iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Scheepbouwer: ‘KPN nog steeds in de race voor Nederlandse iPhone’

Ad Scheepbouwer van KPN zegt dat zijn bedrijf grote kans maakt om de iPhone in Nederland op de markt te brengen. De strijd lijkt dus nog niet beslist: de keuze is nog niet definitief op T-Mobile gevallen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

KPN Ad ScheepbouwerWie dacht dat Apple voor de Nederlandse iPhone al definitief voor T-Mobile heeft gekozen, kan nog een verrassing te wachten staan. Op de website MacFreak lezen we het bericht, dat Ad Scheepbouwer denkt dat KPN een “grote kans maakt om de iPhone in Nederland op de markt te brengen“. Scheepbouwer maakt wel meteen een nuancering: in feite is iedereen met Apple in gesprek. Om er vervolgens nog aan toe te voegen: “Ik heb er ook een, het is een ontzettend leuk ding“.

De KPN-baas is onder de indruk van de hoge verkoopcijfers van de iPhone, al zijn die volgens hem deels ook te danken aan de prijsverlaging. En op een markt met 265 miljoen mensen is een aantal van ruim 1 miljoen verkochte iPhones niet eens zo indrukwekkend. In het interview dat op RTLZ is te vinden, konden we overigens niet de opmerking dat er grote kans is dat KPN de Nederlandse iPhone op de markt gaat brengen (zoals MacFreak beweert) nergens terugvinden. Misschien eruit geknipt en vervangen door de opmerking over Scheepbouwers eigen speeltje?

Wanneer de iPhone in Nederland beschikbaar komt, ligt niet aan Scheepbouwer, maar aan Apple. Er zullen onderling stevige afspraken moeten worden gemaakt. De KPN-leider ziet ook wel mogelijkheden in Skype en spreekt over “goede relaties” met het bedrijf. Een pas gekochte KPN-dochter verzorgt alle belminuten voor Skype, dus hoezo geen wereldspeler (zoals aan het begin van het filmpje wordt gesteld). Scheepbouwer ziet Skype niet als bedreiging, maar als kans: de markt verandert nu eenmaal en je moet dan zien hoe je daarvan kunt profiteren. Een Skypephone bij KPN? Als ‘ie naar Nederland komt, wil Scheepbouwer daar graag een data-abonnement bij leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:41
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, kpn, nederlandse apps, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.