro-app vervangt papieren krantje

Het gratis krantje Metro is op steeds minder plekken te vinden. Vandaar dat er nu een nieuwe app is, met puzzels, quizzen, een horoscoop en veel entertainmentnieuws.

Het gratis dagblad Metro wordt sinds 1 juni niet meer op alle NS-stations verspreid. Op slechts 50 stations kun je het papieren Metro-krantje nog uit de bakken halen. Zo kun je in Eindhoven en Maastricht nog wel een papieren Metro bemachtigen, maar in Weert niet. Moederbedrijf Telegraaf Media Groep vindt dat reizigers het nieuws ook in een app kunnen lezen en spreekt daarbij over een over een meer ‘duurzame manier van verspreiden’ en ‘transitie naar een crossmediaal platform’. Een maand na invoering van het nieuwe distributiebeleid is de nieuwe Metro-app nu te downloaden.

Metro-app startscherm en artikelen

Vernieuwde Metro-app

Mensen die vertrekken vanaf een station waar geen papieren Metro meer te vinden is, konden de afgelopen weke proberen om een tweedehands krantje uit de bagagerekken te plukken. Metro riep reizigers actief op om hun gelezen krant achter te laten voor anderen. Er zijn daardoor minder uitgiftepunten nodig.

Metro-app artikel en coupons

Vanaf nu kunnen ze ook de nieuwe app installeren. Die is gericht op 18- tot 34-jarige ‘millennials on the move’ en biedt nieuws, video’s, puzzels en interactie. Metro wil dat de app relevant is op elk moment van de reis. Er zitten ook locatiegebonden reclame-acties in. ‘s Ochtends krijg je Metro’s Minuut voorgeschoteld, een video met het belangrijkste nieuws in één minuut. Nou ja, nieuws… Metro laat het serieuze nieuws over aan De Telegraaf en bevat voornamelijk raar-maar-waar-verhalen en grappige weetjes, bijvoorbeeld over hippe oma’s op Instagram en opmerkelijke uitspraken van artiesten. Aan het einde van de werkdag kun je ontspannen met een extra dosis showbizznieuws.

Zelf noemt Metro de puzzels, coupons, quizzes en makkelijker bereikbare horoscopen de belangrijkste vernieuwingen in de app. Horoscopen kun je nu nog makkelijker vinden door op het startscherm naar links te vegen. Veeg je naar rechts dan krijg je de puzzel van die dag te zien.

Metro-app: horoscoop en puzzels

De app wil na het installeren je locatie weten (ook als je de app niet gebruikt, iets waar Apple in iOS 11 een stokje voor steekt), zodat je aanbiedingen kunt ontvangen. Ben je meer op je privacy gesteld, dan kun je de app ook prima gebruiken zonder je locatie te delen. Mensen die vinden dat ze ‘toch niets te verbergen hebben’ kunnen zich via een knopje rechtsboven in de app aanmelden voor locatiegebonden coupons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2017, 12:41
Categorie Apps
Onderwerpen kranten, metro, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.