Starzplay op de Apple TV

Starzplay-streamingdienst nu beschikbaar als kanaal in de TV-app

Vanaf vandaag kun je Starzplay kijken via de TV-app op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Deze toevoeging zorgt voor een overzichtelijker filmaanbod. In Nederland kennen we Starzplay nog niet zo goed, maar daar komt vanaf vandaag misschien verandering in.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Starzplay beschikbaar in de TV-app

Deze Arabische streamingdienst is in handen van filmstudio Lionsgate, en biedt naast bekende films en series ook originele content aan. Zo vind je onder andere Men in Black, Terminator en Twilight. Een originele serie is Pennyworth, over een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf begint met een miljardair. Het speelt zich af in Londen in de jaren ’60.

In het Midden-Oosten is Starzplay overigens al marktleider en wie weet krijgt het in Nederland ook een deel van de markt.


Tot vandaag zagen gebruikers in Nederland alleen een TV+-kanaal in de TV-app. Het voordeel van deze integratie is dat je in feite een app minder nodig hebt op je telefoon. Met al die streaming videodiensten tegenwoordig weet je soms niet meer waar je het zoeken moet. Ben je aan het zoeken in de TV-app, dan zie je een Starzplay-logo op de filmcovers als deze titel binnen het aanbod valt. Net als bij Apple TV+ zie je op de filmpagina allerlei informatie over de acteurs, trailers en gerelateerde content.

Starzplay in de TV-app

Je kunt een abonnement afsluiten via de TV-app, waarna je via je Apple ID gefactureerd zal worden. Het abonnement kost €4,99 per maand na een gratis proefperiode van een maand. Wil je films en series offline kijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig? Die functionaliteit zit gelukkig inbegrepen bij het abonnement.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Hoewel een toevoeging als deze natuurlijk een goede vooruitgang is, vinden wij toch dat er wat werk aan de winkel is voor de TV-app. Wil je weten wat? Dat lees je in onze eerste indruk van Apple TV+, die wij onlangs schreven.

Bekijk ook

Eerste indruk Apple TV+: videodienst verrast nog niet

Is Apple TV+ de moeite waard? In deze eerste indruk van Apple TV+ lees je wat onze eerste ervaringen zijn met Apple's nieuwe videodienst. We kijken daarbij naar de manieren om te kijken en het aanbod.

Met dank aan tipgever Michel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 januari 2020 om 15:39
Onderwerp
Categorie
Diensten
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.