Apple wil Amerikaans importverbod op Nokia-toestellen

Apple heeft een aanklacht tegen Nokia gedaan, waarin ze de Finse telefoonmaker beschuldigen van het overtreden van patenten. Ze eisen van de Amerikaanse ITC een importverbod van Nokia-toestellen.

nokia iphoneNokia heeft een rechtszaak tegen Apple lopen, waarin ze eisen dat de International Trade Commission (ITC) de import van vrijwel elk Apple-product verbiedt. Apple slaan nu terug met een soortgelijke actie tegen Nokia-toestellen: ze hebben een aanklacht tegen Nokia ingediend wegens overtreding van patentrechten. Doel is om de Amerikaanse import van mobiele telefoons van Nokia te voorkomen. De klacht werd op de website van de ITC gepubliceerd, in tegenstelling tot de eerder ingediende klacht van Nokia tegen Apple.

De ITC is een overheidsinstelling die de Amerikaanse markt moet beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken. Overtreding van patenten valt daar ook onder. Als Apple’s klacht in behandeling wordt genomen zal het binnen zo’n 15 maanden worden afgehandeld.

Nokia’s klacht kwam op 29 december binnen, maar ITC heeft nog niet aangegeven dat ze het in behandeling gaan nemen. Nokia is nu nog ‘s werelds grootste mobiele telefoonfabrikant met een marktaandeel van 39,3 procent in het derde kwartaal van 2009 (een jaar eerder lag dat nog op 42,3 procent). Apple en RIM vergrootten hun marktaandeel in die periode. Een woordvoerder van Nokia heeft aangegeven dat ze de aanklacht zullen bestuderen en zich met hand en tand zullen verdedigen.

Via: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2010, 21:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, nokia, patenten, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.