Minecraft Earth

Minecraft Earth nu te downloaden in Nederland

Early access-versie heeft nog beperkingen
De nieuwe iOS-game Minecraft Earth is nu te downloaden in de Nederlandse App Store. Het is de nieuwste game in Microsoft's Minecraft-serie en het maakt gebruik van AR.

Minecraft Earth downloaden

De augmented reality-versie van Minecraft Earth was eerder al in een early access versie te spelen in de VS. Nu vindt de uitrol plaats naar veel meer landen, waaronder Nederland en België. Je kunt met je vrienden bouwen op je iPhone en iPad in de werkelijke wereld. Ook zijn er mini-avonturen en gevechten. Je hebt er minimaal iOS 10 voor nodig. Je kunt gratis spelen, maar er zitten wel flinke in-app aankopen in.


De game is nu in beperkte mate in Nederland en België beschikbaar, zo blijkt uit de blogposting van Microsoft. Het is voor de eerste keer dat de game gebruik maakt van augmented reality, waarbij je naar buiten kunt gaan om in de echte wereld te spelen. Dit is vergelijkbaar met Pokémon GO en Harry Potter: Wizards Unite. Maar nog niet alles is aanwezig. Ook nu is er sprake van early access en dat houdt in dat het aantal avonturen nog beperkt is. De komende weken zal Minecrafte Earth verder worden uitgebreid.

Minecraft Earth

Je kunt in deze versie zelf iets bouwen en samenwerken met anderen aan bouwwerken. Onderweg kun je ‘tappables’ tegenkomen, waarmee je dieren kunt vrijspelen en grondstoffen verzamelen. Ook kun je samen op avontuur gaan en tegen monsters vechten.

Na het downloaden log je in met je Microsoft-account. Met in-app aankopen kun je robijnen bemachtigen, die je kunt gebruiken voor speciale bouwwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 november 2019 om 13:55
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.