Raadition pc-behuizing op Indiegogo

Maak van je pc een legendarische Apple II

Met de Raadition kun je je pc het uiterlijk geven van een Apple II, een van de meest legendarische computers van Apple.

Raadition pc-behuizing op Indiegogo

Ben je Windows-gebruiker en zoek je een manier om je pc in een stijlvol uiterlijk te stoppen, dan is deze Apple II-behuizing echt iets voor jou. De Raadition ziet eruit als de bekende Apple II, maar is groot genoeg om er alle componenten voor een pc in te stoppen.

Apple II-behuizing voor je pc

De Apple II is een belangrijk apparaat in de geschiedenis van Apple. Misschien ken je wel de foto’s waarop de beide Steves (Jobs en Wozniak) het apparaat demonstreren. De eerste modellen verschenen in 1977 en pas in 1993 stopte Apple met de productie. Er zijn zo’n 6 miljoen stuks in omloop gekomen. Op tweedehands sites leveren ze nog een paar honderd euro op, al heb je er praktisch gezien niet meer zoveel aan.

Raadition lijkt op Apple II

Dat is anders voor deze Raadition pc-behuizing. Die ziet eruit als de Apple II, maar is bedoeld voor pc-gebruikers die er Windows of Linux op willen draaien. Hoewel je er natuurlijk ook een Hackintosh van kunt maken: een Windows-pc waarop macOS draait. De Raadition is geschikt voor ATX, m-ATX, ITX of m-ITX moederborden. Er zitten zes 60mm-fans in voor de koeling en je kunt er twee 2,5-inch harde schijven in kwijt. Verder is er ruimte voor voeding en een grafische kaart. Het Cherry MX Blue mechanische toetsenbord zit er standaard in. De kast meet 112 x 470 x 397 mm en kan een gewicht van 15 kilo aan.

Pas op, weinig animo
Superleuk natuurlijk, maar je kunt de Raadition alleen in handen krijgen via een crowdfunding-campagne en die ziet er tot op heden niet erg florissant uit. Op het moment van schrijven heeft zich nog maar één persoon gemeld die bereid is om $239 te investeren in het project. Dat schept niet echt vertrouwen, al heeft de bedenker nog een maand om meer liefhebbers te vinden. Toch waarschuwen we alvast: met zo weinig animo is er grote kans dat het project niet doorgaat. Misschien had de bedenker meer succes gehad met een retro IBM-computerkast uit 1981.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2017, 21:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen crowdfunding, indiegogo, macintosh, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.