Reacties voor: Zo tikt de Apple Watch op je pols met de Taptic Engine

De Apple Watch gebruikt de nieuwe Taptic Engine om je het gevoel van een tik op je pols te geven. Maar hoe werkt de Taptic Engine precies? En wat kun je er mee in de MacBook en mogelijk ook de iPhone? iCulture zocht het uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Chil, hopelijk gaan ze die taptic engine ook in de nieuwe iPhone aanbrengen aangezien het minder energie verbruikt

  2. Ik hoop dat er alternafieve appjes komen die er voor zorgen dat je bv die tekeningetjes ook naar een iphone kan sturen.

  3. Een wel erg gezocht idee: het is geen ‘echt’ horloge met uurwerk, maar we doen alsof.

  4. Maar hoe werkt zo’n taptic engine nou precies?

    Een traditionele trilmotor heeft een massa die onevenwichtig verdeeld is rond een as. Wanneer die as snel draait zorgt die massa dus voor de trilling. Maar hoe werkt de lineaire versnelling van de taptic engine dan?

  5. @gala: Misschien is het handig om eerst het artikel te lezen. Het gaat hier over het tikken op je pols bij een notificatie of interactie met de iWatch.

  6. @Gert: Kijkend naar de opengewerkte tekening van de MacBook vermoed ik dat het gaat om een massa, welke binnen een magnetisch veld bewogen kan worden, vergelijkbaar met de opwekking van beweging in een speaker.
    Overigens gebruikte Apple in de iPhone 4 en 4s volgens mij eerder ook al een lineare trilmotor ipv een rotationele.

  7. @Jan: Dat klopt niet, Apple heeft bij de iPhone 4 en 4’s net als de meer recentere iPhone 5 toch echt nog een klassieke trilmoter met een roterende massa, ofwel een rotationele trilmoter gebruikt. Dit kan ik bevestigen omdat zelf deze modellen beroepsmatig heb gerepareerd bij een repaircenter. In middels, met het uitkomen van de 5S, repareer ik geen iPhone’s meer vanaf de 5S of nieuwer, dit omdat die iPhone’s met de TouchID sensor complexer zijn geworden, en de TouchID enkel werkt met één unieke Apple A7 of A8 chip, die beiden momenteel niet los buiten Apple om te bestellen zijn. het bedrijf waarvoor ik werkte wijst sindsdien dan ook bij reparatie’s voor iPhone’s en iPad’s met TouchID sensor door naar de Apple Store en andere meer officiëlere reparatieservice-verleners. Dus of Apple bij de 5S of nieuwer gebruik maakt van lineaire trilmoter weet ik niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.