Straks overal Wi-Fi voor de iPhone via FON?

Steve Jobs had onlangs een anderhalf uur durend gesprek met Martin Varsavsky, oprichter van FON. Naar verluid had Jobs grote interesse in een wereldwijd netwerk van gratis Wi-Fi-toegangspunten. Handig voor de iPhone!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FON en iPhoneThuis hebben we er al eentje staan: een FON-router. Nu schijnt ook Apple CEO Steve Jobs het wereldwijde WLAN-netwerk ontdekt te hebben. Hij sprak recent met de oprichter van FON, die voor een appel en een ei FON-routers weggeeft waarmee mensen hun draadloze netwerk met andere gebruikers kunnen delen. FON werkt volgens het principe, dat als jij je draadloze netwerk (gedeeltelijk) openzet voor anderen, jijzelf ook overal ter wereld gratis op FON-netwerken van anderen mag internetten.

Jobs sprak met de Argentijnse ondernemer Martin Varsavsky, de man achter FON. Hij startte in november 2005 onder de slogan “Wi-Fi voor iedereen” een campagne om het grootste, gratis toegankrijke netwerk ter wereld aan te leggen. FON biedt routers aan die het signaal van je draadloze netwerk in twee delen splitst: een beveilig deel voor jezelf en een open draadloos netwerk voor gasten. FON kreeg steun van Google, Skype en Sequoia Capital.

Varsavsky sprak anderhalf uur met Jobs in zijn kantoor in het Apple-hoofdkwartier Cupertino. Volgens de FON-baas was het een moeilijk gesprek, vanwege de indringende vragen van Jobs, maar het idee om een wereldwijd Wi-Fi-netwerk op te bouwen leek wel in de smaak te vallen. British Telecom zag het idee ook wel zitten en richtte in het Verenigd Koninkrijk de BT FON Community op. Voor iPhone-bezitters zou het een goede ontwikkeling zijn om gratis van alle FON-toegangspunten ter wereld gebruik te kunnen maken. Maar wacht, daar hebben we helemaal Steve Jobs niet voor nodig: vraag aan die FON-router en doe mee!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:47
Categorie iDevices
Onderwerpen hotspots, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.