De oprichters van Klup

Met Klup vinden ouderen een maatje om samen dingen te doen

Je kunt tegenwoordig op tal van manieren mensen leren kennen via het internet of apps. Maar voor senioren zijn er weinig hippe apps voor precies dit doeleinde. Klup is er wel, en via deze "Tinder voor senioren" leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Klup is een app om in contact te komen met ouderen, vanaf zo’n vijftig jaar. De app pakt het wat traditioneler aan dan Tinder, waar je mensen vooral beoordeelt op uiterlijk. Bij Klup kijk je naar interesses, woonafstand en andere kenmerken om bijvoorbeeld samen te gaan wandelen, winkelen, golfen of yoga te beoefenen. Of misschien om zelfs samen op vakantie te gaan.

De oprichters van Klup

Senioren ontmoeten elkaar via Klup

Waar Tinder over het algemeen gezien wordt als een dating-app, en niets meer dan dat, is Klup toch iets anders. Natuurlijk kun je de app gebruiken om een nieuwe romance te vinden, maar het gaat toch vooral om een gezellig maatje om dingen te doen. Bijvoorbeeld het zoeken naar een nieuwe fietspartner of gezelschap tijdens het wandelen of golfen. Jij en mogelijke nieuwe contacten worden aan elkaar gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses en de locatie. Je hoeft alleen een e-mailadres en wat persoonlijke kenmerken opgeven om een profiel te kunnen maken.

De app is ontwikkeld door Michelle Wolters en Michiel van de Berg. Zij maakten de app omdat er voor de moderne en actieve senior maar weinig hippe apps beschikbaar zijn. “We leven in een tijd waar de datingapps je om de oren vliegen en een groot virtueel netwerk soms belangrijker lijkt dan gewoon offline contact”, legt de Michiel van de Berg uit. “Toch is het voor veel ouderen lastig om nieuwe mensen in hun eigen buurt te ontmoeten. Met deze app willen we hier verandering in brengen door ouderen met gelijke interesses elkaar eenvoudig te laten vinden.”

Klup gebruiken
Om Klup te gebruiken moet je een eigen profiel aanmaken. Hierin geef je je gegevens op en upload je een foto. Het profiel is later nog aan te passen en aan te vullen.

Beginscherm van Klup Profiel op Klup

Op het beginscherm zijn de andere ‘Kluppers’ te zien. Door op een groen duimpje te drukken, kun je iemand uitnodigen voor een activiteit of een vriendschap. Overigens kun je ook naar links en rechts schuiven, net als bij Tinder. De contacten zijn vervolgens te vinden bij ‘Contacten’ op het beginscherm. Hier zijn ook de openstaande uitnodigingen te vinden.

Als je eenmaal een contact hebt gemaakt, kun je in de app met elkaar chatten en activiteiten plannen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een kop koffie drinken of samen naar het theater.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 19:07
Categorie Apps
Onderwerpen app, dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.