Reacties voor: Apple-historie: de focus van Steve Jobs: ‘Je kunt maar drie dingen doen’

Vandaag zou hij 65 geworden zijn
Steve Jobs stond bekend om zijn focus. Volgens Jobs moet je je op drie dingen richten, niet meer. Dat advies gaf hij ook aan Google.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. wat ik altijd leuk vind van zulke posts is dat men veelal enkel een perspectief toont betreffende de innovaties in Apple producten.

    Als verfijnde gadget lovers and gebruikers van smartphones hebben wij alle wel gehoord van de patent oorlogen tussen de Samsung’s en Apples van deze wereld.

    Maar waar je weinig tot niemand over hoort is het feit dat een heel groot deel van de techniek in deze gadgets haar oorsprong in publiekelijk betaalde onderzoek instellingen kent ofwel universiteiten enzo..Of instellingen als DARPA.
    Zoals “Yanis Varoufakis” in een van zijn lezingen aangaf (zie youtube).

    Zou je een iphone uit elkaar halen en analyseren waar alles vandaan kwam dan zou je realiseren dat wij het volk groot en deels betaald hebben voor de 1e onderzoek vase. Je weet wel de vase dat zeer kostbaar is omdat het tijd rovend is en vooral in het begin niet duidelijk is of het wat gaat opbrengen.
    “Noam Chomsky” praat hier ook regelmatig over dat universiteiten in de US in zijn jongen dagen vol zaten met bedrijven die klaar waren om nieuwe ideeën in te pikken en ze tot een commercieel product te transformeren.

    Zaken als GPS, Internet, Batterij , lcd en zelfs het concept van interface allemaal betaald door publicly funded research zoals de Amerikanen zeggen.

    Er zijn Scandinavische landen die nu de resultaten van hun onderzoeken onder een patent beschermen en met de gelden die deze patenten opbrengen investeren ze in nieuwe innovatie. NL heeft aardig wat mooie dingen uitgevonden en heeft naar mijn weten ook wat te maken gehad met 3d printers enzo..

    Wij zijn wel goede consumenten en betalen graag twee keer voor onze gadgets haha.. ach ja se la vie .. totdat we ontwaken dan 😉

  2. @smpie: Dus jij zegt dat je niet wilt betalen voor alles wat voortvloeit uit een onderzoek? Ik denk dat vrijwel alles wat je in huis hebt op die manier tot stand is gekomen

  3. @smpie: Wat is precies je punt? Het is inderdaad heel normaal dat universiteiten veel onderzoek doen, het is ook algemeen bekend dat dit soort instellingen een handreiking maakt naar het bedrijfsleven voor fundraising, en om ideen verder uit te werken. Lijkt me vrij normaal.

  4. @smpie: de namen Yanis Varoufakis en Noam Chomsky klinken misschien ongebruikelijk voor onze Nederlandse oren, maar die mannen heten toch echt zo, hoor. Er is geen enkele reden hun namen tussen aanhalingstekens te zetten.

  5. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd vanwege de verjaardag van Steve Jobs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.