Reacties voor: Steve spreekt: ‘We volgen niet je locatie op de iPhone’

Een bezorgde iPhone-bezitter stuurde een mailtje naar Steve Jobs en vroeg hem hoe het zit met locatiegegevens. Jobs antwoordde volgens deze gebruiker, met de opmerking dat er geen sprake is van 'tracking'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Gewoon untrackted instaleren en dan ben je er vanaf
    mits je een jailbreak hebt

  2. Is dit nou niet een storm in een glas water, de telco’s weten het toch ook en die slaan alles wel op voor wat voor reden dan ook.
    En untrackd installeren is nog een app op de achtergrond kunnen we weer gaan klagen over batterij gebruik. Zo gaan we maar door.

  3. Ook altijd vaag dat geouwehoer of het Steve is of niet..laten ze eens normaal reageren bij Apple.

  4. Natuurlijk is dit een storm in een glas water, het gaat helemaal nergens over.Er zijn wel ergere vormen van tracking van je mobieltje mogelijk, waarbij men niet in je computer hoeft te zijn, en die permanent aanstaan.

  5. Grappige reactie van “Steve Jobs” op Twitter nav het vastleggen van je locatie: “you get Find My Phone, I get Find My Customer.”

  6. Ik vind een provider die weet waar wij zijn anders, simpel om het feit dat zij ook verbinding moeten leggen met onze telefoons via de zendmasten en ze het ten goede gebruiken bij een misdrijf en mensen die in de buurt waren een sms krijgen of ze iets gezien hebben.. Apple daarin tegen heeft geen enkel recht wat mij betreft om bij te houden waar ik ben of geweest ben en dit is wederom weer een stapje richting het volledig in de gaten houden van de mens op wat voor manier dan ook..
    Daarbij geloof ik ook absoluut niet dat Apple niet zou kunnen zien bij wie welke trackingsgegevens horen, dit is een kwestie van kijken met welke profielen en nummers er vanaf de telefoon gebruik gemaakt wordt!

  7. Er is echter wel een verschil met Apple: Google beperkt het aantal locaties tot 50 stuks en wist daarna alle oudere locaties waar je bent geweest.

    Ach ja en wat de auto’s van google allemaal hebben vastgelegd daar maakt men zich geen zorgen over.

    Ze weten toch al bijna alles van ons dus dit kan er ook nog wel bij toch

  8. Origineel geplaatst door Raddraaier
    Grappige reactie van “Steve Jobs” op Twitter nav het vastleggen van je locatie: “you get Find My Phone, I get Find My Customer.”

    Hahaha idd 😀

  9. Gewoon de reservekopie beveiligen met een wachtwoord (via iTunes) en je locaties worden niet bewaard.

    Storm in een heel groot glas water.

  10. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Er is echter wel een verschil met Apple: Google beperkt het aantal locaties tot 50 stuks en wist daarna alle oudere locaties waar je bent geweest.

    Ach ja en wat de auto’s van google allemaal hebben vastgelegd daar maakt men zich geen zorgen over.

    Ze weten toch al bijna alles van ons dus dit kan er ook nog wel bij toch

    Over die Google auto’s maakt met zich nu juist wel zorgen: http://www.emerce.nl/nieuws/cbp-legt-boete-google-wifisniffing

  11. Dit probleem zou alleen erg zijn als Steve Jobs bij de illuminatie zit. Maar dat weten we noooit…

  12. @Marcoo:iemand hier heeft een boek gelezen:P

  13. Met je navigatie kan je ook getracked worden, dus so what! Heb je wat te verbergen? Ik niet dus track me maar!?! Het beste voor deze mensen die zo bang zijn is helemaal geen mobiel of navigatie met gps gebruiken!

  14. @Marcoo: Heb het ooit eens onderzocht wie erbij zaten en volgens mij zat steve er ook bij.
    De halve wereld zit erbij van elke president in de us tot aan beatrix en verder.
    maarja…………………doet er niets aan en tegen.

  15. Al die ophef om niks. Dacht je nou echt dat je nog prive leven hebt. Een druk op de knop en ze weten alles. Welkom in de wereld van big brother.

  16. Wat kan jouw het nou schelen dat ze dat doen heb je wat te verbergen dan nee toch dus klaar discusie

  17. Hoe zat het dan met dat toestel wat door een Apple medewerker in de kroeg was blijven liggen? Appeltje eitje om die zonder media hype terug te vinden, toch? Blijft een goeie marketing truc m.i.

  18. Wat is het emailadres van Steve Jobs ? 😀

  19. Zelfs hier kan je niet reageren zonder dat ze je email willen weten, dus zal het wel waar zijn. En als i steve was zou ik ook zeggen dat ik van niks weet, of dat het niet waar is

  20. Mis ik nou eigenlijk het hele punt? Hebben die mensen ‘Find my iphone’ geïnstalleerd? En dan nog zeiken?

    Als de recherge wil weten waar je was, vinden ze dat nu via driepunts check bij je provider… Gaan we nou ook met z’n allen zeiken daarover?

    Stop dan meteen ook met foursquare, facebook, twitter etc, om te late weten waar we zijn en wat we doen!

  21. Origineel geplaatst door otieboy
    Wat is het emailadres van Steve Jobs ? 😀

    Iedereen weet dat dat sjobs@Apple.com is.

  22. In het artikel staat dat in Android ook je locatie wordt bijgehouden. Wat niet vermeld wordt is dat dit echter alleen gebeurt als je daar expliciet toestemming voor geeft, inclusief bijbehorende waarschuwingen. Dat is dus op geen enkele manier te vergelijken met hoe het in iOS gebeurt. Je kunt het onder Android dus ook heel simpel uitzetten.

    Bovendien komt er geen database met locaties op een computer te staan, tenzij je zulke bestanden zelf handmatig kopieert.

    Ik zou het dus niet afdoen als een misverstand, want er zijn wel degelijk fundamentele verschillen.

  23. Origineel geplaatst door leo
    Is dit nou niet een storm in een glas water, de telco’s weten het toch ook en die slaan alles wel op voor wat voor reden dan ook. En untrackd installeren is nog een app op de achtergrond kunnen we weer gaan klagen over batterij gebruik. Zo gaan we maar door.

    Origineel geplaatst door Mathijs
    Mis ik nou eigenlijk het hele punt? Hebben die mensen ‘Find my iphone’ geïnstalleerd? En dan nog zeiken?Als de recherge wil weten waar je was, vinden ze dat nu via driepunts check bij je provider… Gaan we nou ook met z’n allen zeiken daarover?Stop dan meteen ook met foursquare, facebook, twitter etc, om te late weten waar we zijn en wat we doen!

    Jullie vergeten dat providers zulke gegevens alleen mogen geven als daar een noodzaak voor is, zoals een gerechtelijk bevel. Anders mógen ze daar simpelweg niets mee doen.

  24. Volgens mij mag je internet- en telecomprovider ook je gegevens opslaan (voor een beperkte tijd, maar dit is ze ook niet altijd gelukt!), deze gegevens kunnen door de overheid voor bepaalde doeleinden worden opgevraagd en waar ze ook gretig gebruik van maken. Ziggo weet precies dankzij digitale tv wat ik kijk en Google weet precies wat voor internetgebruiker ik ben, en ik ben bang dat Microsoft ook niet echt heilig is. Iemand een geregistreerde bonuskaart bij de AH, Ov-chipkaart…? M’n punt is dat het van alle kanten gebeurt! Begrijp me niet verkeerd, ga het niet goed praten, maar een beetje realiteits besef is bij sommige wel op z’n plaats.
    @ Franklin, als er noodzaak is “moeten” de providers het geven, Nederland heeft die gegevens vaker opgevraagd (2009) dan bijvoorbeeld in de VS en niemand weet wat de noodzaak ervan was, maar er is natuurlijk een verschil tussen “staatsveiligheid” en commercie.

  25. Maakt mij het allemaal uit. “Today Rens spent his time in Boerenhol” komt er bij mij uit na een analyse. Moet ik me daar druk om maken??

  26. De iPhone filmt of maakt ook nog stiekem fotootjes van je .
    Het is een waar spionage apperaat geworden.
    Misschien iets voor James Bond films in de toekomst.
    Zou je iPhone ook niet mee nemen als je naar de wallen gaat.
    Kortom gezegd I know what jou did last summer en dat dankzij je iPhone.

  27. Ik ben het helemaal met je eens Mathijs@Mathijs:

  28. De iPhone legt locatiegegevens vast met daarbij een tijdsstempel en de informatie wordt anoniem naar Apple gestuurd.

    Worden die gegevens naar Apple verstuurd? Bron?

    Het verhaal tot nu toe is dat ze op mijn iphone en mijn computer bewaard worden.

    Origineel geplaatst door Michiel
    Volgens mij mag je internet- en telecomprovider ook je gegevens opslaan

    Erger nog, je internet- en telefoonprovider zijn verplicht minimaal zes maanden alle gegevens te bewaren: met wie je belt, met wie je mailt, enz. En nergens worden zoveel telefoongesprekken afgeluisterd als in Nederland.

  29. Storm in een glas water of niet: het is wel weer erg onhandig van Apple om niet met een officieel statement te komen (dus niet zo’n Steve Jobs berichtje), waarin helder beschreven wordt wat het doel is van consolidated.db, wanneer deze opgeruimd, bijgewerkt wordt en wat Apple daar wel of niet mee doet. Ze laten het weer zo hangen, en voeden daarmee de onrust en het aantal blogberichten hierover.

    Google heeft hier al op gereageerd en heeft het keurig kunnen sussen.

    Dom, dom, dom, Apple. Niet geleerd van Antennagate dus. Die reactie toen kwam ook als mosterd na de maaltijd.

  30. Publiciteit positief of negatief is toch publiciteit, waar Apple niets voor hoeft te betalen, bij Apple komen ze ook niet onder een rots vandaan en weten precies wat mensen kietelt of er nu een paar duizend iphoners overgaan naar android dat maakt hun echt niets uit, reclame is weer wereldwijd en helemaal gratis.

  31. Origineel geplaatst door Leo
    Publiciteit positief of negatief is toch publiciteit, waar Apple niets voor hoeft te betalen, bij Apple komen ze ook niet onder een rots vandaan en weten precies wat mensen kietelt of er nu een paar duizend iphoners overgaan naar android dat maakt hun echt niets uit, reclame is weer wereldwijd en helemaal gratis.

    Dat slaat op poep, het gaat hier niet om de publiciteit. En het zit Apple wel degelijk dwars wanneer klanten naar een Android platform vertrekken. Ook bij Google worden de locatiegegevens opgeslagen alleen is daar de code niet verpest en word wel netjes alles verwijderd.

  32. Origineel geplaatst door Batumulia
    Origineel geplaatst door LeoPubliciteit positief of negatief is toch publiciteit, waar Apple niets voor hoeft te betalen, bij Apple komen ze ook niet onder een rots vandaan en weten precies wat mensen kietelt of er nu een paar duizend iphoners overgaan naar android dat maakt hun echt niets uit, reclame is weer wereldwijd en helemaal gratis.Dat slaat op poep, het gaat hier niet om de publiciteit. En het zit Apple wel degelijk dwars wanneer klanten naar een Android platform vertrekken. Ook bij Google worden de locatiegegevens opgeslagen alleen is daar de code niet verpest en word wel netjes alles verwijderd.

    Ik vind het toch niet onbelangrijk om te melden dat je er bij Android expliciet toestemming voor moet geven (incl waarschuwing), en dat je het met 1 optie ook gewoon uit kunt zetten.

  33. Origineel geplaatst door Michiel
    @ Franklin, als er noodzaak is “moeten” de providers het geven, Nederland heeft die gegevens vaker opgevraagd (2009) dan bijvoorbeeld in de VS en niemand weet wat de noodzaak ervan was, maar er is natuurlijk een verschil tussen “staatsveiligheid” en commercie.

    Dat geloof ik graag, maar dat is inderdaad iets totaal anders dan die locatiegegevens verkopen aan weet-ik-wie of er op een andere manier munt uitslaan, zoals sommigen blijkbaar denken.

  34. @Mtt – Dit is volgens mij een bewuste tactiek van Apple. Zo kunnen ze antwoord geven op geruchten, terwijl voor niemand zeker is of het Steve zelf is geweest. Apple kan daardoor altijd een slag om de arm houden.

  35. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Mtt — Dit is volgens mij een bewuste tactiek van Apple. Zo kunnen ze antwoord geven op geruchten, terwijl voor niemand zeker is of het Steve zelf is geweest. Apple kan daardoor altijd een slag om de arm houden.

    Ja, dit is zeker de tactiek van Apple, echter dit werkt niet altijd. Juist bij dit soort dingen schatten ze de escalatiekans verkeerd in. Het zou verstandiger zijn om tijdig met een goed officieel statement te komen. Ze hopen natuurlijk dat het overwaait, maar die garantie hebben ze niet. Als ze daar te lang mee wachten en het escalatieproces echt goed op gang is, dan werken dit soort statements juist weer averechts (omdat het dan als damage control gezien wordt). Antennagate is hiervan een prachtig voorbeeld. Dat heeft ze echt wel (reputatie)schade opgeleverd.

  36. Steve (s)preekt en de wereld kan weer rustig gaan slapen.

  37. Ooh my god, wat kan mij dat nou schelen… Als ze daar een stijve van krijgen…

  38. Heerlijk woordenspel. “We tracken u niet” zegt Jobs. Maar volgens de iTMS voorwaarden delen ze de data wel met derden. Delen wil zeggen dat je het zelf ook hebt & gebruikt….
    Het zit dus tussen 1/2 waarheid en de hele leugen. Zie ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.