Nederlandse kortingssite mypassbook.nl vandaag van start

De Nederlandse kortingssite mypassbook.nl gaat vandaag van start. Consumenten kunnen op de mobiele website allerlei coupons voor Passbook vinden.

mypassbookVandaag gaat mypassbook.nl van start, een nieuw Nederlands initiatief om Passbook-coupons beschikbaar te stellen. Winkelketens als ANWB, Kijkshop, Hunkemöller, Scheer en Foppen, Marlies Dekkers en lokale winkels zijn op mypassbook.nl te vinden. Het is de bedoeling dat via deze website alle Passbook-coupons op een centrale plek te vinden zijn. De opzet is anders dan de al bestaande website Cards In Passbook, die op het zelf maken van Passbook-pasjes is gericht. Bij mypassbook.nl draait het om kortingscodes. Op de website krijg je meteen de kortingsbonnen voorgeschoteld en kun je op een knop ‘Add to Passbook’ klikken om de kortingsbon op te halen.

Je moet een account aanmaken op de website om gebruik te kunnen maken van de kortingen. Retailers kunnen via mypassbook.nl zelf coupons aanmaken, die ze kunnen gebruiken op hun mobiele website, op een Facebook-fanpage, in een nieuwsbrief of op andere manieren. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Alleen voor de grote namen maakt de dienst een uitzondering: “Voor grotere retailketens bieden we ons platform en services momenteel zelfs gratis aan” melden de initiatiefnemers, Mobile Strategy en Mobile Marketing Nederland.

Mypassbook.nl schat dat er meer dan 1 miljoen potentiële gebruikers in Nederland te vinden zijn. De kortingsdienst blijft daarbij niet beperkt tot de iPhone en andere iOS-apparaten, want er zijn plannen om ook Android te gaan ondersteunen. Verder wordt gedacht aan push notificaties, een online dashboard voor retailers, NFC-implementatie en integratie voor loyaltyprogramma’s.

Winkels als Dixons experimenteerden zelf al met Passbook-coupons. Ook verscheen al de Nederlandse app PassMaker waarmee je zelf Passbook-kaarten kunt maken voor bekende retailers zoals Albert Heijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2012, 11:01
Categorie iOS
Onderwerpen korting, marketing, passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.