Reacties voor: ‘Spotify gaat gratis aanbod beperken’

Spotify moet mogelijk onder druk van platenmaatschappijen het gratis aanbod beperken. Binnenkort worden de contracten weer vernieuwd en het landschap is door de komst van Apple Music veranderd.
Lees het complete artikel → ‘Spotify gaat gratis aanbod beperken’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Tis al erg dat je de gratis versie maar 2 weken kan gebruiken in het buitenland.

  2. Moet dat niet 30% zijn?

  3. Achja dan maar weer downloaden dan verdienden ze er nog minder aan namelijk helemaal niks hahah ze lokken het nu zelf uit die platenmaatschappijen 😄

  4. Het tijdelijk gratis aanbieden van diensten zoals spotify, Apple Music enz vind ik heel positief omdat je zo kan ontdekken welke dienst voor jou het beste is. Verder ben ik wel van mening dat wanneer een dienst je bevalt een kleine bijdrage van 10 per maand peanuts is om onbeperkt muziek te kunnen streamen en offline op te slaan want uiteindelijk kost de aankoop van 1 cd per maand meer. Voor niets gaat immers de zon op en eerlijk gezegd mogen de artiesten waarvan je hun muziek beluisterd zowel via streaming of offline toch ook hun boterham verdienen. Het enige wat me wel stoort is dat wanneer er albums in de catalogus van bvb Apple music staan sommige nummers niet beschikbaar zijn terwijl de artiesten wel een vergoeding krijgen via de abonnementsgelden die de klanten betalen. Tevens heb ik ook gemerkt dat er zelfs artiesten zijn die een album online zetten in de catalogus en daarna nummers verwijderen.

  5. Terecht! Het is toch te zot voor woorden? Gratis muziek… Wie wil er straks nog in investeren?

  6. Sorry?! Dus ik als Permium-abonnee kan straks maar “even” luisteren naar een album en dan verdwijnt deze weer?

    Je zou daarbij ook kunnen denken aan een tijdelijke periode, waarbij albums alleen de eerste weken na verschijning te beluisteren zijn door mensen met een Premium-abonnement.

    Dan maar weer terug naar het pre-Spotify tijdperk…

  7. Ik zag dit al aankomen… Spotify was een goede dienst die de volgende stap in de muziek revolutie zette met haar streamingdienst. Meer mensen wouden weer gaan betalen voor muziek. Maar sinds platenmaatschappijen druk uitoefenen gaat het weer bergafwaarts. Ik ben al overgestapt naar het oude tijdperk waar je zelf afspeellijsten moest overzetten via iTunes en zelf alle macht had. Jammer want streamgdiebsten waren geweldig!

  8. Origineel geplaatst door ronny1967
    Het tijdelijk gratis aanbieden van diensten zoals spotify, Apple Music enz vind ik heel positief omdat je zo kan ontdekken welke dienst voor jou het beste is. Verder ben ik wel van mening dat wanneer een dienst je bevalt een kleine bijdrage van 10 per maand peanuts is om onbeperkt muziek te kunnen streamen en offline op te slaan want uiteindelijk kost de aankoop van 1 cd per maand meer. Voor niets gaat immers de zon op en eerlijk gezegd mogen de artiesten waarvan je hun muziek beluisterd zowel via streaming of offline toch ook hun boterham verdienen. Het enige wat me wel stoort is dat wanneer er albums in de catalogus van bvb Apple music staan sommige nummers niet beschikbaar zijn terwijl de artiesten wel een vergoeding krijgen via de abonnementsgelden die de klanten betalen. Tevens heb ik ook gemerkt dat er zelfs artiesten zijn die een album online zetten in de catalogus en daarna nummers verwijderen.

    Toch gaat jouw vergelijking met een cd niet helemaal op. De reden dat ik nog steeds geen Spotify gebruik, maar albums en losse nummers koop, is dat ik eigenaar ben en blijf van het muziekbestand. Ik heb/had al een behoorlijke database met muziek en koop nu gemiddeld voor 15 euro per maand muziek. Tis volgens mij iets duurder dan Spotify, maar ik zit niet aan een abonnement vast waarbij ik alle muziek verlies als ik stop met betalen.

  9. Je zou daarbij ook kunnen denken aan een tijdelijke periode, waarbij albums alleen de eerste weken na verschijning te beluisteren zijn door mensen met een Premium-abonnement.

    Origineel geplaatst door Marc
    Sorry?! Dus ik als Permium-abonnee kan straks maar “even” luisteren naar een album en dan verdwijnt deze weer?

    Dan maar weer terug naar het pre-Spotify tijdperk…

    Lijkt mij een foutje in het artikel. Originele bron zegt: “The decision will mean that certain releases will only be available to paying Spotify subscribers, or offered for an extremely limited time to non-paying users”. Dus beperkte tijd om te luisteren geldt juist voor de niet-betalers.

  10. En terecht. Muziek is een product waarvoor betaald dient te worden.

  11. @Angelo: Je bent dus gewoon niet bereid te betalen voor muziek, en nu download je het allemaal illegaal neem ik aan?
    Dat is niet te wijten aan streamingdiensten, maar aan je eigen gedrag.

  12. @Pieter: Eerst goed lezen voordat je reageerd op iemands comment, ik betaal voor nummers via iTunes. Voor nummers die niet te koop zijn download ik, bijvoorbeeld Russische artiesten. En ik heb een abonnement gehad op Spotify. Dus wat nou ik betaal niet voor muziek?

  13. @Angelo:

    Dat je nummers koopt via iTunes staat niet in je reactie. En vanwaar wil je opeens niet meer betalen voor spotify? Het is nog nooit slechter geworden, alleen maar beter.

    Omdat je niet meer voor spotify wilde betalen vond ik het veilig om aan te nemen dat je niet voor muziek zou willen betalen.

    Wat is dan de reden dat je geen spotifyabonnement meer hebt?

  14. @Marc: Volgens mij staat het woordje ‘alleen’ verkeerd, en was dit de bedoeling: ‘Je zou daarbij ook kunnen denken aan een tijdelijke periode, waarbij albums de eerste weken na verschijning ALLEEN te beluisteren zijn door mensen met een Premium-abonnement’. En dan klopt het opeens wel 🙂

  15. En terecht. Het moet maar eens afgelopen zijn met die walgelijke mentaliteit dat alles maar gratis moet zijn. Ik ben zelf producer en als je eens wist hoeveel tijd en moeite er in een nummer zit.

    Verder betaal ik met liefde 10 euro per maand. Ik heb er zoveel plezier van. Daarnaast koop ik ook nog mijn cd’s!

  16. @Marc:

    Nee de eerste paar weken kunnen alleen de premiums het album beluisteren en pas daarna iedereen. Het staat een beetje ongelukkig geformuleerd.

  17. Het lijkt wel alsof niemand door heeft dat dit dé klassieke drugsdealerstrategie is.

    Je geeft klanten eerst voldoende van het goede spul tot ze verslaafd zijn en daarna zwak je zowel kwaliteit als kwantiteit af.

    Je geeft klanten onbeperkt internet met een fatsoenlijke kwaliteit, nadat iedereen verslaafd is heb je A. een overbelast netwerk en B. je zwakt de kwantiteit af en biedt geen onbeperkt meer aan.

    Je geeft klanten onbeperkt muziek tegen een prijs van 0 (minder privacy tegen advertenties), nadat iedereen verslaafd is ontneem je nummers of beperk je de duur van gratis aanbod.

    It’s getting old, people.

  18. @Bubbly: Daarbij geef je de indruk dat het aan de concurrentie ligt…

  19. @Bubbly: Jezhebt gelijk, maar door nu de gratis variant te verbieden, voorkomen de platenmaatschappijen dat er nog meer mensen ‘verslaafd’ worden.

    Geloof maar dat Spotify op basis van de eigen cijfers het best weet hoe zij nieuwe betalende klanten kunnen binnenhalen. Dat is dus door een gratis aanbod, maar wel beperkt (advertenties, beperkingen mobiel), waarna die gebruiker wel wil betalen voor het volledige aanbod.

    Spotify concurreert niet met het kopen van cd’s of via iTunes, het concurreert met gratis muziek luisteren (downloaden/YouTube). Door per direct geld te vragen, haal je nieuwe klanten niet binnen.

    En naar mijn overtuiging is iemand die nu enkel gratis wil luisteren in de toekomst ook niet betalen. Muziek is voor hem blijkbaar niet belangrijk genoeg.

  20. Old school mp3tjes vindt ik nog het beste ! Ik ben niet zo voor dat streaming gedoe :p

  21. BDaySpotify tweak ftw 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.