T-Mobile reageert op Youpgate

T-Mobile heeft in een reactie excuses aangeboden aan Youp van 't Hek en is van plan om zaken te verbeteren. Maar Youp is niet onder de indruk.

t-mobile icoonT-Mobile heeft met een online mededeling gereageerd op klachten van cabaretier en columnist Youp van ’t Hek. De operator ligt al een paar dagen onder vuur omdat er bij het mobiele abonnement van de zoon van Youp meermaals iets was misgegaan. De cabaretier twitterde erover, schreef een column in het NRC en riep mensen op om soortgelijke helpdeskervaringen bij grote bedrijven (dus niet alleen T-Mobile) via e-mail te melden. T-Mobile heeft nu aangegeven dat er fouten zijn gemaakt en dat problemen niet goed zijn opgelost.Daarnaast geeft T-Mobile aan dat niet alles bij het bedrijf vlekkeloos verloopt en dat er geen sprake is van een voorkeursbehandeling, omdat het webcareteam eerder al reageerde op de tweets van Youp. T-Mobile biedt nu formeel excuses aan en is van plan om de aandacht meer te richten op wachttijden en het verbeteren van het toestelreparatieproces.

Ondanks de excuses is Youp niet tevreden met het antwoord: hij laat weten dat hij “dit verhaal wel kent” en dat er uiteindelijk niets verandert.

In het conflict staan twee groepen tegenover elkaar: klanten onder aanvoering van Youp, die inmiddels bedolven is onder “enkele duizenden” negatieve helpdeskervaringen met grote bedrijven en aan de andere kant helpdeskmedewerkers die ongetwijfeld ook een boek kunnen vullen over de ervaringen die ze met klanten meemaken. Ondertussen is er ook nog ophef ontstaan rond onderzoeksbureau Buzzcapture, dat heeft berekend dat de actie van Youp T-Mobile al tussen de twee en drie ton imagoschade heeft opgeleverd. Die berekening is nergens op gebaseerd, beweert journalist Alexander Klöpping. Buzzcapture paste daarna het persbericht aan met de mededeling dat het om aannames gaat.

iPhoneclub heeft besloten om de ontwikkelingen rond T-Mobile en Youp van ’t Hek niet uitgebreid in meerdere artikelen uiteen te zetten, maar alleen een samenvatting achteraf te geven. Wat ons betreft is de zaak hiermee afgedaan. Wie gedetailleerde berichtgeving zoekt kan op diverse kranten- en nieuwssites terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.