iKazoo: elektronische fluit, bewegingscontroller en meer voor iPhone

De iKazoo is een multifunctionele iPhone-controller die gebruikt kan worden als fluit, gamepad, toetsenbord en meer.

iKazoo 1De iKazoo belooft een multifunctionele iPhone-controller te worden, die gebruikt kan worden als bijvoorbeeld fluit, gamepad of toetsenbord. In het fluitvormige accessoire zitten namelijk meerdere sensoren, die via Bluetooth verbinding maken met je iPhone. Op het moment is de iKazoo nog niet verkrijgbaar: het apparaat zou zich nog in een vroege prototype-fase bevinden. Je kunt wel alvast aangeven er één te willen zodra hij uiteindelijk op de markt verschijnt.

In de iKazoo zitten onder andere een microfoon, fluit, touchpad en bewegingssensor. Hiermee kun je het accessoire gebruiken als bijvoorbeeld elektronische fluit, microfoon, gamecontroller, stappenteller of als stylus. Het hulpmiddel maakt onder andere gebruik van de kleine chips van Arduino.

iKazoo 2

Het is nog de vraag hoe de iKazoo in de praktijk gebruikt zal worden. Op vroege prototypes zijn geen fysieke knoppen te zien, wat betekent dat je gebruik moet maken van de touchsensor bij het bespelen van een instrument of het spelen van een spelletje. Bij games werkt de iKazoo daarom vooral als een alternatief op de Wii-afstandsbediening van Nintendo, aangezien de bewegingssensor. Ontwikkelaars moeten uiteraard eerst ondersteuning voor de iKazoo in hun games integreren, voordat je hem als bewegingscontroller mag gebruiken.

Het is nog niet duidelijk wanneer de iKazoo precies op de markt zal verschijnen. De makers lijken al de gebruikte hardware op orde te hebben, maar een verschijningsdatum is nog niet bekend. Kun je niet wachten, dan is er altijd nog de iKazoo-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2012, 15:34
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.