Reacties voor: T-Mobile komt ‘op korte termijn’ met info over persoonlijke hotspot

T-Mobile komt op korte termijn met meer informatie over het ondersteunen van de 3G persoonlijke hotspotfunctie die Apple in iOS 4.3 introduceerde.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Toch leuk dat dit is opgepikt 🙂
    Ben benieuwd… T werkt nu (nog) niet..

  2. T-mobile heeft mijn geklaag over hun tethering sabotage een maand geleden beantwoord met de onthulling van een nieuwe melkkoe. Een abonnementsapp die voor 15 euro per maand je persoonlijke hotspot activeerde. Belachelijke mafiapraktijken dit. Lever maar liever een goed werkend netwerk ipv het tot op het bot uitbuiten van het bestaande gedrocht.

  3. Jullie konden ook wel vermelden dat dit antwoord een antwoord was op mijn tweet. Ik dring T-mobile al een tijdje aan op Twitter om met meer info te komen.

  4. Ja, hallo! Nog eens extra geld betalen bovenop het abonnement wat je al hebt? Echt de tijd van de DU-metertjes komt weer…

    Met dikke tevredenheid maak ik nu gebruik van iProxy; maakt van je iPhone een proxy-server die het mogelijk maakt om te kunnen internetten vanaf je MacBook. Niet geheel tethering, maar goed. Je kan interneppen waar je maar wilt. Ideal i.c.m. met het i-x abonnement van T-Mobile. (Je hebt wel een Developer-license nodig van Apple)

    https://github.com/tcurdt/iProxy/wiki/
    https://www.iculture.nl/58520/iproxy-iphone-tethering-voor-ontwikkelaars/

  5. Idd belachelijk!! Ik mag wel mijn duo sim kaart in de iPad doen waardoor ik internet op mijn iPad heb maar ik mag NIET theteren via mijn iPhone zodat ik op die manier internet op de iPad heb??Hoe krom kan het?
    Nadeel van de duo sim is dat ik niet belbaar ben als deze geactiveerd is in de iPad, dat is mijn ENIGE reden voor thetering…het belbaar blijven.
    Kom op t-mobile ….

  6. Heb speciaal voor de vakantie mijn iPhone gejailbreakt zodat ik pdanet kon draaien. Werkte perfect! Het kan dus ook gewoon buiten de provider om als je wil.

  7. Origineel geplaatst door MoBieler
    Heb speciaal voor de vakantie mijn iPhone gejailbreakt zodat ik pdanet kon draaien. Werkte perfect! Het kan dus ook gewoon buiten de provider om als je wil.

    Totdat je net als ik nu in het buitenland bent…en blijkt dat pdanet voortaan gebruikt maakt van een TRIAL!
    Voorheen nooit gezien/gemerkt….
    Helaas dus…

  8. Jailbreak Tweak “TetherMe” werkt perfect. Activeert native Tethering en ook de Hotspot functie werkt 🙂 .

  9. Pfff…. 3 jaar na dato (dat tethering op de iPhone kwam) komt T-Mobile, voor de zoveelste keer, naar buiten met een persbericht. Met het onderwerp: “Op korte termijn komen we met informatie”.
    Ik lach me ziek. Ik heb alláng ‘TetherMe’ geïnstalleerd via Cydia (Jailbreak) die de officiële tether functie of hotspot functie van de iPhone alsnog activeert….

    Niet dat ik het veel gebruik, maar toch…

    EDIT: wat @Electrifying zegt, dus ^^

    Enne… PDANet is zo jaren ’00…

  10. Hoe zit dit eigenlijk met de nieuwe telecomwet? Mag T-Mobile dit zomaar blokkeren in de toekomst ook al is ‘t niet via DPI?

  11. Ja, alweer zeker? Dat zijn ze mij al anderhalf jaar aan het beloven…

  12. Origineel geplaatst door Electrifying
    Jailbreak Tweak “TetherMe” werkt perfect. Activeert native Tethering en ook de Hotspot functie werkt .

    Hier ook, werkt perfect!

  13. @JD: Daar ben ik het mee eens..

  14. Ik gebruik gewoon PdaNet. Werkt perfect!!

  15. Origineel geplaatst door Leo van der Meer
    Ik gebruik gewoon PdaNet. Werkt perfect!!

    Ik tether gewoon niet. Werkt perfect!!

  16. Of MyWi nog handiger ….. BT tethering en instelbaar vermogen als je toch Wifi wilt gebruiken.

  17. tsja, met tethering gebruik je je telefoon niet om op te internetten, maar gebruik je je telefoon als modem om op een ander apparaat te internetten. en daar geef ik ze gelijk in…

    dat is net zoiets als een sterke router kopen en heel de straat op 1 goede snelle internetverbinding laten werken als ze allemaal meebetalen…

  18. haha Eerst een tether optie introduceren en zeker een dag later de nieuwe prijzen voor mobiele data presenteren! Lekker bezig Tmobile!

  19. Ik heb onlangs in Duitsland al via mijn zwager gebruik gemaakt van de persoonlijke hotspot. Gezien het gebrek aan wifi in D. een uitkomst!!! Werkte perfect :-))

  20. Wat ik nog steeds niet snap is wat de zin is dat het op een iPhone niet mag maar dat het op alle androids standaard functionaliteit is.

    Wat is dan de zin nog het op de iPhone te blokkeren?

  21. @Patrick: …en waarom zou dat niet mogen? Uiteindelijk betaal je voor een “gereserveerd” stukje capaciteit van een infrastructuur. En als het binnen de perken blijft, waarom niet?

    Maar mogelijk bedoel je het feit dat het om een overeenkomst tussen een afnemer (bijv. Bewoner van een adres) gaat, dat deze overeenkomst niet overdraagbaar is en het dus niet is toegestaan dat mensen die geen inwoner zijn van dat adres er gebruik van maken?

    Dat is in mijn ogen dan weer anders dan tethering. Dan ben je namelijk de bewoner en heb je een aansluiting voor jouw huis afgenomen. Dan zegt de provider vervolgens dat je wel de pc van zolder mag gebruiken, maar niet de laptop van beneden. Daar moet je namelijk extra voor betalen. En al helemaal wanneer iemand bij jou op visite komt en even jouw WiFi wil gebruiken. Daar moet je dan een aanvullende bundel voor afnemen, eventueel per maand afsluitbaar.

    Niet logisch, maar dat is volgens mij nu net wat mobiele providers wel denken te kunnen doen. En dat doen ze vervolgens ook.

    Of denk jij daar anders over?

  22. Jailbreak en dan tetherme.

  23. Origineel geplaatst door Electrifying
    Jailbreak Tweak “TetherMe” werkt perfect. Activeert native Tethering en ook de Hotspot functie werkt .

    Maar dit werkt alleen met de iPhone 4 toch? Heb een 3GS en gebruik nu mywifi maar dit werkt toch niet ideaal.

  24. Bij Vodafone kan dat al een tijdje met een iPhone abo.

  25. Nee hoor, werkt gewoon op de 3gs als het goed is. Die krijgt ook gewoon de laatste updates. Zoniet, dan is er vast wel een jailbreak tool om die Hotspot functie beschikbaar te maken op de 3gs.

    Ik heb overigens Vodafone en geen t-mobile.

  26. Ik heb een android tmobile prepaid de samsung galaxy mini gekocht. Daar mijn iphone sim in en wifi opzetten. Werkt zonder problemen.

  27. En oh ja, TetherMe kost 2 dollar geloof ik. Is hier nog niet genoemd. Je kunt met paypal of google checkout betalen.

  28. De Portable Hotspot functie werkt gewoon (en gratis) bij Hi en KPN. Ik snap niet waarom andere providers er zo moeilijk over doen: op bijna alle android toestellen die uitgebracht worden zit de functie ingebouwd (en werkt het gewoon, zoals op de HTC Desire bij Vodafone)

  29. Ongelofelijk al die Telecomproviders! Het lijkt wel een grote maffiabende! Van het limiteren van databundels tot het blokkeren van mobiele diensten tot de prijsafspraken over roamingkosten. KPN, T-Mobile, Vodafone en Telfort vormt samen een grote oplichtingsbende.

    En ze komen er allemaal mee weg ook, omdat ernin achteraf kamertjes afspraken worden gemaakt. Met normale concurrentie komt geen van de partijen hiermee weg.

  30. MyWi werkt ook perfect!

  31. Is reeds van toepassing en werkend bij mv. Mobile vikings!

  32. Hoe zinloos is het om aan te kondigen dat je iets aan gaat kondigen? T-Mobile krijgt op deze manier weer veel te veel aandacht.

  33. Origineel geplaatst door JD
    T-mobile heeft mijn geklaag over hun tethering sabotage een maand geleden beantwoord met de onthulling van een nieuwe melkkoe. Een abonnementsapp die voor 15 euro per maand je persoonlijke hotspot activeerde. Belachelijke mafiapraktijken dit. Lever maar liever een goed werkend netwerk ipv het tot op het bot uitbuiten van het bestaande gedrocht.

    Dat is juist een geweldige prijs. Zeker als je nu nog onbeperkt internet hebt zonder dat de snelheid omlaag gaat.

  34. Origineel geplaatst door Duncan
    @Patrick …en waarom zou dat niet mogen? Uiteindelijk betaal je voor een “gereserveerd” stukje capaciteit van een infrastructuur. En als het binnen de perken blijft, waarom niet?Maar mogelijk bedoel je het feit dat het om een overeenkomst tussen een afnemer (bijv. Bewoner van een adres) gaat, dat deze overeenkomst niet overdraagbaar is en het dus niet is toegestaan dat mensen die geen inwoner zijn van dat adres er gebruik van maken?Dat is in mijn ogen dan weer anders dan tethering. Dan ben je namelijk de bewoner en heb je een aansluiting voor jouw huis afgenomen. Dan zegt de provider vervolgens dat je wel de pc van zolder mag gebruiken, maar niet de laptop van beneden. Daar moet je namelijk extra voor betalen. En al helemaal wanneer iemand bij jou op visite komt en even jouw WiFi wil gebruiken. Daar moet je dan een aanvullende bundel voor afnemen, eventueel per maand afsluitbaar.Niet logisch, maar dat is volgens mij nu net wat mobiele providers wel denken te kunnen doen. En dat doen ze vervolgens ook.Of denk jij daar anders over?

    Dat zie je verkeerd. Daarnaast kost zo’n mobiel netwerk ook veeeeel meer dan het netwerk dat je thuis hebt.

    Bij een provider betaal je voor een internetaansluiting bij je huis, terwijl je bij een mobiele telecom provider betaalt voor één kaartje voor één apparaat zodat je overal mobiel internet hebt. Je apparaat is dus een apart huis. Maar wat jij wilt doen is dat de buren (andere apparaten) het mee kunnen gebruiken, terwijl zij daar niet de licentie voor hebben.

  35. Dit hebben we eerder gehoord. Ik geloof er inmiddels geen fuck meer van dat T-Mobile ooit nog Tethering en Personal Hotspot gaat ondersteunen.

  36. Precies de reden dat ik de pdf jailbreak toch maar weer heb uitgevoerd. En terstond MyWi heb gekocht. Was het gesteggel zo zat.

  37. Als je provider een datalimit heeft vind ik dat ze niet extra mogen vragen voor deze optie. Je krijgt wel extra dataverkeer erbij. Maar als je dat niet nodig hebt? Anders kan je net zo goed extra abbo voor je laptop afsluiten.

  38. @Simon: ongelimiteerd data betekent in de praktijk een fair use limiet van 1gb. Verder is veel data gebruiken niet de keus van erg veel gebruikers. Ook ik gebruik liever het grotere scherm van mn ipad om even te mailen, chatten of op internet wat op te zoeken. Ik haal de 100 mb hier nog niet eens mee. Al het zware gebruik doe ik toch liever via sneller wifi. Dus nu betaal ik tien vd dertig euro per maand voor die hoogstens honderd mb, met die tether app erbij zou ik 25 pm moeten gaan betalen voor diezelfde 100 mb. Hoogstens een paar mb extra vanwege het grotere scherm.

  39. Ff tetherme checken dus, dankzij t-mobile’s illegaal(zal blijken) saboteren, ondanks mijn weerzin tegen het fenomeen een duur apparaat bloot te stellen aan derde partij-hobbyisten.

  40. Ik snap wel dat T-Mobile dit tot nu toe gewoon heeft tegengehouden.. Wat denk je dat er met het dataverbruik gebeurd als heel Nederland zijn laptopje aan een iPhone koppelt voor internet onderweg?

  41. Origineel geplaatst door JD
    @Simon ongelimiteerd data betekent in de praktijk een fair use limiet van 1gb. Verder is veel data gebruiken niet de keus van erg veel gebruikers. Ook ik gebruik liever het grotere scherm van mn ipad om even te mailen, chatten of op internet wat op te zoeken. Ik haal de 100 mb hier nog niet eens mee. Al het zware gebruik doe ik toch liever via sneller wifi. Dus nu betaal ik tien vd dertig euro per maand voor die hoogstens honderd mb, met die tether app erbij zou ik 25 pm moeten gaan betalen voor diezelfde 100 mb. Hoogstens een paar mb extra vanwege het grotere scherm.

    Niet bij T-Mobile. T-Mobile hanteert bij de ‘onbeperkt internet’ abonnement geen fair use policy. Pas sinds een paar maanden hanteren ze wel dat, ik geloof, nadat je 10 GB hebt gebruikt je snelheid omlaag gaat. Maar da’s alleen voor nieuwe abonnement 😉

  42. Ik gebruik het al een jaar op me HTC

  43. Op korte termijn….

    Weer anderhalf jaar wachten….

    Sukkels……

  44. Origineel geplaatst door Simon
    Dat zie je verkeerd. Daarnaast kost zo’n mobiel netwerk ook veeeeel meer dan het netwerk dat je thuis hebt.Bij een provider betaal je voor een internetaansluiting bij je huis, terwijl je bij een mobiele telecom provider betaalt voor één kaartje voor één apparaat zodat je overal mobiel internet hebt. Je apparaat is dus een apart huis. Maar wat jij wilt doen is dat de buren (andere apparaten) het mee kunnen gebruiken, terwijl zij daar niet de licentie voor hebben.

    Dat een mobiel netwerk veel meer kost is inderdaad een feit. En dat je als bedrijf zelf voor een leveren van een dergelijk product/dienst gekozen hebt ook. En ook dat je als bedrijf ervoor hebt gekozen om eerst zoveel mogelijk mensen te interesseren/werven/lokken door de prijs bewust laag te houden ook. Tsja….zo werkt de markt nu eenmaal!

    Maar dan nog betaal je als gebruiker gewoon voor een stukje “gereserveerde” capaciteit van het netwerk. En niet, zoals jij zegt, voor het gebruik van één apparaat. Althans… waar in het contract is vastgelegd dat je alleen dát specifieke apparaat mag gebruiken? Stel dat ik namelijk een sim-only aanschaf, wat dan? Ik meen me namelijk te herinneren dat een SIM-kaart in feite het verlengde van de centrale is waar één of meerdere diensten aan gekoppeld zijn. En in welk apparaat je die SIM-kaart dan stopt heeft de provider in mijn ogen totaal niks mee te maken. Jouw vergelijking van apparaat en huis gaat dus hier niet op.

    En daar wringt vervolgens de kous: Het device is nooit van de provider, ook al is het tijdens aankoop gesubsidieerd. Die subsidie is onderdeel van het werven (of lokken) van klanten en het tijdens de looptijd van het contract binden d.m.v. de sanctie als je tussentijds wil ontbinden. Er is dus geen sprake van bruikleen, lease o.i.d. Nogmaals, de dienst beperkt zich dus t/m de SIM-kaart.

    Waarom dan dit verhaal? Als je een iPhone hebt, menen providers dat ze functies mogen uitzetten (zoals nu gebeurd met tethering). En dat voor een device wat niet van hen is en niet perse door hen geleverd hoeft te zijn. Bij mijn weten heeft geen enkele iPhone-bezitter ooit getekend voor het verlenen van het recht aan bijvoorbeeld T-Mobile om aanpassingen op het eigen device te mogen maken. En toch gebeurd dit. En dan nog selectief ook: het is namelijk wél mogelijk om met je Android/Windows of andere niet-iPhone gebruik te maken van tethering. En die betalen volgens nét zoveel voor hun abonnement als een iPhone-bezitter.

    Off the record, niet sarcastisch bedoeld en puur uit interesse: iedereen natuurlijk zijn mening, maar de jouwe lijkt wel erg de schijn van enige (roze/witte) belangen te hebben. Of is dat puur mijn gevoel?

  45. Origineel geplaatst door Caspar
    Ik snap wel dat T-Mobile dit tot nu toe gewoon heeft tegengehouden.. Wat denk je dat er met het dataverbruik gebeurd als heel Nederland zijn laptopje aan een iPhone koppelt voor internet onderweg?

    … uhm…. hetzelfde wanneer iedereen een 2e abonnement afsluit voor internet onderweg d.m.v. een USB-dongel?

    Alleen dan verdient de provider er meer aan?

  46. Origineel geplaatst door Duncan
    Origineel geplaatst door CasparIk snap wel dat T-Mobile dit tot nu toe gewoon heeft tegengehouden.. Wat denk je dat er met het dataverbruik gebeurd als heel Nederland zijn laptopje aan een iPhone koppelt voor internet onderweg?… uhm…. hetzelfde wanneer iedereen een 2e abonnement afsluit voor internet onderweg d.m.v. een USB-dongel?Alleen dan verdient de provider er meer aan?

    Ja precies.. Alleen nu klaagt iedereen omdat ze gratis deze functie erbij willen op hun abonnement. Het abonnement is alleen voor gebruik op je telefoon zelf. Het verbruik is dan stukken minder. Als ik mijn laptop aansluit op een Personal Hotspot dan gaat hij vrolijk allerlei Windows updates downloaden enzo. De laptop ziet alleen een WLAN netwerk en heeft niet door dat het eigenlijk een 3G verbinding is.
    Ik heb dit ook werkend op mijn HTC (geen T-mobile) , die heeft al 6GB data verbruikt zo te zien.

  47. Origineel geplaatst door Caspar
    Alleen nu klaagt iedereen omdat ze gratis deze functie erbij willen op hun abonnement. Het abonnement is alleen voor gebruik op je telefoon zelf.

    Ik klaag niet omdat ik wil dat dit gratis is. Ik kan me namelijk best voorstellen dat ik meer moet betalen wanneer ik veel capaciteit afneem. Maar niet omdat ik toevallig een ander device wil gebruiken.

    Ik klaag wel omdat een provider ongevraagd en zonder mijn toestemming functionaliteiten op mijn eigendom kan uitschakelen. En dat vervolgens selectief doet (iPhone).

    Kijk maar:

    Origineel geplaatst door Caspar
    Ik heb dit ook werkend op mijn HTC (geen T-mobile) , die heeft al 6GB data verbruikt zo te zien

    Je kan met je telefoon ook gerust 6GB data verbruiken, dus wat je daarmee probeert aan te tonen begrijp ik even niet. Evenmin begrijp ik dat je eerst begripvol in het voordeel van een provider bent. Vervolgens vertel je dat je zelf misbruik maakt van jouw abonnement. Die is, volgens jouw eigen mening, namelijk alleen voor gebruik op je telefoon zelf. Zie eerste quote van jouw verhaal.

  48. Prepaid kaartje gekocht van telkomsel in indonesie, ik kon daar voor 8(!) euro onbeperkt internetten EN de persoonlijke hotspot werd gewoon ondersteund. Fijn krantje lezen op mijn wifi iPad. En dank denk ik bij dit bericht: wat nou onderzoeken t mobiel??

  49. @Henry: helemaal mee eens. die reactie zocht ik al!

  50. Toch grappig.. HTC levert al zeker een jaar, hotspot op hun telefoon, het werkt prima met iPad en niemand die zeurt….

  51. Is de korte termijn al voorbij?
    Of is het toch meer een lange termijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.