AirPower mat

Praat mee: moet Apple stoppen met vroegtijdige aankonding van producten?

Het is meer dan 200 dagen geleden dat de AirPower werd aangekondigd. Hetzelfde geldt voor het draadloze oplaaddoosje voor de AirPods. Op de Mac Pro zullen we nog langer moeten wachten. Wat vind jij: moet Apple stoppen met die vroege aankondigingen?

Het komt wel vaker voor dat Apple producten aankondigt die nog lang niet op de markt komen. Bij de Apple Watch was de aankondiging in september 2014 en duurde het tot april 2015 voordat we er daadwerkelijk eentje konden aanschaffen. Bij de AirPods ging het iets sneller: in september was de aankondiging en in december waren ze verkrijgbaar. Eigenlijk had Apple een introductie in oktober gepland, maar dat moest worden uitgesteld. En ook bij de HomePod duurde het allemaal langer dan gepland: we wisten al in juni dat er een slimme speaker aan zou komen, maar de geplande release in december werd niet gehaald. Het werd uiteindelijk februari. Iets soortgelijks zouden we bij de Mac Pro kunnen verwachten: in 2017 werd al verklapt dat er een nieuw, modulair model aan komt maar die zal pas in 2019 klaar zijn.

Daarom zijn we benieuwd: vind je het fijn om al vroegtijdig te weten wat eraan komt? Of heb je liever dat Apple pas aankondigingen doet op het moment dat het product ook echt áf is?


In onderstaande poll kun je je mening hierover geven.

Je kunt de poll bekijken en invullen via deze link.

Het kan ook anders: helemaal niets aankondigen. In die situatie zitten we met de iMac mini en de AirPort-routers: het is onduidelijk of er ooit nog nieuwe modellen komen, of Apple er nog aan werkt en of de ondersteuning binnenkort stopt. Het gevolg is dat er speculatie ontstaat en dat zal ook niet in Apple’s belang zijn.

We besluiten nog even met een ander product dat een lange doorlooptijd had: de iMac Pro. Die werd op 4 april aangekondigd en lag in december in de winkel, 255 dagen na de aankondiging. De AirPower staat nu op 214 dagen dus we hebben nog even te gaan als het net zo lang duurt als de iMac Pro. Waarbij we ons nog steeds afvragen wat Apple nou tegenhoudt. IKEA maakt al jarenlang Qi-matjes om je smartphone op te laden, dus het moet Apple toch ook lukken om iets met proven technolgy op de markt te brengen? Had je de aanschaf van een draadloze oplader uitgesteld omdat je zat te wachten op de AirPower, dan zul je ondertussen wel eens getwijfeld hebben of je wel de juiste keuze hebt gemaakt.

Het probleem is misschien dat Apple vast zit aan een halfjaarlijkse cyclus van aankondigingen: in juni tijdens WWDC en daarna in september tijdens het grote iPhone-event. Daardoor heeft Apple zichzelf opgelegd om allerlei nieuwe aankondigingen doen, die soms nog niet helemaal klaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2018, 8:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen aankondiging, praat mee
Device AirPower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.