Reacties voor: T-Mobile reageert op Youpgate

T-Mobile heeft in een reactie excuses aangeboden aan Youp van 't Hek en is van plan om zaken te verbeteren. Maar Youp is niet onder de indruk.
Lees het complete artikel → T-Mobile reageert op Youpgate
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 88 reacties

  1. Kan me vinden in jullie standpunt, dit heeft ook helemaal niets van doen met iPhoneclub. Wel grappig om te zien dat er in Nederland een soort verbastering is ontstaan tussen de woorden T-Mobile & iPhone.

  2. Ik leef onder een steen? Eerste keer dat ik iets van deze affaire verneem.

  3. Wat een ophef om niks ik heb met regelmaat zakelijk contact met helpdesk en kan enkel lof spreken over de zakelijke helpdesk, beleefd netjes en snel hier kan Vodaphone KPN TELFORT wat van leren

  4. Ik kies de kant van het hekje. Maar of t-mobile nu iets zal veranderen… Denk het niet.

  5. Vreemd. Toch teveel afhankelijk van adverteerders? Vraag?

  6. Trekt nog een een lekker flesje Bukler open… of hoe het ook alweer heet… 😉

  7. @Gserban: Met alle respect, maar ik denk dat Youp wel een heel goed punt heeft. En ik weet al helemaal zeker dat ik daar niet de enige in ben, dus: Ga zo door Youp! Laat ze maar is lekker bibberen!

  8. Hahaha vorige keer toen Youp zoiets deed, Buckler bier, verdween het na een aantal maanden uit de schappen!

  9. Ik doe mee met de actie van Joep #. Kan ik mijn zeer slechte ervaringen kwijt over T-Mobile, UPC ( de ergste), KPN en nog ‘n paar!

  10. Zit nu 3 jaar bij T-Mobile zakelijk, en de servicedesk van hun is vele malen beter dan van KPN. Daarbij bellen we meer dan bij KPN en zijn nu toch gemiddeld € 100,00 per maand goedkoper uit. (is wel zo’n € 1.200,00 per jaar).

  11. We moesten 9 werkdagen wachten op via e-mail (!) toezenden van een contract bij verlenging. Vervolgens moesten we 7 werkdagen wachten op het verwerken van het door mij ondertekende en teruggestuurde contract. Dat is ruim 3 weken afhandeling voor een verlenging… En dan een zakelijk contactpersoon die na 14 dagen nog niet terug belde of mailde nadat we daar om vroegen. Kortom, die Youp heeft wel een punt.

  12. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Zit nu 3 jaar bij T-Mobile zakelijk, en de servicedesk van hun is vele malen beter dan van KPN. Daarbij bellen we meer dan bij KPN en zijn nu toch gemiddeld € 100,00 per maand goedkoper uit. (is wel zo’n € 1.200,00 per jaar).

    @Pim Brussee: Het zal me echt aan me reet roesten wie zogenaamd better is dan de ander. Meneer Van ‘t Hek heeft gewoon een goed punt. Er zijn gewoon heel veel bedrijven die gewoon de laars lappen met klanten. Dus alsjeblieft: niet meer van die promotie berichtjes plaatsen. Daarvoor is het echt te laat!

  13. Natuurlijk helpt de klantenservice zakelijke klanten beter, want daar verdienen ze veel meer aan. Voor deze klanten zullen ze dan ook harder lopen. Ik denk dat Youp hier een goed punt maakt, want een individuele consument kan in zijn eentje veel minder klaarspelen.

  14. @JMO: Rustig aan, JMO. Zou het niet gewoon kunnen dat Pim Brussee wel positieve ervaringen heeft? Het is wel zo eerlijk om die berichten mee te nemen. Waarmee ik niet wil zeggen dat jij geen probleem met ze hebt gehad.
    Ikzelf kan er niet over oordelen. Tot dusver geen contact met de klantenservice van T-Mobile gehad.

  15. “ze waren al van plan om er iets aan te doen”???? Waar halen ze het gore lef vandaan om dit te beweren? Ik heb 2 jaar geleden al een aantal woedende brieven naar deze lui gestuurd dat ik nooit een voet meer zou zetten in een T-mobile winkel na een vreselijke blunder en tientallen telefoontjes met bijbehorende kosten en irritatie. Ik heb geen enkele reactie meer gekregen op mijn brief. Ik was gewoon zo’n individueel klantje die toch weinig schade kon aanrichten. Alleen als ene Youp van t’Hek zijn mond opentrekt “waren ze NET van plan om iets eraan te doen”. Wat een schaamteloze reactie is dit. Duizenden worden genegeerd en afgescheept door een helpdesk op schooljongens niveau en nu ineens gaat alles veranderen? No way, wat mij betreft regelrecht naar een totaal faillisement

  16. @Gserban:
    Ik heb zowel zakelijk als met een privé telefoon contact met vodafone. Wat me altijd aan het lachen maakt is hoeveel sneller je op je zakelijke nr geholpen wordt. Ik bel tegenwoordig ook gewoon met mijn zakelijke tel naar de klantenservice als er iets met mijn privénummer is.

  17. Onbeschoft behandeld door diverse t mobile medewerkers.
    Vriendelijkheid en hulpvaardigheid kost toch niets? Ze worden er toch voor betaald, maar desalnietemin.
    T mobile doe iets aan uw geaffecteerde heren en dames svp
    Help de klant, doe vriendelijk waar je voor betaald wordt

  18. Dit gaat veel verder dan alleen T-mobile. Dit is een gevecht tegen de monopolisten van de zogenaamde “open markt”. Openmarktwerking is, net als die Multi Kul, ons gewoonweg door de jaren heen door de strot gedouwd en bewijst keer op keer dat de Nederlandse overheid zijn burgers heeft verkocht aan grijpgrage managers, projectontwikkelaars, (zorg)verzekeraars, Kabelaars, energieboeven en aandeelhouders. Ik ben het gewoon beu beu en nog eens strontbeu om uitgemolken te worden voor de winst, winst en nog meer winst van bovengenoemden.

  19. Zou T-Mobile nu het personeel op allerlei fora en twitterfeeds alleen maar goeds over hun bedrijf melden?

  20. Vanuit Belgie, #### 🙂
    ken deze ervaringen…

  21. Ik hoop dat er nu echt eens verandering in de vaak enorm slechte hulp die je bij zeer veel klantenservices krijgt. Het zou mooi zijn als deze aan een bepaalde eis zouden moeten voldoen. Bijvoorbeeld, binnen 5 minuten (en dat vind ik al veel) een klant te woord staan. Ikzelf heb eigenlijk alleen maar ZEER slechte ervaringen met Vodafone, T-Mobile, Ziggo, Tele2 en UPC. Regelmatig meer dan een half uur in de wacht, foute rekeningen waar veel te veel afgeschreven wordt, of dat ze niet de service verlenen die ze beloven. De beterschap die T-mobile belooft hebben we inderdaad al veel vaker gehoord. Ik kan me nog een onderzoek herinneren van Kassa waarin verschillende helpdesks werden onderzocht. Die beloofden ook beterschap, maar ik persoonlijk heb daar nooit iets van gemerkt. Go Youp!

  22. moet nou achter elk probleem of iets dergelijks “gate” staan…?

    jezus he..

  23. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik goede ervaringen met T-Mobile heb. Maar…………..vreselijke ervaringen met andere grote maatschappijen, op verschillende gebieden. Dus vind de aktie van van ‘t Hek prima, maar ga niet 1 bedrijf als ‘schuldige’ aanwijzen. Het gaat er om meer dan één tenslotte.

  24. Jammer dat er in de berichtgeving niet staat dat T-Mobile binnen een half uur contact met Youp opnam nadat hij een bericht op Twitter had gezet dat door 40.000 mensen was gelezen en ook jammer dat er niet in staat dat T-Mobile heeft aangeboden dat zijn zoon mocht gaan skien met een van de hotemetoten van T-Mobile. Mijn ervaring met T-Mobile is dat de helpdesk helemaal niets doet wanneer je zegt dat je 500 meter je woonwijk in moet lopen voordat je een streepje voor de verbinding ziet verschijnen. Je krijgt dan 20 euro beltegoed waar je geen r&#t aan hebt en kunt vervolgens 340 euro beltegoed afschrijven omdat je naar Vodafone moet overstappen om toch nog bereikbaar te zijn. Youp is mijn held. Blij dat er eindelijk een bekende Nederland T-Mobile aanpakt. Misschien gaan ze nu dan toch een keer luisteren want honderdduizenden mensen zijn T-Mobile spuugzat!! Ik vraag iPhoneclub om dit keer gewoon mijn bericht te laten staan. Verder zal ik me koest houden.

  25. Ben ik nou de enige die de lol van twitter niet snapt?

  26. Toch wel stoer om als bekende Nederlander je gram te halen !! Zelf al jaren klant en soms gaat er wel iets mis maar waar niet ,het is altijd goed op gelost.

  27. Eindelijk eens iemand met ballen in dit schaapjeskudde land.
    Zet ‘m op Youp.
    Pak meteen ook die andere toko’s aan zoals KPN, Belastingdienst, Ziggo, UPC en tientallen andere wanpresteerders.
    Ik sta 1000% achter je.

  28. Ach wat zullen we zeggen, het blijjft een gegeven van de aantallen.
    Bij veel abbonees is het risico dat er wat mis gaat natuurlijk ook groter dan een bedrijfje met een paar klanten.

    Neemt niet weg dat er wel degelijk iets mis is met de service van grote bedrijven. Zelf de ervaring met T mobile gehad dat de telefoon van vrouwlief defect raakte, opgestuurd en roepen direct dat het door vallen komt. Vrouwlief houd bij hoog en bij laag vol dat dit dus absoluut niet zo is. Nu is het wel zo dat het internet vol staat met klachten over dezelfde telefoon. Maar als klant voel jezelf niet serieus genomen, maar is Tmobile daarom nu slecht? Of is het de medewerker waardoor we op dat moment niet geholpen zijn naar ons gevoel? Wat ikzelf een teleurstelling vond is het gegeven dat je niet eens meer een leentoestel kunt krijgen als die van jou stuk is, uitleg van Tmobile is dat tegenwoordig de mensen zelf wel een reserve toestel hebben. Ik daarentegen blijf het een gemiste kans vinden als het op service aankomt.

    Voor de rest blijkt maar al te vaak bij bedrijven dat de werving van nieuwe klanten veel meer aandacht krijgt dan het onderhouden van een bestaande klantenkring.

  29. Heb een verlenging afgesloten en de iphone erbij gekocht. Alles ontvangen maar zonder de G4 micro simkaarten. De afgelopen dagen onregelmatig naar de zakelijke helpdesk gebeld. Maar niet te pakken gekregen. Of kreeg te horen dat het langer als 5 minuten ging duren of met de vraag om later door te verbinden. Zo blij zijn ze met 5 zakelijke verlengingen. Helaas zijn we maar een nummer voor de grotere bedrijven.

  30. @trip waar haal jij vandaan dat hij mocht gaan skiën? volgens mij komen er allemaal leuke sensatie verhalen de wereld in..

  31. Gezien de voetnoot vsn de iPhoneclub heeft T-Mobile nog wat macht op de redactie.

  32. Dit ruikt een beetje naar censuur. Wat is de reden dat iPhoneclub hier geen aandacht aan heeft besteed? Dat terwijl het wel deglijk nieuwswaarde heeft.

  33. Momenteel heb ik ook een probleem met T-Mobile.
    Sinds 4 maanden betaal ik ineens veel meer voor een ander ongevraagd abonnement; er is niet gebeld of melding van gemaakt en ik moet nog worden teruggebeld. Na vele mailtjes en een telefoontje is er nog geen aktie ondernomen. Ik had een Relax 150 Sim Only abonnement met m’n oude gsm.
    Nu heb ik geprobeerd de laatste 2 betalingen te laten terugstorten.
    Ik wacht met spanning af.

  34. De belastingdienst, dat zijn pas boeven!

  35. Persoonlijk word ik altijd een beetje moe van Youpie. Zoontjelief heeft wat problemen gehad met T-mobile en was te klein om het zelf op te lossen, dus papa komt van zijn luie reet af. Arme schat komt er telefonisch niet doorheen en raakt getergd (dat raakt hij al snel trouwens). Dus gaat meneer op welbekende wijze de schreeuwlelijk uithangen, want ja, echt grappig is hij al jaren niet meer dus herhaald hij zijn oude trukje maar weer eens. En het volk trapt er natuurlijk ook in, want we zijn allemaal wel eens benadeeld door een bedrijf, dus we begrijpen de populist wel (van wie denk je dat Wilders het heeft afgekeken?). Iedereen weer zijn boekje kopen, zodat zijn zoontje zowel de witte als de zwarte iPhone 4 krijgt; hoeft ie niet te wachten als zijn telefoontje weer eens gerepareerd moet worden omdat hij em weer eens uit zijn klauwtjes heeft laten vallen. En pappa zal dan op het podium maar weer eens voor de 100.000ste keer herhalen dat toch echt HIJ Buckler van de markt heeft weten te stoten. Laat me niet lachen; Buckler verkocht daarvoor al nauwelijks en meneer mocht in het beste geval voor druppel spelen die de emmer deed overlopen. Misschien moet Youpie eens al het geld dat hij met zijn slappe columnboekjes verdiend naar Afrika sturen, dan kan hij zich tenminste beroepen op 1 goede daad in zijn leven en daar hoeft hij zijn mond gelukkig niet voor open te doen.

  36. Ik heb alleen maar lof voor de service van T-Mobile. Ik had een iPhone 4 gekocht, thuisgekomen bleek dat het scherm trilde. Na het weekend meteen naar de winkel (Ritel), maar ze wilden de iPhone niet ruilen.
    Daar gaan we dus never meer wat aanschaffen. Vervolgens contact opgenomen met T-Mobile, en binnen no-time werd een nieuwe thuisbezorgd.
    Heel erg tevreden, dus…

  37. Opvallend dat zakelijk klanten niet klagen. Zoals altijd blijkt er weer alleen op de kleine man te worden gescheten…

  38. Ik sta pal achter Youp.

    Abonnement opzeggen bij T-mobile betekende in mijn geval dat zes keer de hoorn erop werd geflikkerd, uiteraard na dat ik eerst twintig minuten in de wacht ben gehouden onder het mom van “we verbinden JE even door, want hier kunnen we JOUW abonnement niet stoppen”.

    Na zes keer was ik het echt spuugzat en direct heb ik een rekening gestoneerd… Guess what… binnen twee dagen kon ik in een keer mijn verhaal doen en werd het wel goed afgehandeld.

    Vervolgens kreeg ik met mijn iPhone abbo grote problemen in Amsterdam. Mijn telefoon gaf aan dat er 3G was…. maar het laden van een pagina duurde soms ruim fijf minuten. Mail ontvangen of zelfs SMSen was drama.

    En omdat het hier mijn werk adres betrof kon er ook geen klacht worden geregistreerd… want dat kan bij T-mobile alleen vanaf het woonadres over de mast die daar staat. En dat heet bij T mobile klantenservice… want ik gebruik mijn mobiel uiteraard thuis, waar ik een goed functionerende dienst afneem van UPC… Thuis bel ik bijna nooit met dat ding, en de 3G is dan ook uit aangezien ik gewoon WiFi heb.

    Na twee maanden zo door gemodderd te hebben was bij mij de maat vol en heb ik mijn toevlucht gezocht tot KPN.

    Ik bel al ruim een half jaar met deze “duurdere telecom boer”… maar zijn melk is in ieder geval dermate vers dat ik er geen zure nasmaak van in mijn mond krijg.

    T-Mobile ziet mij als klant niet meer terug.

    Owja… dit berichtje komt van mijn iPad dat draait op de laatste maand van het iPhone contract, De afgelopen maanden heb ik flink data gezogen met mijn gadget… alles om T-mobile lekker te narren. Want als ze denken dat ze mij kunnen naaien met een slechte klantenservice en een wanproduct hebben ze het mis.

  39. Het gaat niet altijd even bij tMob, maar ik ben al 4 jaar erg tevreden.
    Youp probeert hiermee goedkoop te scoren en ik mag hopen dat het geen gewoonte wordt dat BN’ers hun positie misbruiken om persoonlijk gewin veilig te stellen.
    Gevalletje ik krijg geen aandacht en probeer het maar zo?
    Dikke fail wat mij betreft.

  40. Gemiste kans van tmobile zo’n suffe reactie. Het schijnt dat ze er ook nog uren over hebben vergaderd:) ze hadden het op zijn youps moeten aanpakken. Met humor, met een geste naar alle abbonnees, en een ludieke actie (vb youp sponsoren). Maar ze snappen helemaal niets van het concept guerilla marketing…

  41. @JMO: Hou jij ff heel snel op! Mag je alleen maar negatief zijn ofzo! Ik zit nu bij Vodafone maar vond tmobile ook altijd super en vriendelijke gasten! Altijd overdreven gedoe en veel nagepraat van sommigen! Tmobile is niks erger dan een Vodafone of KPN ! Juist niet zelfs..

  42. Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met T-Mobile en zal derhalve tevreden klant van ze blijven. Het komt op mij eerder over als opgekropte frustratie over ervaringen met andere zaken/bedrijven van Van ‘t Hek dan wat anders.

  43. Lezen jullie wel? Begrijpen jullie wel waar het hier eigenlijk om gaat?

    Het gaat NIET alleen om T mobile. Het gaat om ALLE grote multi nationals die lak hebben aan de consument… Dat is waar de heer van ‘t Hek op doelt. En daar gaat het nou juist om.

  44. (Red.) +1 opmerking verwijderd.

  45. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door Gerlo beerninkVreemd. Toch teveel afhankelijk van adverteerders? Vraag?Wie, iPhoneclub? Voorzover ik weet heeft er maar één keer héél kort een reclamebanner van T-Mobile op iPhoneclub gestaan. Maar dat is helemaal buiten mij om gegaan, zoals alle reclameuitingen buiten mij om gaan. Is dus kulargument.En dat is ook meteen het antwoord op @KRASH en @cohaba.

    Dus je weet niets over jullie reclame beleid maar alle vragen hierover zijn onzin 😉

  46. @Sebas hoera bedankt! Hij probeerde Ikea ook al jaren belachelijk te maken wat nauwelijk/ totaal geen gevolgen heeft gehad. Het zal wel loslopen dit..

  47. @trip: En dan te bedenken dat juist al dat gepaai van T-Mobile nou net de reden was waarom You van ‘t Hek de oorlog tegen multinationals is begonnen. Hij vond het misselijkmakend dat hij als bekende Nederlander (en dan ook nog eentje die bekend staat om een zeker merk de markt uit te krijgen door die een keer goed in de zeik te nemen) het allemaal wel voor elkaar wist te krijgen en de gemiddelde klant gewoon de pisang is. En daar heeft ie natuurlijk helemaal gelijk in. Ook voor de gewone consument had T-Mobile dit soort dingen moeten doen, gewoon omdat zoiets nou eenmaal bij je taken hoort als dienstverlener. Helaas is T-Mobile hierin niet de enige, UPC, Ziggo, KPN, Vodafone, Nuon en diverse anderen zijn al net zo erg. Juist daarom is het van groot belang dat iemand als Youp van ‘t Hek eens op de barricade gaat staan en een tegenbeweging begint. Helaas, want schijnbaar wordt er alleen maar naar dat soort mensen geluisterd door die multinationals i.p.v. naar de gewone man. Multinationals hebben heel wat te leren wat klanten betreft.

  48. Waarom praten mensen hier over censuur onder een artikel dat eigenlijk offtopic is, want T-Mobile iPhone, maar toch geplaatst wordt.

    Waarom praten mensen hier over commerciële belangen terwijl ze elke dag hier gratis het laatste nieuws over hun geliefde telefoon krijgen? GRATIS! Dat moet sowieso ergens van betaald worden, maar in dit geval is het niet eens een gesponsord bericht…

    Zucht, @iphoneclub keep up the good work.

    PS: ik heb inderdaad aandelen in iPhoneclub, daarom ben ik zo positief over ze 😉

  49. Hek heeft helemaal gelijk deze keer, deze bedrijven zijn een grote *****bende, belust op €€€€€€. De meeste helpdeskmedewerkers zijn ook niet achterlijk maar zijn te benauwd om kritiek te leveren. Mensen die dit soort bedrijven managen zijn psychopaten, ze gaan werkelijk over lijken. Eenmaal klant? Dan ben je binnen en mag je wegrotten! Kom op Youp, sloop ze!
    (Red.) Aangepast, taalgebruik.

  50. Origineel geplaatst door dries6951
    Youp is mijn held. Blij dat er eindelijk een bekende Nederland T-Mobile aanpakt. Misschien gaan ze nu dan toch een keer luisteren want honderdduizenden mensen zijn T-Mobile spuugzat!! Ik vraag iPhoneclub om dit keer gewoon mijn bericht te laten staan. Verder zal ik me koest houden.

    Het hele verhaal is ook geldig voor jouw geliefde Vodafone. T-Mobile is alleen het merk wat als voorbeeld gebruikt wordt omdat het daar allemaal mee is begonnen. Vodafone, Ziggo, UPC etc etc. Allemaal één pot nat (volgens Youp).

  51. @ ppl

    Ik denk dat het gedeeltelijk waar is. Ik denk dat vooral het feit dat hij twittert heeft geholpen. Ik hoor (&lees) goede verhalen van het T-mobile webcare team. Eigenlijk over webcare teams van allerlei bedrijven 🙂

    Natuurlijk hoort het zo te zijn dat je zowel in de winkel, bij de klantenservice als via internet dezelfde service ontvangt. Dat is nou eenmaal niet zo, en dat zal waarschijnlijk ook nooit zo zijn.

    Overigens is het natuurlijk wel kansloos dat papa Youp het voor zijn zoon moet oplossen en het dan de wereld rond tweet. Dan sta je toch ook voor lul als student (18+ dus) zijnde. Dat je papa nog je problemen moet oplossen.

  52. @ppl: Dan heb je het nieuws erg selectief gevolgd. Youp heeft de uitgestoken hand van T-Mobile Webcare ook geweigerd, met als opmerking dat hij geen voorkeursbehandeling wilde. Dat T-Mobile Webcare juist iedereen helpt via Twitter was Youpie blijkbaar ontgaan. Hij heeft het probleem dus zelf ook mede opgeblazen en vindt al die aandacht wel prima.
    Overigens wel eens met de actie verder, maar dan niet specifiek tegen T-Mobile, maar tegen alle bedrijven waar dit schering en inslag is.

  53. Als je mening door Youp beinvloed wordt.. Tot zover tevreden met T-Mobile, wat dit met iphone van doen heeft… Als kpn-vodafone de iphone aan gaan bieden krijgen we ook hun dagelijkse problemen te lezen? Hope not

  54. Mijn ervaring met de tmobile helpdesk
    Ik belde twee weken nadat ik mijn nieuwe Iphone 4 kreeg dat het signaal en de verbinding steeds weg vielen.
    Zij vertelden me dat dit echt vervelend was en en boden aan dat ik een nieuwe zou krijgen. Deze zou de volgende dag bezorgd worden. Waar zou dat het beste schikken. Ik gaf mijn werk adres op. Volgende dag werd de nieuwe iPhone nieuw in de doos aangeboden en werd de oude meegenomen.
    Mijn verbinding is uitstekend hoe ik hem ook vasthoud. Mijn 3G is uitstekend ik ben echt tevreden over tmobile
    Ik baal van Callcenters en stap opbij eenbedrijf als ik daarmee wordt geconfronteerd.
    Maar tmobile heeft me nog niet teleurgesteld ebben sinds de 3G iPhone bij ze

  55. Yoep, heeft gewoon gelijk.

    Ik denk zelf dat de call centre van alle bedrijven geen enkele feeling met het bedrijf zelf hebben op enkelingen na binnen z’n centre. Ze werken een draaiboek af en daarna moet je het zelf maar weer uitzoeken.

  56. Al die bedrijven die hun klanten dwingen om met problemen via een duur 0900 nummer te bellen. Belachelijk.

    Ik wilde laatst mijn Tele2 abonnement upgraden/verlengen, had ik een telefoonrekening met 15 euro kosten buiten mijn belbundel.

    Toen ze mij belden, maar even mijn onvrede geuit. En ik kreeg het geld terug. Netjes opzich. Maar laat ze gewoon terug gaan naar een normaal nummer… Wat mij betreft AL die grote bedrijven.

  57. Youp heeft gewoon gelijk. Mijn abbo loopt letterlijk eind december af (Telfort) en ik belde de klantenservice om mijn abbo op te zeggen aangezien ik een i4 wil en telfort die (op dit moment) niet aanbiedt.

    Ik hing rond een minuur of 15 aan de lijn en krijg vervolgens een rekening van 10 euro meer dan normaal. Ik heb een sim only van 5 euro per maand 200 belminuten aangezien ik niet vaak bel(de). De medewerkster bood me nog een ‘superdeal’ aan: 2 maanden gratis abbo. De kosten om mijn abbo op te zeggen zijn al meer dan 2 maanden abbo kosten. Maw: same shit over again.

    De grote bedrijven gebruiken altijd dure servicenummers, hebben lange wachttijden en proberen de consument op ieder wijze te lichten.

    Hetzelfde geldt voor Ziggo. Naja ik kan wel blijven tikken/

  58. Go Youp!! Ik steun je voor 100%!! pff 3x achter elkaar 15-20 min wachten tot ik geholpen word en dan nòg het probleem niet kunnen oplossen, bekwaamheid van het personeel is ook niet altijd alles.
    Zet m op met die actie Youp!!

  59. @jan: precies, hier exact dezelfde ervaring & het gevoel als ik dit zie gebeuren.

  60. Ben ik dan de eerste die opmerkt dat we hier allen aan mee werken?
    Waarom denken jullie dat klanten services zo slecht zijn dan?
    Zodra de buurman een kwartje minder vraagt vliegen jullie weg.
    Alles moet steeds goedkoper en goedkoper! Dat gaat ten koste van andere dingen.

  61. Ik heb eigenlijk niks tegen Tmobile – niet altijd super ontvangst maar ach. Wat ik wel top vind is dat de helpdesk waarachter ook Ben (grrrrr) en Telfort (GRRRRR) zich altijd verschuilen eens in de kijker gezet moeten worden. Volledig dichtgetimmerde betonblokken die geen kaas hebben gegeten van service.
    Het lijkt erop dat de meeste van die grote telcom jongens er niet om malen dat je wegloopt als klant. Ze verdienen een vermogen aan diegenen die nooit de service lijn bellen en de rest laten ze gewoon lopen. Goedkoper dan ze van dienst zijn…… Mag wel eens aangepakt. Gelijk hebben en gelijk krijgen – groot verschil.

  62. @Pieter: Zakelijke klanten betere service? Pff, ik ben al bijna 10 jaar zakelijke klant en heb nu meerdere keren te maken gehad met problemen. Kan gebeuren maar de manier hoe de servicedesks werken is schandalig. Ja niet alleen bij T-mobile maar ik heb meegemaakt dat medewerkers de hoorn erop gooiden zonder dat ik schuttingtaal gebezigd had; enkel en alleen omdat ik vroeg om een oplossing die voor beide partijen bevredigend was. Uiteindelijk kreeg ik mijn zin door grof geschut; inschakelen van (bevriende) jurist of herhaalde bepaalde T-mobile officials te benaderen.

    Wat mij betreft is het klaar met T-mobile. Waardeloos UMTS netwerk (in Amsterdam), nagenoeg geen GSM dekking in mijn huis in Amsterdam en slechte manieren tegen trouwe klanten.

    Voor mij zometeen KPN of Vodafone. Duurder maar dat interesseert me niet.

  63. Als het goed is heb je de helpdesk niet (vaak) nodig. De keren dat ik met T-Mobile contact had werd ik op zich goed te woord gestaan (niet geholpen, trouwens) maar mijn grootste bezwaar is de beroerde dekking: thuis (geen 3G, ook niet buiten, regelmatig NO SERVICE) en onderweg…

    Het bedrijf waar ik voor werk was dit jaar op T-Mobile overgestapt, maar met ingang van 2011 zijn we weer naar KPN terug.

    In maart stap ik ook op, maar dat heeft met de helpdesk weinig te maken, moet ik bekennen.

  64. In het kort: iPhone stuk (22 september 2010), op laten halen. Na 4 weken bel ik (19 oktober 2010). “Oh we mogen hem op sturen”. Krijg hem terug. Niet gerepareerd, want het probleem was niet gevonden. Zat een brief bij van Solid Vision (reparatiebedrijf) getekend op 29 september 2010 dat ze het probleem niet konden vinden. Dus hij heeft 3 weken bij pro assist gelegen totdat ik belde en ze hem kwamen brengen. Ik bellen hoe dat zat. Pro assist vertelde dat ze het druk hadden. Ik vroeg dus ik kan beter elke week bellen om hem op te laten brengen. Ja dat kunt u beter doen vertelde pro assist mij. Vandaag 26 oktober 2010 ik bel krijg een chagrijnig wijf met de naam Wendy van E. aan de telefoon. Dat ze me geen referentie nummer geven van Solid Vision om het probleem beter uit te leggen. En dat ze pas over 2 weken de status weten. Later zegt ze dat ze hem de 23e bij Solid Vision hadden geleverd. Dus uiteindelijk toch de status gekregen waar ik voor kwam. Ze zouden blij moeten zijn met mensen zoals ik die alles voor hun uitzoeken.

    Dusdat.

  65. Meneer youp heeft helemaal gelijk, het moet maar eens afgelopen zijn met al die oplichtery, ze proberen je ook altyd op te zadelen met meer dan je aan kan, gelukkig als je slim genoeg bent kan je altyd nee zeggen,maar dan blijkt weer eens hoe kleurendoofheid werkt, wat interesseert het hen nou als er maar poen binnenkomt, die gasten hebben een over jou lijk mentalteit, je als klant binnenhalen geen probleem, maar dan heb je een probleem en dan gaat het circus los, jij gaat bellen ja dan gaat hun metertje lopen maar dan heb je nog niemand aan de lijn, moet je voorstellen 1probleempje en je bent al een hoop euro s lichter, youp zet m op laat ze maar eens horen hoe het echt zit met die laaienlichters met hun voc mentaliteit.

  66. allemaal boycotten dit bedrijf ,dan leren ze het wel af want dat kost dan vele en vele miljoenen .

  67. Beetje triest als je je bejaarde vaders bekendheid nodig hebt om
    Je eigen problemen op te lossen. Ik ben zelf erg te spreken over de klantenservice van TMobile, en ook zeker over Tmobile webcare. Verschrikkelijk vind ik ‘t, de reacties hier over ‘hoe slecht ik wel niet ben behandeld.’ Natuurlijk zijn er veel mensen met terechte klachten, die hulp verdienen. Maar nu een BN’er iets roept komt vanonder elke steen opeens een klacht naar voren. En de reactie hierboven over het iPhone abbo in de iPad ‘ puur om TMobile te sarren…’ Om kotsmisselijk van te worden!

  68. @rubenvandenbussche maar wat wil je nu precies zeggen? Er is geen fout geconstateerd bij je reparatie, maakt dat jou nu zielig ofzo?

  69. “mij is niks overkomen, dus bestaat het niet”. Nee, wij zijn allemaal gek!
    Wat een bullshitredenering

    Origineel geplaatst door Gserban
    Wat een ophef om niks ik heb met regelmaat zakelijk contact met helpdesk en kan enkel lof spreken over de zakelijke helpdesk, beleefd netjes en snel hier kan Vodaphone KPN TELFORT wat van leren

  70. Heb ook zulke enorme rot ervaringen met Tmobile achter de rug. Over een maand ben ik er vanaf. Afgeblaft en voorgelogen door helpdesk medewerkers. God wat ben ik blij dat ik dat bedrijf de rug toe kan keren.
    Liever meer betalen en goed geholpen worden.

  71. Origineel geplaatst door N00Bnl
    Ben ik dan de eerste die opmerkt dat we hier allen aan mee werken?
    Waarom denken jullie dat klanten services zo slecht zijn dan?
    Zodra de buurman een kwartje minder vraagt vliegen jullie weg.
    Alles moet steeds goedkoper en goedkoper! Dat gaat ten koste van andere dingen.

    +1

  72. Klopt.
    Maar: “mij is 1x iets slechts overkomen dus ze zijn waardeloos” is ook een bullshitredenering.

    Origineel geplaatst door Marcel k
    “mij is niks overkomen, dus bestaat het niet”. Nee, wij zijn allemaal gek!
    Wat een bullshitredeneringOrigineel geplaatst door GserbanWat een ophef om niks ik heb met regelmaat zakelijk contact met helpdesk en kan enkel lof spreken over de zakelijke helpdesk, beleefd netjes en snel hier kan Vodaphone KPN TELFORT wat van leren

  73. Youp,
    Je hebt volkomen gelijk en zeker in deze tijd waar mensen toch al op alles gekort worden staan we bij al dit soort bedrijven maar in de wacht. Ik stel voor om alle tijd die de mensen in de wacht staan in geld af te trekken van het salaris van topmensen bij de bedrijven, KPN, HI, NUON , VGZ enz. dus raken in hun salaris. Wanneer is er weer service, wanneer is de klant weer koning. Een voorbeeld wil ik nog wel heel speciaal noemen KPN dat is niet te geloven wat die uit durven te halen het riekt naar oplichting. Bij hun duurt het maanden als je geld terug moet krijgen maar als je daardoor hun rekening vast houd krijg je de incasso op je dak. Iedereen opzeggen bij KPN eind van het jaar gaat bij mij ook nog KPN Internet eruit en dan is KPN voorgoed bij mij de deur uit.
    KPN moet niet sterker zijn de klanten moeten dat wij zijn uiteindelijk degene die betalen.
    Sterkte Youp ik sta achter je groeten Paul Hamers

  74. Bij ons in de buurt (arnhem-zuid) zit een call centrum.
    DE lieden die hier werkenParkeren hun auto in de wijk
    voor de deur bij de bewoners.
    Ze vallen je lastig via de telefoon,en stellen je prive vragen. Soms komen ze ook aande deur met schaamteloze voorstellen van energiebedrijven.
    De spanning in de buurt loopt hoog op om deze medewerkers te elimineren.

  75. Origineel geplaatst door Wouter
    @trip waar haal jij vandaan dat hij mocht gaan skiën? volgens mij komen er allemaal leuke sensatie verhalen de wereld in..

    Stukje in de NRC nog niet gelezen?!

  76. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @trip: Als er eerdere berichten van jou verwijderd zijn, was dat omdat ze niet volgens ons reactiebeleid zijn. Ik zou niet weten wat er mis is met je bovenstaande reactie, en dus is er geen reden die te verwijderen. Verder zijn er in totaal 132 reacties van jou geplaatst bij eerdere artikelen, dus van stelselmatige verwijdering lijkt me zeker geen sprake.

    En hierbij de 134e reactie op iPhoneclub. Jullie moeten niet het forum van de consumentenbond en van kassa en radar vergeten.

  77. En Fokke & Sukke bemoeien zich er inmiddels ook tegenaan: http://www.foksuk.nl

    Het youtube flimpje van Youp bij Witteman & Pauw is ook geweldig.

    Tip voor T-Mobile: als je geschoren wordt, kun je het best heeeeel stil blijven zitten.

  78. Werk al meer dan 20 jaar in de Communicatie en Marketing van A-merken.

    Op basis van mijn eigen ervaringen vinden grote bedrijven het wel degelijk belangrijk dat klanten tevreden zijn.

    Waar gaat het dan toch mis?
    – Er wordt heel veel geïnvesteerd in het binnenhalen van nieuwe klanten en te weinig in het behouden van bestaande klanten. Er worden soms miljoenen geïnvesteerd in TV-campagnes terwijl Call Center medewerkers ieder probleem in x minuten moeten kunnen afhandelen.
    – Er is onvoldoende management aandacht voor de klachtenafdeling/het Call Center. Ken geen enkele organisatie waar serieus naar de opmerkingen van dit organisatie onderdeel wordt geluisterd. Ze zitten vaak letterlijk in een hoek van het gebouw danwel in een extern Call Center. Een Call Center medewerker kan dus vaak nergens heen met zijn probleem!
    (Cynisch genoeg zit de Webcare club vaak wel bij Marketing en Communicatie in de buurt en vinden zij dus wel gehoor!)

    Oplossing is dus, naast meer investeren in klantbehoud, regelmatig overleg tussen het Call Center en Marketing.
    Marketing kan vervolgens in overleg met andere disciplines in de organisatie afspraken maken: ‘Dit type probleem lossen we zus op, dat type probleem zo.’
    Interactieve communicatie is de trend van de toekomst.
    Geef er dan ook concreet invulling aan!

  79. Ook ik kan me helemaal vinden in dit verhaal. Ik weet zeker dat t-mobiel op heelveel dingen zich kunnen verbeteren.

  80. Ach ja, Youp kreeg zijn zalen niet vol en deze publiciteit kwam hem dus wel goed uit: http://www.hyped.nl/details/20101027_twitter_actie_youp_levert_vooral_youp_veel_geld_op

    Vraag me trouwens echt af wat dat probleem met z’n zoon nou precies was, en welke communicatie er aan vooraf is gegaan.

  81. Ik hoop dat er een call-revolution ontketend wordt.

    Het is al tijden zo dat als een bedrijf iets van je kan krijgen dat je bij wijze van spreken bij een rioolputje een één of andere dienst of product kunt krijgen.
    Opzeggen is altijd al lastig (brieven die magisch verdwijnen). Iets van hun krijgen is problematisch (nee, meneer in de UPC Winkel kunnen we dat niet doen, dan moet u het dure nummer bellen). Of als je een probleem hebt wat niet in het script/ protocol zit dan heb je een eeuwig kastje-muur proces.

    Het wordt tijd dat er hier eens aandacht naar toe gaat. Zo’n loze reactie van T-Mobile is natuurlijk kolder. Net als dat ze zeiden dat hun 3G het weer deed…. maar het eigenlijk niet deed. En NIEMAND die er ook maar wat van zei… in Frankrijk gaan ze nog voor iets de straat op 😉

  82. Nog even een berichtje van Zony,
    ik kreeg zowaar een telefoontje van T-Mobile vanmorgen, want ze hadden de vraag gekregen om me terug te bellen. Na ruim een week. Er zou een vrijblijvend aanbod worden gedaan voor de vernieuwing van mijn contract. Dit is nu ruim 4 maanden later en ik betaalde ongeveer 45,00 euro te veel nu. Ik heb de laatste 2 betalingen (36,40 euro) teruggeboekt en kreeg snel 2 sms-jes over “”2 onbetaalde rekeningen””. Supersnel dus…….!!!
    Er was niets meer aan het teveel betaalde te doen, betreffende de laatste 4 maanden, en het viel binnen mijn verantwoording.
    Hoe dit verder afloopt, mail ik jullie wel even.
    Groetjes van Zony uit Emmen.

  83. Ik heb al een half jaar internetproblemen. Er wordt gezegd dat ik terug gebeld zal worden door techneuten, maar helaas gebeurt dit nooit. Toen ik mijn toestel aanschafte zou ik een gratis geheugenkaart krijgen van hen. Nooit gebeurd en uiteindelijk van Belcompany gehad, maar T-mobile wilde niks doen terwijl het hun actie was. T-mobile negeert klachten en dat is jammer. Ze hebben nl. wel een goed belnetwerk en ze zijn goedkoop. Daarnaast worden minuten niet afgerond.

  84. @Ruben Vandenbussche:
    Ze heeft mij wel goed geholpen.. ik heb een smartphone ontvangen tijdens de lange reparatie duur.

  85. @Sebas Ik sluit me helemaal bij je aan.

    Het gros van het volk lijdt aan aanstellerij en kleinzerigheid, maar vooral ook aan kortzichtigheid. We eisen dat alles zo min mogelijk kost, of zelfs gratis zou moeten zijn. Daarvoor verlangen we de beste zorg, opperste paraatheid, en perfect werkende producten en service.

    We verwachten te veel en willen er zelf te weinig voor doen of geven. Een luxeproduct voor een paar euro. Service voor zaken die ook in de handleiding staan. Dat gaat wel goed, meestal, maar dan is er vervolgens geen geld of capaciteit voor de echt vervelende gevallen.

    Dat gezegd hebbende, er is wel degelijk een punt in Youps verhaal. Want het is ook erg vervelend om van het kastje naar de muur te worden gestuurd. En het is schandalig hoe moeilijk het is om grove fouten opgelost te krijgen. Maar we reageren er helaas met onderbuikgevoelens op.

    Het is een integraal probleem van Grote Bedrijven en de verwende maatschappij. Het is te simpel om dan de vinger te wijzen naar de klantenservice, waar medewerkers hun best doen, maar ook beperkt zijn door de structuur waarbinnen zij moeten werken. Het is te simpel om te stellen dat zo’n (inderdaad kapitalistisch) Grote Bedrijf de hele zaak wanbeheert, terwijl wij – de consument – alle luxe en weelde voor weinig tot niets willen hebben.

    Richting een oplossing? De consument moet niet te verwend doen, en het Grote Bedrijf moet de zaak zo inrichten dat de klant met de echte problemen ook echt geholpen kan worden.

  86. Ik kan er wel mee met youp
    Heb zelf ook een aanvaring met t-mobile vanwege mijn iphone
    Toen ik me abonnement afsloot werd er aan me gevraagd voor een extra verzekering af te sluiten waarop ik vroeg hoezo
    Nou het scherm valt niet onder gerantie
    Tocing me scherm kapot en heb het laten repareren door derden omdat er niet werd gezegd dat het alleen maar bij apple mocht gedaan worden en dus me garantie is vervallen
    maar mijn tel ging tijdens een firmware update in de herstel modus en kwam er niet meer uit dit was ruim 2 maanden na dat het scherm was gerepareerd
    De tel weg gebracht met de melding wat er aan de hand was
    Nu kreeg ik een brief of ik even € 437.59 wou betalen omdat het scherm door derden was gerepareerd en niet bij solid vision die voor apple werken
    Mailtje naar de klantenservice gestuurd en 4 dagen gewacht op antwoord en dat resulteerde dat het toestel gewoon uit garantie was en daar was de kous mee af
    De desbetreffende man van de klantenservice hielp me netjes daar was echt niks mis maar maar t-moble als bedrijf kan de boom in
    heb het ook gezegd alleen maar abonementen verkopen voor de bunussen en niet de klanten die in de winkel staan even fatsoenlijk vertellen van hoe of wat

  87. Origineel geplaatst door Gerlo beernink
    Vreemd. Toch teveel afhankelijk van adverteerders? Vraag?

    Wie, iPhoneclub? Voorzover ik weet heeft er maar één keer héél kort een reclamebanner van T-Mobile op iPhoneclub gestaan. Maar dat is helemaal buiten mij om gegaan, zoals alle reclameuitingen buiten mij om gaan. Is dus kulargument.

    En dat is ook meteen het antwoord op @KRASH en @cohaba.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.