Reacties voor: StyleTap iOS Wrapper maakt oude Palm-apps geschikt voor iPhone’s App Store

StyleTap iOS Wrapper SDK is beschikbaar voor Palm-applicaties. Ontwikkelaars van een Palm-app kunnen hun apps wikkelen in een wrapper, waardoor ze bij Apple's App Store zijn in te leveren, bedoeld voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Gonny, flashback naar the old days?

    *edit*
    Ik zal ook nog even ontopic reageren.
    Ik lees toevallig 10 minuten geleden de laatste pagina van de biografie van Steve Jobs. Dit artikel verwoord één van de grote rode draden in zijn leven. Jobs was niet zo zeer een uitvinder, maar iemand die o.a. een neusje had voor simpliciteit en gebruikersgemak.

  2. Tja, inmiddels is er al zoveel tijd verstreken tussen PalmOS en heden dat veel apps een iOS-vervanger hebben.
    Hoewel ik minstens 2 jaar heb terugverlangd naar Datebk , zou ik nu niet meer terug willen omdat ik mijn manier van werken aan heb gepast.
    Hoewel Palm destijds zijn tijd ver vooruit was, ligt de ontwikkeling ervan nu al zo lang stil, dat het aan alle kanten is ingehaald.
    Om dan 150,= te betalen om weer terug te kunnen, zonder garantie…
    Als WebOS nog verder ontwikkeld zou worden, ja. Maar dat is toch (helaas) wel een gelopen race.

  3. Ik ben in 2009 overgestapt van een Treo 680 naar een iPhone 3GS (omdat de Palm Pre in Europa veel te lang op zich liet wachten). Ik heb toch zeker een jaar veelvuldig gevloekt op iOS. PalmOS had de basis van Contacts/ToDo/Calendar gewoon super voor elkaar. Met de toevoeging van DateBk4/5/6 was het helemaal af. Pas nu bij iOS 5 is de iPhone op hetzelfde functionaiteitsniveau van PalmOS. Natuurlijk is iOS veel sneller, gemakkelijker te bedienen en het AppStore concept is briljant. Ik weet zeker dat als ik voor iOS 3 was ingestapt (geen copy-paste, WTF?) dan had ik mijn iPhone allang ingeruild voor een Android toestel.

    Iedereen die de iPhone revolutionair vindt, heeft waarschijnlijk geen benul van de schouders van de reuzen waarop de iPhone is gebouwd.

  4. @RichieB: Exact! mooi gesproken RichieB

  5. Ik had Palm handhelds vanaf het derde model en was er altijd erg content mee.
    De Palm M515 en de Lifedrive waren kwa styling en afwerking echt top. En de Treo gewoon de voorganger van de Blackberry.
    De dood van Palm vond ik erg en hoe happy ik nu ook ben met mijn iPhone; wat ik met Palm had, heb ik met de iPhone niet en ik ben een Apple man in hard en nieren.

  6. Origineel geplaatst door RichieB
    Pas nu bij iOS 5 is de iPhone op hetzelfde functionaiteitsniveau van PalmOS.

    Ik ben niet bekend met PalmOS, maar wat is er toegevoegd in iOS 5 dat de iPhone of hetzelfde functionaliteitsniveau brengt? *interested*

  7. Origineel geplaatst door Thaurin
    Ik ben niet bekend met PalmOS, maar wat is er toegevoegd in iOS 5 dat de iPhone of hetzelfde functionaliteitsniveau brengt? *interested*

    Reminders en Notifaction Center. Eigenlijk is dat laatste nog niet af. Zo heb je geen visuele info dat er nog notificaties wachten (icoontje rechtsboven ofzo), en kan je notificaties niet snoozen. Dat zat al sinds 1995 in PalmOS. Je zette een ToDo met een alarm voor een moment dat je dacht dat je tijd ervoor zou hebben, en dan snoozde je met een kwartier of halfuur totdat je het echt gedaan had. Ideaal maar onmogelijk in iOS.

  8. @RichieB: Ah, klinkt leuk en vast op te lossen via een jailbreak oplossing. Altijd interessant om te horen van features die 10 jaar terug al bestonden maar waarvan iedereen vindt dat ze nieuw en baanbrekend zijn. 🙂

  9. @Thaurin: ik vind het helemaal niet leuk om basisfunctiomaliteit die ik 10 jaar gebruikt heb nog steeds te moeten missen in iOS. Teleurstellend en frustrerend is het af en toe.

  10. @RichieB: Klopt, maar mijn eerste slimme telefoon (zakcomputer) was de iPhone 3G een aantal jaar terug. Daarvoor een telefoon/sms machine met monochroom snake. 😉

  11. Ja those good old days. ik heb mijn tungsten(T1), T2 en T3 nog allemaal. De T2 nog in de originele doos. Misschien wordt dat later nog geld waard? Weggooien vindt ik zonde. In die tijd was Palm Os gewoon degene die rulede. Kijkend naar de iPhone is het nu wat praktischer geworden. Bellen kon ik er namelijk niet mee en dat vond ik toen al een heel gemis. Toch mis ik wel wat oude programma’s. Idd de agenda is er ook een.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.