Reacties voor: Steve Jobs, dat was toch die bekende voetballer… of vakbondsman?

Twintig procent van de Britten heeft geen flauw idee wie Steve Jobs is: een bekende voetballer, een vakbondsmedewerker? Wie Jobs wel herkent als CEO van Apple kan nu een boek kopen, waarin de presentatiegeheimen worden onthuld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. iPhone een leuk telefoontje vinden betekent niet dat Steve Jobs een CEO van wereldformaat is…
    Ik vind die heldenstatus van Jobs een beetje eng.

  2. 20% wist het niet, dus 80% wel? Wat een ongelofelijke score.

    Wie weet wie de topman is van Philips, Unilever, Heineken of Shell?

  3. Inderdaad @ Jorg.
    En hoeveel CEO’s krijgen het voor elkaar dat er boeken over ze wordt geschreven? Die zijn waarschijnlijk op 2 handen te tellen.

  4. boeiend interview.

  5. Hoe brengt Gallo het er met zijn eigen presentatietechnieken vanaf?

    Hahaha inderdaad Gonny…Dit boek leek misschien nog een heel klein beetje geloofwaardig als Mr. Gallo nu zelf een mooie/flitsende presentatie “à la Jobs” gaf. Want dit lijkt echt nergens op. Hij kijkt steeds naar een soort 3e niet aanwezig persoon, wat al verschrikkelijk irritant is. En daarbij heeft hij ook nog eens een saai pak aan met een das die meer doet denken aan een paaseitjes wikkel…

    Kortom: Als je iets wilt leren over het geven van presentatie’s/verkopen van een product kun je beter naar zijn filmpje kijken om te zien hoe het niet moet…

  6. @Willem:
    Jobs ‘heldenstatus’ komt niet zozeer voort vanwege de iPhone, juist meer vanwege de Mac en OSX. De iPod en iPhone hebben hem meer mainstream gemaakt. Maar hij werd al op handen gedragen, metname door de grafische sector, ver voor die tijd.
    De Mac en OSX zijn en blijven het fundament van zijn succes. De alles-in-een computer (die simpelweg gewoon werkt) en een OS zonder virus en een GUI die zijn tijd ver vooruit was (czech YouTube: NeXTStep) maakten hem meer als ‘held’.

  7. (waar het artikel een zwaar misleidende titel heeft, aangezien het maar om 20% van 20% van de Britten gaat, dus uiteindelijk 4%)

    Dat staat er helemaal niet. 20% kent hem niet, 20% denkt dat ie een voetballer is.

  8. boehoehoe :’-(, wat een slechte presentatie over een boek dat gaat over presenteren. Heeft iemand een zakdoekje voor me? Ik vind dit zo triest..

  9. Steve Jobs, was dat niet die 18e eeuwse Oostenrijkse dichter?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.