Starzplay op de Apple TV

Starzplay-streamingdienst nu beschikbaar als kanaal in de TV-app

Vanaf vandaag kun je Starzplay kijken via de TV-app op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Deze toevoeging zorgt voor een overzichtelijker filmaanbod. In Nederland kennen we Starzplay nog niet zo goed, maar daar komt vanaf vandaag misschien verandering in.

Starzplay beschikbaar in de TV-app

Deze Arabische streamingdienst is in handen van filmstudio Lionsgate, en biedt naast bekende films en series ook originele content aan. Zo vind je onder andere Men in Black, Terminator en Twilight. Een originele serie is Pennyworth, over een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf begint met een miljardair. Het speelt zich af in Londen in de jaren ’60.

In het Midden-Oosten is Starzplay overigens al marktleider en wie weet krijgt het in Nederland ook een deel van de markt.

Tot vandaag zagen gebruikers in Nederland alleen een TV+-kanaal in de TV-app. Het voordeel van deze integratie is dat je in feite een app minder nodig hebt op je telefoon. Met al die streamingdiensten tegenwoordig weet je soms niet meer waar je het zoeken moet. Ben je aan het zoeken in de TV-app, dan zie je een Starzplay-logo op de filmcovers als deze titel binnen het aanbod valt. Net als bij Apple TV+ zie je op de filmpagina allerlei informatie over de acteurs, trailers en gerelateerde content.

Starzplay in de TV-app

Je kunt een abonnement afsluiten via de TV-app, waarna je via je Apple ID gefactureerd zal worden. Het abonnement kost €4,99 per maand na een gratis proefperiode van een maand. Wil je films en series offline kijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig? Die functionaliteit zit gelukkig inbegrepen bij het abonnement.

Hoewel een toevoeging als deze natuurlijk een goede vooruitgang is, vinden wij toch dat er wat werk aan de winkel is voor de TV-app. Wil je weten wat? Dat lees je in onze eerste indruk van Apple TV+, die wij onlangs schreven.

Met dank aan tipgever Michel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2019, 12:57
Categorie Diensten
Onderwerp tv-app

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.