StickNFind: verloren voorwerpen terugvinden met Bluetooth-knoop

De StickNFind is een knoop met Bluetooth-verbinding, waarmee je een bepaald object via een bijbehorende app kunt terugvinden.

StickNFindDe StickNFind is een knoopvormige Bluetooth-ontvanger die je op bijvoorbeeld je sleutels, een koffer of de halsband van een huisdier kunt plakken. Met behulp van een bijbehorende app kun je vervolgens zien hoe dicht in de buurt deze objecten precies zijn. Ben je in de buurt van iets dat je wil vinden, dan kun je de StickNFind een geluid laten maken of een lichtje activeren.

De app voor de StickNFind kijkt naar de signaalsterkte om te baseren hoe dicht iets in de buurt is. Is een signaal zwak, dan weet de applicatie dat iets ver bij jou vandaan is. Ideaal is dit niet altijd: zo kunnen dikke muren tussen jou en de Bluetooth-ontvanger er immers ook voor zorgen dat het signaal zwak is. De app kan ook niet zien uit welke richting het Bluetooth-signaal precies komt.

StickNFind2Je kunt ook een alarm in de app instellen, dat afgaat zodra een StickNFind zich buiten jouw bereik bevindt. Een tweede alarm kan je er op attenderen wanneer hij weer in de buurt is. Het Bluetooth-knoopje heeft een bereik van 100 voet, omgerekend zo’n 30 meter. De gebruikte batterij zou het een jaar volhouden, er van uitgaande dat je hem gemiddeld 30 minuten per dag gebruikt. Je kunt de batterij ook zelf vervangen.

De StickNFind maakt gebruik van Bluetooth 4.0. Hierdoor wordt er minder stroom verbruikt dan bij andere Bluetooth-verbindingen. Daar staat tegenover dat je het apparaatje niet met iedere iPhone kunt gebruiken: enkel de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 3, iPad 4, iPad mini en iPod touch vijfde generatie hebben Bluetooth 4.0-ondersteuning.

De makers van de StickNFind zamelen geld in via Indiegogo. Door 50 dollar te doneren krijg je twee Bluetooth-knopen toegestuurd, mits het project zijn beoogde minimumbedrag van 70.000 dollar inzamelt. Met nog anderhalve maand te gaan, zit het project ongeveer op de helft. Het geld wordt pas afgeschreven als het project succesvol is afgesloten.

Dit is zeker niet de eerste Bluetooth-ontvanger waarmee je een verloren object terug kunt vinden: in 2010 schreven we al over de Phone Halo, een sleutelhanger met soortgelijke functies. De StickNFind tekent zich echter door zijn kleine formaat, en de mogelijkheid om in een app te zien hoe ver de knoop van je vandaan is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2012, 10:54
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.